Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość to wszystko mnie dobijaaaa

Jak sobie poradzic z osoba chora ktora nie chce poddac sie leczeniu

Polecane posty

Pisze tutaj, gdyz nie mam gdzie sie wyzalic. Bliska mi osoba jest chora na nerwice, podejzewam rowniez chorobe psychiczna. Stosuje przemoc psychiczna, niszczy mnie i ludzi do okola. Codziennie jest to samo a stan tej osoby sie pogarsza. Nie moge po prostu zadzwonic po lekarza gdyz ta osoba ma male dziecko. Sama nie pojdzie sie leczyc, nie ma takiej obcji! Nie wiem co robic :(

nikt nie mial podobnej sytuacji?

Jeśli jest źle, a ta osoba nie chce udać się do lekarza czy poddać leczeniu, to rodzina może wystąpić do sądu z wnioskiem o zastosowaniu przymusu leczenia i sąd wydaje decyzje czy konieczne jest leczenie wbrew woli tej osoby. W przypadku chorób psychicznych sąd zawsze wyda taką decyzję z racji tego, że osoba chora nie zdaje sobie sprawy iż jest chora plus może zagrażać sobie i innym.

Don Luidzi - masz calkowita racje! Wine widza u innych Nie wiem naprawde co zrobic, nie moge zlozyc wniosku do sadu to by byla tragedia dla dzieci, ktore sa z makta bardzo zwiazane!

Gość nie ma takiej "obcji"
Posłuchaj moja droga "obcjo" rady kogoś, kto w tym zawodowo siedzi. Tyle ze najpierw musisz ujawnić kim dla tej osoby jestes, bo to podstawa jakiejkolwiek mojej wypowiedzi.

Gość nie ma takiej "obcji"
Aha, no i czy nerwica została stwierdzona przez psychiatre/psychologa? Jaka jest ta inna choroba, którą podejrzewasz?

Wiesz jesli naprawde chcesz mi pomoc to nie zwracaj uwage na pisownie bo albo jestes pseudo specjalistka albo nie wiem, wiadomo jesli czlowiek pisze zdenerwowany to robi rozne literowki prawda?

Jesli bylaby taka mozliwosc chcialabym porozmawiac ale nie tutaj

Gość nie ma takiej
to podaj maila

Gość to wszystko mnie dobijaaa
moj mail to sevi123@gazeta.pl

Gość jestes dziwna autorko
topicu byc moze to Ty potrzebujesz pomocy .jesli jest tak jak piszesz z tą osobą to nie uwazasz ze dla dobra dzieci powinnać juz dawno podjąc jakies kroki ? jak mozna byc tak nieczułym jesli ta osoba jest niebezpieczna stosuje przemoc psychiczaną niszczy ciebie i innych dookoła to chyba Ty jestes nienormalna skoro uwazasz ze innaczej postępuje w stosunku do swojego małego dziecka i dzieci wogole. Juz dawno powinnać to zgłosic do chocby jakiegos osrodka pomocy rodzinie oni juz by wiedzieli jak pomóc.

Gość to wszystko mnie dobijaaa
Wiesz bez takich tekstow, bo latwo ci mowic jak nie znasz prawdziwej histori!