Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mądrzejsza od niejednej

Dlaczego dal wszystkich kobiet dziecko stanowi cel życia?

Polecane posty

Gość mądrzejsza od niejednej

proszę o argumenty pozabiologiczne

eee..yyy..nie wiem :D może bo na starość ma im kto pomagać :P poza tym dziecko bardziej łączy partnerów,no wiesz..no i czas sie zapelnia...nie wiem..ja nie chce miec dzieci

Gość gajerwer
Sama sie zastanawiam dlaczego tak jest... Ale widze ze moja siostra jest szczesliwa majac dziecko- spelnia sie w roli matki, dziecko to jej zycie. Kazdy ma inne priorytety.. Ja chyba wole zwierzaki..

Bo jeśli nie dostaniesz np. Literackiej Nagrody Nobla, to co właściwie wartościowego zostawisz po sobie na tym świecie poza potomstwem ? Nie ma innych względów niż biologiczne. Jesteśmy uwarunkowani na przetrwanie gatunku. Dotyczy to nie tylko kobiet ale i mężczyzn. :)

Gość kleo556
a skad taka informacja?? Znam pare kobiet, w tym mnie, ktore nie chca w ogole miec dziecka, a jak juz to nigdy nie stanie sie ono celem zycia:O Powiedzialabym bardziej, ze to faceci maja w glowie jakas chora wizje zycia i oczekuja od partnerki, ze sie rozmnozy, aby facet mogl dumnie paradowac z synem czy corka:O

Gość nie chcąca nigdy
nie wiem...ja dzieci nie chcę miec nigdy...

Gość nie chcąca nigdy
tego jestem akurat pewna na 100%

Gość hie hie hie hie hie
nie dla wszystkich. Nienawidzę uogólnień.

Super. Moja 9 letnia córka też jest pewna, że nie chce mieć dzieci ;)

Gość nie chcąca nigdy
no wiesz ja akurat mam 27 lat...od 7 lat jestem męzatką więc nie porównuj mnie ze swoją 9-letnią córką :)

Gość ladaco
bo kobiety tylko do rodzenia dzieci sie nadają

Gość kleo556
nienawidze glupich krow rozplodowyc ,ktore nie moga pojac, ze ktos nie chce miec dzieci i to doskonale wie, a w razie wpadki by usunal:O Beda ci gadac "odmieni ci sie", "nigdy nie mow nigdy", bo zal dupe sciska, ze ktos zyje po swojemu:O

Ladaco, co ty masz za kobietę, że utrwalił sie w tobie taki pogląd :p ?

Gość hihihihmimi
nie.. faceci to maja ukierunkowanie na zaplodnienie i cala zagadka rozwiklana. panie maja parcie na potomstwo a faceci na seks. proste i logiczne

"nienawidze glupich krow rozplodowyc" Kleo, akurat w twoim przypadku może to i lepiej, ze nie będziesz miała dzieci :classic_cool:

nie dla mnie. mam inne cele ktore chyba mi zajma tyle czasu ze jak skoncze to bede miala ze 40 lat;d powaznie. ciagle chce zrobic cos nowego. ale tak naprawde to nie doroslam do tego. i nie moge zrozumiec jak kolezanki w moim wieku maja juz dzieci, niektore po dwoje..;/ zalamka.

Dziecko chyba dla 2% kobiet to cel życia... To nie jest takie piękne i różwoe, jak się niektórym debilom wydaje. A ci co mówią, że nie chcą, rozumiem ich, ale z czasem człowiek się zmienia, ja chce kiedyś zostawić coś po sobie, ale nie jest to celem.

W tych okolicznościach nie pozostaje nic innego jak przesunąć nam wszystkim nabycie praw emerytalnych do 85 r życia :p

dla wszystkich kobiet dziecko stanowi cel życia? Dlatego ,że kobiety są ograniczone i myślą tylko cip******mi ...........aby tylko złapać męża na bachora ,a pózniej się taka locha roztyje ,zapuści i siedzi tylko przed telewizorem

Ja bym zadała inne pytanie "Dlaczego większości kobiet wydaje się, że każda powinna chcieć mieć dzieci?". Bo tego nie mogę zrozumieć. Ja na przykład rozumiem, że dla niektórych to szczyt szczęścia i że chcą się spełniać jako matki itd. Szkoda, że one nie rozumieją, że ktoś nie chce mieć dzieci, albo że chce, ale mu się nie śpieszy.

Nie dla wszystkich. Dla mnie dziecko to byłby koniec życia, koszmar. Nigdy nie będę mieć dzieci.

Gość urzula koszula
to fececi tylko mysla o rozmnazaniu sie ochyda sama ciaza i bolesny final do tego a potem zero zycia masa zmarwien i obowiazkow a jak podrosnie to uciaka dziecko do angli i tyle go bylo

nie dla wszystkich dla niektórych nie stanowi nawet takiej atrakcji, żeby chciały je mieć