Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

myszula_19

Młode mamy po porodzie i przed

Polecane posty

Cześć mam na Imię Justyna i mam 19 lat jestem w 8 miesiacu ciąży:) i strasznie sie boje Tego co jeszcze przedemna. Czy sa jakies młode mamy?

I jak obie radzisz z Tym wszystkim ? ja sie strasznie boje. Jeszcze teraz miałam na szybko ślub:) za niedługo egzaminy a tu jeszce to malutkie dziecko przyjdzie na świat

Ja mam 23 lata i dwie coreczki jedna 1.5roku a druga 3tyg niema sie czego bac zycze powodzenia a na kiedy masz termin?

Jakoś idzie, chociaż początek i wizja macieżyństwa mnie przerażał nawet bardzo, teraz bez córci sobie nie wyobrażam życia. Ślub brałam na początku ciąży wiec jeszcze nic nie było widać ;)

Termin mam na 5 sierpnia no ale mysle ze w lipcu urodze bo mi przybliza date porodu:) po kazdej wizycie. A najgorsze jest to ze zostałam sama bo moj maz pojechał zaraz po slubie za granice:( i mam takie dni ze non stop płacze:(

Nie przejmuj się, a nie ma możliwości żebyś pojechała do niego? lepiej jak będziecie we dwoje w jednym kraju a nie On tama ty tutaj. Co do opieki nad maleństwem też lepiej we dwoje.

nie on wroci jak ja urodze ale to ze teraz jestem sama a mały tak daje popalic w brzuszku:) i bede sama podczas porodu:(

To akurat nie jest aż takie najgorsze, mojego nie było przy porodzie na moje życzenie, bo nie wyobrażam sobie jeszcze jednej osoby przy porodzie, wszytsko mnie drażniło i przeszkadzało :P Jakie masz jeszcze obawy? może jakoś uda mi się pomóc Tobie :)

Szkoda ze bedziesz sama podczas porodu tez sie strasznie balam przed pierwszym porodem i bez meza chyba niedalabym rady

Ja jestem bardzo nerwowa osoba i boje sie ze sobe nie poradze z Tym małym dzieckiem:( Dziekuje ze moge z kims pogadac

no ja i tak wiem ze nie dam rady bez niego bo on to m daje duzo siły i wsparcia i mi ciezko bez niego:(

Też zazwyczaj myślałam o sobie, byłam typem nerwowej egoistki :P Ale uwierz mi że dziecko zmienia wszytsko. Całe życie.

wiem ze zmienia duzo bo ja juz sie bardzo zmieniłam zaczełam robic sie taka mamusia;p no i nie moge tez zapomniec ze jestem mezatka bo to jednak dziwna sytuacja nowa.

..Alicja zgadzam sie z Toba dziecko zmieni cale Twoje zycie na lepsze oczywiscie

Znasz już płeć? Masz wybrane imię dla dziecka? :) Zibaczysz jakgorszy jest pierwszy miesiąc potem już tylko lepiej.

Ja chciałam córeczkę i mam wymarzoną księżniczkę ;) Wampirek - Jak sobie radzisz z dziećmi z tak małą różnicą wiekową?

Radze sobie swietnie naprawde myslalam ze bedzie gorzej ale dziewczyny sa kochane przynajmmniej jak narazie ale z mezem planowalismy dwujeczke z mala roznica wiekowa

Nie uważam tego wieku za bardzo młody, w wieku 16 lat też dziewczyny zostają matkami. Kiedyś kobieta która miała 20 lat miała już męża i dziecko. Jestem dorosła i odpowiedzialna.

Też chciałam dwójeczkę w małą różnicą wiekową ale obawiam się jak bym sobie poradziła.

alat nie moge słuchac takich ludzi, czy Ty jak bys zaszła w ciazo to usunołabys to niewinna istote...

Wiesz czasami sie zastanawiam nad tymi dziewczynami co pisza ze maja jedno dziecko i sobie nie radza ze nie maja czasu dla siebie ja mam dwie corki i mam czas na wszystko a dwie takie laleczki to sama radosc

Wiesz ale dziecko to duży obowiązek i obciążenie, owszem słodkie i kochane ale jednak jedno a dwa to duża różnica. :P

Zgadzam sie ze obowiazek ale z mezem swiadomie sie na to decydowalismy i nie zalujemy

Wiem dlatego chce żeby nasza decyzja też była w pełni świadoma, a narazie czas poświece małej w 100%. Może za 2 lata jak pójdzie do przedszkola. ;)

Ja za dwa lata zamierzam do pracy wrocic trzeciego maluszka nie planujemy hehe