Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przemek905i

Kosmiczna blizna

Polecane posty

Gość przemek905i

Witam! Mam wieelki problem. Nie przejmuję się zazwyczaj małymi syfami i krostami, ale teraz proszę o pomoc bardz. Około dwóch miesięcy temu coś zaczęło mi się budować nad brwią na czole, smarowałem maścią ichytiową, zaczęła cieknąć ropa. Ciekła ponad tydzień, więc poszedłem do lekarza rodzinnego. Zapisał mi antybiotyk i afronis do wyszuszania. Po pewnym czasie zrobiło się takie ala oparzenie i musiałem smarować argosulfanem. I teraz właśnie kiedy myślałem, że juz po wszystkim to dopiero sie zaczęło. Została duża- ok.2cm czerwona blizna, która wygląda jak bym dostał gdzieś w trąbę. Kupiłem w aptece cepan i contractubex i smarowałem. Nic nie pomagało, po 3 tygodniach poszedłem do dermatologa, który przepisał Unidox, Davercin i Advantan. Niestety dalej nic się nie zmiejsza. Proszę o pomoc bo już człowiek psychicznie nie wytrzymuje. Nie da rady wyjść na miasto. Wrzuce zdjęcie zrobione z telefonu http://www.sendspace.pl/file/719e811cac5d4b6b666830e Proszę o jakieś rady. Z góry wielkie dzięki każdemu co ktoś napisze. Pozdrawiam

Gość nadziejka789
wiesz co to jest zwyczajne przebarwienie, po prostu skora w tym miescu musi sie odbudowac,to był syfek? chyba tak skoro ropa ciekla, jesli czujesz dotykajac palcem ze juz sie nie odbuduje i nic juz tam nie siedzi, jak na Twoim miejscu smarowalabym oliwa z oliwek Extra Virgin z pierwszego tloczenia, moze masz w domu, po umyciu buzi nie wycieraj tego miejsca, na wilgotna skore posmaruj oliwe,po kilku minutach wytrzyj, przez kilka dni skora moze sie łuszczyc, oliwa dziala na przebarwienia, mi cepan tez nie pomogł

na takie przebarwienia najlepszy jest atrederm , w sumie to lek na trądzik ale przy okazji bardzo mocno złuszcza i po przebarwieniach szybko nie ma śladu.

Gość przemek905
Mam jeszcze pytanie dotyczące tego atredermu. Rozumiem, że on głównie mocno złuszcza tą skórę, chcę tylko wiedzieć czy złuszcza ją mocniej niż np. taki afronis, bo nim też smarowałem tydzień, skóre wyszuszył ale dalej nic się nie działo. Chcę wiedzieć bo na tą Elicine to juz troche wydatek i spróbuje troche z tą oliwą, choć sądzę, że u mnie to za dużego efektu nie będzie, ale nie wiem czy jest sens kupywać ten atrederm czy może od razu się rzucic na Elicine. Co myślicie?

Gość aaagness
czym ty sie człowieku przejmujesz,zamaluj to czyms,ale naprawde nie masz sie czym przejmowac

Gość przemek905
No aż tak bardzo się nie przejmuję, ale wkurza bardzo, i juz kasy troche poszło na dermatologa i juz wiem ze tam wiecej nie pojde do tych złodzieji;p

Gość jeeeeeeej
Nie wiem czym Ty sie rpzejmujesz, generalnie blizny u facetow sa ok:)

Gość przemek905
No dzieki wszystkim:)