Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytaam

ktoś zna odpowiedź??

Polecane posty

Gość pytaam

witam, mam mały problem. otóz 17 dnia cyklu (pierrwszy- dzien dostania miesiaczki) wzięłam dwie talb antykoncepcyjne microgynon. normalnie miesiaczki powinnam dostać 16 maja, a tu nic. jakieś dziwne bóle tylko mam. robiłam test , jest negatywny. mam pytanie , czy przez talbl mógł mi sie cykl rozregulować czy jak mam to rozmumieć? proszę o odpowiedź osóbki, które mają o tym pojęcie...

Gość duża lechtaczka
to ja nie rozumiem 17 dostalas miesiączki wkoncu czy nie?? i od kiedy to okres wystepuje 17tego dnia cyklu???

Gość duża lechtaczka
no i tabletki zaczyna sie brać w dniu kiedy zacznie krew z psiochy leciec, a nie kiedy sie tego spodziewasz :o w ogole to jakos chaotycznie napisalas. ja juz nie wiem, ty zaczęlas brac pierwszy raz te tabletki czy juz je bierzesz jakis czas??? jak je łykasz to okresu nie dostaniesz, dopiero w okresie przerwy miedzy opakowaniami.

Gość pytaam
miesiączki dostałam 17 kwietnia, a tabl wzięłam 4 maja. wiem, że tabl zaczyna się brać od pierwszego dnia cyklu, czyli od pierwszego dnia miesiączki itp. nie, nie brałam wcześniej tabl. po prostu chodzi mi o konkretną odpowiedź, czy tabl wzięta w środku cyklu może rozregulować cykl i opóźnić miesiączkę?

Gość pytaam
a, i nie, nie biorę ich . wzięłam tabl "jednorazowo", jednego dnia ( ok 24 dnia cyklu).

No chyba żartujesz??!! Wzięłaś tabletki anykoncepcyjne od środka cyklu??!! To pewnie że możesz być w ciąży!! Żeby taletki działały, muza być bane CODZIENNIE od pierwszego dnia cyklu - czyli odpierwszego dnia miesiączki. Inaczej NIE DZIAŁAJĄ. Wzięłaś je sobie w zasie owulacji i zadowolona... Ile masz lat dziewczyno??!!

Nie wiele zrozumialam z Twojego opisu,strasznie chaotycznie opisalas to wszystko,ale jezeli masz bole w jamie brzusznej to KONIECZNIE musisz isc do lekarza. Z tabletkami hormonalnymi nie ma zartow !!! Masz tu link do ulotki,to sobie poczytaj http://forum.antykoncepcja.pl/viewtopic.php?t=16916 Najlepiej idz do lekarza i pogadaj o innych sposobach zabezpieczenia np. plastry antykoncepcyjne lub domaciczna wkładka antykoncepcyjna . Nie bedziesz musiala ciagle myslec o tym kiedy masz wziac pigulke i czy w ogole ja wzielas :P

Gość pytaam
drogie forumowiczki.... nie prosiłam o rady odnośnie antykoncepcji itp, ciąży etc. zadałam tylko jedno pytanie, czy tabl wzięta jednorazowo w ciągu cyklu może rozregulować cykl?? (np. przyśpieszając lub opóźniając miesiączkę)