Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszły emigrant nl

HOLANDIA - praca, życie, czas, koszty

Polecane posty

Gość przyszły emigrant nl

witam, 1 lipca wyjeżdzam za granice do holandi... chciałem się zapytać jak się tam ma życie? czy jest drogo? jakie jest przeliczenie np. na papierosach? i ile można przewieśc kartonów fajek i piwa do holandi bo rzecz jasna że w polsce taniej... jak wyglądają zarobki? mam byc magazynierem, jednak niewiem jescze jaka stawka.. mam jechac na rozmowe za 2 tygodnie... ile plac się za mieszkanie? ile za paliwo? prosiłbyym o pomoc aa.. i jak jest z jezykiem? czy angielski wystarcza? pozdro!!

Papierosy-około 5 euro Benzyna-1,52 euro Gaz-0,60 centów Diesel-1,20 euro Przez granicę pół roku temu można było przewieźć 400 papierosów na osobę. Zarobki, jako magazynier dostaniesz pewnie około 8-9 euro na godzinę. Mieszkanie średnio 50 euro na tydzień. Po angielsku wszędzie się dogadasz...ale jednak holenderski to holenderski. 🖐️

ja byłam juz jakis czas temu ale ogólnie żarcie drożyzna, chleb nie dosc ze obleśny to jeszcze ponad 2 euroki kosztuje, wszystko do jedzenia paczkowane:/ ale i tak było fajnie:D