Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedługo poród

jak to jest z tymi tygodniami ciąży - pomóżcie

Polecane posty

Gość niedługo poród

dziś jestem w 37 tc + 1 dzień (wg OM), czyli że zaczęłam 38 tydzień i faktycznie jestem w 38 tygodniu ciąży, czy też w 37 (wg mojego gina)? wiem, że lekarz liczy pełne tygodnie, ale wg mnie jestem faktycznie w 38 proszę, oświećcie mnie :)

Gość postaram się byc kulturalna
A czy to takie istotne?? Zostało ci kilkanaście dni tylko:) Na kiedy masz termin??

Gość niedługo poród
wg OM na 10 czerwca, wg usg na 15 czerwca dla mnie to istotne, bo dziecko ma małą masę (wg usg, co oczywiście może być mylące), mam rozwarcie, skrócona na maksa szyjkę i chciałabym mieć ten komfort psychiczny, że jestem już w 38 tc :)

Tez mam na 10.06:)

Moim zdaniem jesteś w 38 tyg( ja tak liczę). Ale czy tak czy tak lekarze liczą zakończone tygodnie( mój liczył zawsze do którego mi bliżej np jak było 23t i 5 d to wpisywał 26) A jaką ma wagę? mam podobny problem. Jak pozostałe wymiary, zgadzają się????

Mój synek urodził się w 37 tc + 5 dni, czyli praktycznie w 38, ale ma zapisane, że urodził się w 37, więc oni liczą skończone, a nie zaczęte tygodnie.

24 miało być a nie 26

Gość niedługo poród
o :) szczęśliwego rozwiązania i zdrowego dzieciaczka życzę :) ostatnie tygodnie są dla mnie masakrycznie dołujące, w dodatku "mam się oszczędzać" :o to jak jest z tymi tygodniami? :)

Oficjalnie liczą tylko zakończone.

Gość niedługo poród
na ostatnim usg we wtorek (wg OM w 36 tyg. i 5 dniu) miał 2300g, czyli rzekomo wg lekarza jest o tydzień mniejszy - ta dysproporcja obecna jest przez całą ciążę, poza tym wszystko ok

i moje bylo kilka tygodni za male.. z tym,ze ja mialam niewydolnosc lozyska:/ ale dzidzi zdrowe,nie przejmuj sie niczym:)

skoro różnica jest całą ciążę to powinnaś sie sugerować wynikami usg. u mnie nie rośnie tak szybko jak powinno ale w siatce centyl. się mieści. Po za tym od pewnego momentu nie powinnyśmy sie sugerować sztywnymi wymiarami bo każde dziecko jest inne. Jedno rodzi się 2500 a drugie 4000g

Gość niedługo poród
to ok, ale wiadomo: ciąża=nerwy, stąd moje rozmyslania :) uspokoiłam się trochę, pozostaje mi czekać :)