Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bogata w miłość

Dałam się dziś oszukać na allegro

Polecane posty

Zamówiłam perfumy z avonu ...zawsze zaraz robię przelew i dziś to był błąd :o Zapłaciłam przez opcje zapłac z allegro transakcja została zakończona pieniadze przesłali sprzedającemu,a po godzinie otrzymałam meila z allegro,że temu użytkownikowi zawiesili właśnie konto i mam się wstrzymać z wpłatą :o Niestety za późno zwrócą mi pieniądze,czy już je straciłam? :o Jestem wściekła sama na siebie :o

Gość zrobiłam podobie
użytkowniczka Estee lauder, mam jej dane, ta ...^%%*&^ okradła mnie ;/ a oni usuneli aukcji i nie moge napisać negatywnego koemntarza nawet

Gość zrobiłam podobie
a ta co mnie oszukała sie nazywa malgorzata s. i znalazlam ją nawet na naszej klasie. nie daruje jej. niech mi oddaje kase. zgłos na policję tą sprawę, ja zgłosiłam i namaiwam dwie osoby by też to zrobiły... im wiecej tym lepiej, nie dajmy życ oszustom! a ty musztarda nie masz mądrych rad

napisałam do allegro czekam co mi odpiszą,a na policję chyba też się przejdę bo chyba zaczeli się czuć bezkarni na allegro ponieważ co chwilę się słyszy,że ktoś został oszukany.

Gość zrobiłam podobie
nie popuszczaj bo oni tylko na to liczą ci oszusci że nikt nie bedzie chodził na policje, a tu własnie trzeba! powinni im na zawsze odbierac mozliweosc handlu w necie ;/ plus karę pozbawienia internetu do lat 3 ;/

Gość inkkkkkkkka
może osoba od której kupilaś nie jest oszustem,starczy ze ktos niezadowolony,albo czuje sie oszukany i zgłosi ten fakt na policję lub allegro,co wcale nie musi być prawdą,jakczasami czytam komentarze na allegro to słabo mi się robi:/ Niedawno zamawiałam ubrania na allegro,przyszły super,nie mialam problemow z klontaktem ze sprzedajacym.Kilka dni później chciałam zamówić u niego wiecej ciuszków i zobaczyłam ze ma zablokowane konto.Czemu to nie wiem,ale czytałam jego negatywy i bywały absurdalne naprawde,przy czym 99 % było pozytywnych.

pieniądze można odzyskać jeśli sprzedawca nie miał negatywnych komentarzy w chwili gdy dokonałaś zakupu. Przerabiałam to ;)

Gość inkkkkkkkka
wydaje mi sie ze allegro już jest własciwie kontrolowane,xzasada chyba tylko jedna aby nie lupować od "nowych" sprzedawców i szukać allegrowiczów z niewielką ilością negatywów

Gość inkkkkkkkka
skontaktuj się ze sprzedawcą,byc moze bez problemu odda kase.

KremóFka w chwili zakupu nie było żadnego komentarza negatywnego, pojawiły się po zawieszeniu konta dopiero,w innym wypadku bym nie kupiła...Fakt,że był to nowy sprzedawca ale przecież każdy kiedyś zaczynał od zera.Zaufałam i teraz mam nauczkę :o

Gość inkkkkkkkka
mój miał troche negatywów ale 99 % pozytywów na z tego co pamietam 35 000 transakcji wiec generalnie bezproblemowy,a i tak zablokowane konto;.

kupiłam telefon, sprzedawca był oszustem i go nie wysłał. Czekałam chyba z miesiąc i poszłam na policję. Wypełniłam formularz z POK, wysłałam im dokumenty (korespondencja ze sprzedającym, ksero dowodu itp.) i dostałam rekompensatę ;)

Gość inkkkkkkkka
o teraz sprawdziłam,mój już odblokowany;)

Dzieki :) Wiec czekam na razie na odpowiedź z allegro,lub odpowiedź sprzedawcy w co wątpię czytając komentarze które się u niego pojawiają.

Gość ehe heeeheee
to pojawiały się negatywy, a Ty przelałaś pieniądze?

Gość inkkkkkkkka
tzn ja nie zostałam oszukana,dostałam towar jaki chcialam,ale chciałam nowy zamówic i okazało sie że facet zablokowany,teraz widze ze już odblokowali.Często patrząc po komentarzach ludzie wszczynaja awantury o nic,dlatego niewielkie ilości negatywow w porownaniu z pozytywami trzeba interpretowac mimo wszystko na korzyść sprzedawcy,bo odbiorcy też niekiedy bywają dziwni nieco.Dlatego w Twojej sytuacji bym dzwonila do sprzedawcy,może nie ejst oszuste.Mojego odblokowali bo zapewnie sprawa sie wyjasniła na korzyść sprtzedajacego.

Gość inkkkkkkkka
Przy duzej ilosci sprzedanych rzeczy zawsze znajdą się niezadowoleni.Dlatego czytajcie co jest w komemntarzach negatywnych,jak sypią się negatywy pt"oszust" to nie warto kupowac.

Gość ehe heeeheee
blokują nie tylko za komentarze, również za niewywiązanie się z kupna towaru, czy nieopłacenie prowizji i inne łamanie regulaminu.

Gość inkkkkkkkka
a Ty na spokojnie juytro napisz maila do sprzedawcy lub dzwoń i spróbuj wyjaśnic sprawe,być może jakaś osoba była niezadowolona stąd zblokowane konto,a co jednoznacznie nie oznacza ze sprzedawca jest oszustem,myślę ze jest szansa ze będzie ok.Allegro błyskawicznie reaguje na skargi blokując konta,więc poki co bym się tak nie martwiła.Może tak pisze bo nigdy w sumie nie naciełam się na allegro.

Gość ehe heeeheee
przed chwilą pisałaś, że po godzinie od przelewu zablokowali, rozbierzności jak w katastrofie Smoleńskiej :P Nie sądzę też, że o godzienie 9 rano tak mogły się komenty negatywne nagle "posypać", daj link do konta uzytkownika

Gość ehe heeeheee
jak zablokują konto to nie ma możliwości wystawienia komentarza...