Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brać czy nie brać

Pytanie o kredyt

Polecane posty

Gość brać czy nie brać

Cześć dostałam wczoraj ofertę z banku ing, w którym mam konto o możliwości dostania kredytu do 12000 tys bez formalności. Spadła mi ta propozycja jak z nieba ale boję się, że dam się wrobić. W kalkulatorze wychodzi, że na 48 miesięcy: 1. Bez ubezpieczenia: Rata:353 Nominalna stopa proc:16,50% Rzeczyw roczna stopa proc: 19,71% Prowizja: 350 Całkowity koszt: 4966 zł 2. Z ubezpieczeniem: Rata:381 Nominalna stopa proc:14% Rzeczyw roczna stopa proc: 16,77% Prowizja: 460 Opłata za ubezpieczenie 1555zł Całkowity koszt: 4758 zł Błagam doradźcie, kompletnie się na tym nie znam. Jeszcze nigdy nie brałam kredytu. Czy brać z ubezp czy bez? I jeszcze jedna sprawa, mogę dostać tą pożyczkę tylko zatwierdzając na stronie internetowej banku. Czy to faktycznie będzie tak, jak w tym kalkulatorze? czy mogę się nadziać na coś. Boję się i proszę o opinie....

Gość finansistaaa
kalkulatory na stronach nie sa miarodajne i nie stanowia oferty handlowej, takze nie ma pewnosci ze bedzie identycznie

Gość andziabandzia
ja pierdolllee tylko debil moze takie cos wziasc, gdyby to byla az tak wielka okazja , bank by ci nawet tego nie polecil,twoja kasa mozesz nawet 30% placic, ale pamientaj bank to nie instytucja harytatywna, zedra z ciebie wszystko,zobaczysz, ale jak nie wezniesz nie przekonasz sie,oddasz odsetek tyle co kasy pozyczylas, gdzie tu sens, odloz sobei co miesiac niz pozyczac od banku, zrob sobie w banku depozyt ze kazdego miesiaca beda ci od wyplaty odciagac nap, 500 zloty na lokate naprzyklad roczna ,bez mozliwosci wyjecia ich,moze tak odlozysz jak inaczej nie umiesz ,twoja aksa i ty ja wydajesz,:-) ALE MIEJ GLOWE NIE DAJ SIE W HUUUJA ROBIC BANKA

Gość brać czy nie brać
no właśnie tego się boję czy nie nacisnę ZATWIERDź a później okaże się nie wiadomo co :( czy tam w ogóle będzie regulamin? Miał ktoś z czymś takim do czynienia?

Gość p p p p p p p p p p p p
zartujesz?? kredyt na prawie 20%???.....a chodzilas po innych bankach i pytalas o kredyt?? Z NIZSZYM OPROCENTOWANIEM????

Gość brać czy nie brać
Niee no kredyty są przecież po to żeby je brać. Ja potrzebuję tych pieniędzy teraz, nie za rok.

Gość brać czy nie brać
Nie chodziłam po bankach i właśnie pytam tutaj, bo się nie orientuję

Gość małamegiii
moge ci polecic co zrobic bo sama tak zrobiła, wejdz sobie na stronke www.finanse-kredyty.zcdf.info z tej strony wyslij wnioski z danymi do kilku bankow odezwa sie do Ciebie sami przedstawia oferte dokladnie, wybeirzesz sobie co Ci odpowiada i albo wezmiesz albo nie ale bedziesz miala pewnosc jaka rata oprocentowanie itd, ja juz brała 2 przez ta strone i tak jak mowia tak jest bez zatwierdzania przez strone tylko normalnie

Gość brać czy nie brać
przeglądałam oferty kredytów w innych bankach, jeśli chce się mieć niskie oprocentowanie, to trzeba wziąć kredyt na rok a mnie ie stać na tak wysokie raty. Jest jeszcze ktoś kto mógłby mi doradzić?

W pierwszej opcji nie jest tak źle ale odsetki wychodzą większe niż za 19%. Wychodzi jakieś 30 kilka. W drugiej opcji mega duże ubezpieczenie. jeśli jesteś w stałym związku formalnym to lepiej wykupić ubezpieczenie co by małżonek w razie nagłej śmierci nie musiał spłacać reszty kredytu. Gdy nie jestes w stałym związku to tak naprawdę obojętne jest to czy wykupisz to ubezpieczenie czy tez nie. Ale pamiętaj o tym, że twoi bliscy typu mama tata będą spłacać kredyt w wypadku śmierci. Szczerze to nie proponowałabym Ci wziąć kredytu w tym banku, zrób lekki wywiad w okolicy w której mieszkasz. Proponowałabym ci przejść się po SKOKACH i tam spróbować wziąć kredyt, napewno zaoferują Ci dogodne warunki. Kredyt tam musi być ubezpieczony, ale nie za taką kwotę. Zwróć uwagę w regulaminie którego nikt nigdy nie czyta jakie grożą ci niebezpieczeństwa w wypadku wpłaty z opóźnieniem, nieraz po kilku dniach dochodzi bardzo duza prowizja firmy windykacyjnej która nawet do Ciebie nie przyjedzie a weźmie za to duże pieniądze. Opłata za wezwanie do zapłaty - czasem to nawet aż 50 - 80 zł. Na to też wart zwrócić uwagę. Aha pamiętaj o przeczytaniu umowy to naprawdę warto przeczytać, mniej więcej będziesz wiedziała na czym stoisz.

Gość brać czy nie brać
biedronecka dziękuję za sensowną wypowiedź :) Bardzo zależy mi na tym kredycie, a boję się, że w innym banku nie dostanę...

Gość brać czy nie brać
halo jest tutaj może ktoś jeszcze kto korzystał z takiego kredytu????

Gość upupppppupup
up up

Gość moje zdanie jest nieważne
Moim zdaniem ten kredyt jest porównywalny do całej reszty tego gówna.

Gość brać czy nie brać
ludzie kredytów nie bierzecie czy to kafe tak się zwiesza? :)