Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sanina

czy tabletki antykoncepcyjne...

Polecane posty

Gość sanina

likwidują napięcie przedmiesiączkowe? Ja dopiero zaczęłam brać. Koleżanka powiedziałą że pigułki likwidują fizyczne dolegliwości przed i na początku okresu (nie boli), a mnie zastanawia czy psychiczne też? Bo ja okropnie przeżywam kilka dni przed okresem, jestem płaczliwa, podirytowana, mam dość świata. Chciałąbym tak nie mieć.

Gość sanina
a i jeszcze chciałam zapytać czy tabsy anty. mogą działać jak dopalacze?

Gość sanina
spadaj podszywie

hmm,ja na tabletkach nie odczuwam bolu brzucha podczas okresu,a jesli nawet to łagodnie. Nawet jak nie bralam tabletek nigdy nie mialam jakiegos napiecia przedmiesiaczkowego,nawet nie wiem co to jest,bo tego nie znam z doswiadczenia:) Tak ,tabletki dzialaja jako dopalacze,spalaja plemniki:D:D Oj kobieto :O

Gość sylwio1984
mi tabletki pomogly bardzo na bole w trakcie. mialam rozne pigulki i przy niektorych pierwszego dnia lekki bol jeszcze byl, ale nawet nie wymagajacy srodkow przeciwbolowych. bez tabletek okres to umieranie. natomiast na PMS nic to nie pomaga, ba, moze nawet jest gorzej, bo pms przy tabletkach zaczyna sie juz 2 tyg przed @. tabletki same w sobie mpga powodowac ze caly czas bedziesz chodzis placzliwa i wnerwiona i nieszczesliwa. zalezy jak twoj organizm zareaguje. ale bolu sie mozesz pozbyc.

czynnik koci - ale dziwny nick wybralas ;) dopalacze jak sama nazwa wskazuje,raczej dalyby kopa plemnikom,a nie je spalily :classic_cool:

Ja mialam źle dobrane tabletki swego czasu. Byłam jedna wielką histeria;P Teraz jestem na Harmonecie i wszystko git:) Dziwi mnie troche fakt,ze biore je juz dlugo i na poczatki tylko troche powiekszyly mi sie piersi,minelo juz z 7 miesiecy i po tych siedmiu miesiacach wywalilo mi tak cycki,ze musze nowe staniki kupowac bo w poprzednie sie nie mieszcze :P

Freja_* to był taki glupi zart,skojarzylo mi sie z paleniem :D A czynnik koci był swego czasu odpowiedzia na nika czynnik psi :P:P

Przecież w czasie brania tabletek nie ma okresu, a jedynie krwawienie z odstawienia!Nie powinno więc być dolegliwości takich jak przy okresie!

Kolorowe Ptaki tez tak mysle. PMS przy tabletkach nie moze zaczac sie 2 tyg wczesniej.Czasem nie robie przerwy i biore tabletki przez 42 dni,i co ,mam wtedy caly czas PMS?:P

Gość sanina
Serio? Mogę być płaczliwa cały czas? :O Kiedy ja już mam tego dość, strasznie się męczę przed okresem, dosłownie aż huczy mi w głowie od całej tej złości i smutku i co chwilę płaczę. Nienawidzę tego. Zawsze wtedy wręcz modlę się o okres, żeby już mi przeszło.

zależy od reakcji. ja nie miałam wahań nastrojów, ale niektóre dziewczyny bardzo się na to skarżyły. dolegliwości bólowe zniknęły zupełnie.