Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość unieruchomiona umiera

CO MI JEST? Mial ktos podobnie?

Polecane posty

od czwartku zaczela pobolewac mnie lewa noga, wczoraj jak sie obudzilam ledwo moglam nia ruszac. Bol ciagnie sie od kostki przez cala wewnetrzna strone nogi. Dzis juz nie moge normalnie chodzic tylko kustykam a pokonanie kilku metrow to dla mnie niesamowity bol. Wydaje mi sie ze nadwyrezylam sciegno lub cos z miesniem sie stalo. Kupilam w aptece Fastum i Ketonal. Bol nie przeszedl chociaz juz bardziej moge noga poruszac. Mial ktos podobnie? zastanawiam sie tez jak dziala ten Fastum i czy naprawde pomaga?

no dalej moze ktos przeczyta

Gość nie chce cie straszyc
ale taki bol to moze byc zapalenie zyl i skrzep ktory zablokowal ci zyle w nodze. to jest bardzo powazna choroba, mozna od tego dostac zatoru w plocach lub mozgu i umrzec. Obiawy to wlasnie bardzo silny bol lydki (z tylu) noga moze byc troche cieplejsza i zaczerwieniona, ale nie awsze bol troche lagodniejszy jesli uniesiesz noge w gre, mocniejszy jesli nacisniesz na lydke. Naogol kobiety narazone na te chorobe to te ktore pala, uzywaja tabletek anty i nie cwicza. Radze sie przejsc do lekarza bo z tym nie ma zartow!

Gość karlakskkaaa
ja mam podobnie, od grudnia boli mnie lewa poda pod kolanem. myslalam ze to mięsnie ale nie to. poniewaz plae papierochy i biore anty poszłam do internisty bo bałam sie o zakrzepice zył. dostałam skierowanie na usg zył i byłam na nich ale pani mi powiedziałą ze mam zyły czysciutkie i nawet zylaków nie ma. ciesze sie z tego, ale nadal czuje ból pod lewym kolanem i tez nie bardzo wiem co to jets. w pon ide znów do lekarza.

no to mnie prawie wystraszylas ale jednak moja lydka jest twarda i moga ja bic itd i nic nie boli. Boli mnie po lini prostej i to tylko jak chce wyprostowac noge lub naciskam na stope idac noga takze nie jest zaczerwieniona wszystko wyglada normalnie tylko ten bol jest w srodku. Mialam kiedys takie lekkie bole dlatego podejrzewam uszkodzone sciegno ale nigdy nie mialam bolu a taka skale

Gość karlakskkaaa
zrób sobie badania krwi, jesli bierzesz tabsy zrób sobie próby wątrobowe. mozesz tez porproisc o skierowanie na usg zył to bedziesz widzxiała czy ci cos w nich siedzi czy nie. ja ma zyły czyste ale nadal nei wiem co mnie boli :(

Gość karlakskkaaa
ja nie mam wielkiego bólu tylko taki sama nie wiem jak to opisac, miesnie tez mnie nie bola, noga jest twarda. to jest tak ze czuje jakby miesnie w łydce były lekko jak z kamienia i cos mi pulsuje pod kolanem.

Gość wertepka
Nie strasz jej,moze byc wiele przyczyn,i niekoniecznie powazne. Jesli bol nie ustapi po 3 dniach to udaj sie do lekarza i popros o skierowanie na przeswietlenie,zreszta normalny rodzinny sam powinien to zaproponowac.

ja nie biore tabletek, cwicze i ostatnio troche duzo chodzilam i obawiam sie ze moglam to nadwyrezyc. Dzis jest wlasciwie 3 dzien bolu z tym ze w czwartek to mnie slabo bolalo i wczoraj jak poszlam kilka spraw zalatwic to powoli ustepowalo. Myslalam wiec ze trzeba ta noge troche ponaciagac bo jak tak leze to potem bol jest potworny jak wstane. Z tym, ze dzis ledwo do apteki doszlam:( wzielam ten fastum, posmarowalam noge ale jak probuje chodzic to bol wciaz jest

Gość nie chce cie straszyc
nie chodzi o to zeby straszyc, ja po prostu przeszlam to, zignorowalam i znalazlam sie w szpitalu z zatorem w plucach, wiec mysle ze lepiej dmuchac na zimne. ponizej najczestrze objawy: # Należy pamiętać, że tylko w niewielkim odsetku przypadków występują wszystkie typowe objawy zakrzepicy żył głębokich. Często obecne są tylko niektóre z nich, a niekiedy choroba może początkowo przebiegać całkowicie bezobjawowo, co znacznie utrudnia jej rozpoznanie i zwiększa niebezpieczeństwo wystąpienia poważnych powikłań. Najbardziej typowym objawem wynikającym z uniemożliwienia prawidłowego odpływu krwi przez zatkaną żyłę jest ból i obrzęk części ciała poniżej tego poziomu. Te objawy najczęściej dotyczą kostek, łydek lub ud, co jest wynikiem umiejscawiania się zakrzepów w żyłach kończyny dolnej. W tych przypadkach obrzęk obejmuje całą kończynę poniżej miejsca zatkania żyły i dochodzi aż do palców stopy # Zaczerwienienie lub zasinienie i tkliwość objętych chorobą obszarów # Ból jest stały i nasila się przy chodzeniu lub poruszaniu kończyną # Charakterystycznym, choć nie zawsze obecnym objawem, jest nasilanie się bólu przy zginaniu stopy lub w czasie naciskania na jej podeszwę # Gorączka i przyspieszona akcja serca występują tylko w niektórych przypadkach

kurde ale gdzie ja teraz lekarza znajde? Jutro pozamykane przychodnie a w szpitalu czuje ze mi nic nie zrobia tylko dadza cos przeciwbolowego

a w ogole do jakiego lekarza isc? Jaka specjalizacja?

wie ktos gdzie moge isc bo chyba umowie sie prywatnie tylko nie wiem wsrod jakich specjalnosci lekarza szukac

Gość karlakskkaaa
ja byłam u internisty, on mi zrobił badania krwi a potem dał mi skierowanie na usg zył.

ok poszukam kogos ale watpie by mnie ktos przyjal dzis czy jutro. Mam nadzieje ze nie umre do poniedzialku:(

Gość karlakskkaaa
jesli ejstes z wawy idz do centrum medycznego damiania, a zreszta mozesz poczejkac do poniedzialu nie panikuj tylko:) jak poszłam do lekarki i powiedziałam jakie mam objawy i powiedziałam ze podejrzewam zakrzepice zył ona mi odpowiedziała ze nie zdarzyłabym u siebie tego zdjagnozowac gdybym ja miała bo juz dawno bym lezała w szpitalu, tak ze ejsli mimo tego ze cie boli nic ci nie jest to to nie to. to nei zakrzepica. spokojnie i idz w poniedziałek rano do lekarza.

niestety nie jestem z warszawy. Poczekam do poniedzialku i wybiore sie do przychodni. Chyba ze jutro sie gorzej poczuje to wybiore sie do szpitala, bo chyba pogotowia nie zamkna

ponaciagalam troche noge teraz i juz tak nie bolalo, nie wiem moze ten zel Fastum zaczyna dzialac? Tak czy siak ja mam nadzieje ze przeforsowalam sie troche i naciagnelam jakies sciegno badz nadwyrezylam miesien

Gość podnosimyyyyyyy
upupup