Gość Asika :) Napisano Maj 21, 2010 Witam! Moi drodzy, mam następujący problem: mam połamany ząb, został praktycznie sam korzeń i troszkę korony. Owy ząb był "zapchany" tlenkiem cynku, jednak od wtorku zaczął mnie potwornie boleć, wzięłam raz i drugi tabletkę przeciwbólową i miałam z głowy. W nocy ból tak się nasilił, że nie mogłam spać, mało co po ścianach nie chodziłam. W środę poszłam do dentysty i powiedział on że ząb nadaje się do leczenia kanałowego, a że jest martwy to on mi go otworzy, przepisał do tego antybiotyk. Myślę sobie- teraz będzie już tylko lepiej, a tu na odwrót! Ząb zaczął boleć ze zwiększoną siłą, ból był nie to zniesienia, żadne tabletki już mi nie pomagały, dopiero po ketonalu miałam 4h spokoju. Więc w czwartek wróciłam się do tego dentysty, który stwierdził, że w dziąśle jest ropa, przepchał mi jakąś igłą kanały i wróciłam się do domu. Faktycznie, troszkę ropy mi zeszło i miałam spokój od 18-21, ale później znowu bolało. Po tym szczegółowym przedstawieniu problemu :) moje pytanie brzmi- czy znacie jakieś sposoby, aby ropa z pechowego dziąsła szybciej zeszła? A może coś co pomoże w uśmierzeniu bólu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach