Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość we Wrocławiu wały przerwane

Wrocław jest zalewany, wały puściły

Polecane posty

aż mi się płakać chce :(

Gość wrzucios
prezydent wroclawia moze byc dumny

Gość gdzie? jeszcze jakieś?
opórcz tych koło tego Kazanowa?

Gość ggggggqggggg prawdziwe
Wiecie , ze tam sa nowe domy wybudowane w 2000 roku? Kto normalny wam sie da? Zamiast sie wynieść z debilandu to nic. A teraz wiele osób wyjedzie bo na wsi to wiecie - załamka - buduj se wszystko od nowa. A jakie masz gwarancje, że za 13 lat nie to samo? To dramat jest. Ludzie powyjeżdżają przecież. Jak tu żyć? :(

Wiecie - jak sie ogląda te reportaże to nie jest kwestia TYLKO pieniędzy. Samo sie nie zrobi. A tych ludzi NIKT NIE OSTRZEGŁ. Leżysz w środku nocy, a tu woda przez okno na ciebie. Wiecie - to jest wydarzenie traumatyczne silnie. Ja wiem bo też coś takiego przeżyłam - to zawsze zostanie, że ktoś cię tak urządził. Wystarczyło OSTRZEC. I tyle :(

Kozanów na Psim Polu też puszczają nie wiem, nie jestem stamtąd :(

Wiecie co - tego nikt nie pojmnie. Ci biedni ludzie SAMI se od rana te wały umacniali i i tak puściły. A miało być wszystko OK. No wiecie... lepiej tego nie komentować. Zamiast mobilizować do pracy - najwyżej nie będzie potrzebne to nic nie rób - wszystko OK i taki koniec. Przecież by sami sobie ludzie zorganizowali wszystko lepiej. A prezydent Wrocławia - niedawno tak chwalony, jak on teraz wygląda? Niech sie poda do dymisji.

"No wiecie... lepiej tego nie komentować." to kurwa przestań :O

Tak, tak. Jeszcze więcej pustej propagandy. Od wczoraj jest wojsko i straż.

:(

Gość kolkanet
przeciez wiadomo było ze jak raz zalało to i nastepny raz zaleje :O po co tam kupowali mieszkania?????? na co liczyli???? ze ich to nie dotyczy :O tak mentalność polaczka :O mają nauczke!! gak jestes głupi to plać i płacz :P w życiu nie kupiła bym mieszkania w takim miejscu ale jak chieli mieć ładny widok to mają :P

Gość kolkanet
i niby dlaczego prezydent miasta ma sie podawac do dymisji ??? co on te wały rozwalił specjalnie :P mam nadzieje ze panstwo nie bedzie finansowac ludzi i dawac im kasy bo ich zalało :O jedyny wyjątek stanowią ludzie ktorzy mieszkaja w tym miejscu od dziada pradziada reszta co sie po 97 roku wprowadziła powinna sama sie sponsorowac :P a jak nie to wypad do irlandi:P

Gość kokodżambo102
Problem nie w miejscu tylko, że Odra się cofnęła do Ślęzy, wystarczyłoby trochę kasy wyłożyć, i nie miałoby to miejsca. Skoro nie budować w takich miejscach to zrównać z ziemią wszystkie miasta z rzekami... idąc waszym tokiem rozumowania.

kolkanet, ale z drugiej strony to panstwo powinno zapewnic bezpieczenstwo ludzi, m.in. zapewnic waly przeciwpowodziowe. gdyby te waly byly porzadne, i ochrona przeciwpowodziowa byla porzadna, do takiej sytuacji nie musialo dojsc.

Kozanów budowano w latach 70-tych na poniemieckich terenach zalewowych. A po powodzi z 97r. dobudowano parę osiedli. Także nie "z dziada, pradziada".

Gość meszugene
no i te pare zalało w pierwszej kolejnosci :o 🖐️))

Gość kolkanet
taa to nie sponsorowac tych paru osiedli :P po kija tam kupowali mieszkania :P I nie trzeba zrownywac wszystkiego wystarczy pomyśleć ale polaczki głupie kupują bo tanio :P

Gość copernik
kupili, ubezpieczyli i zarobią :D cwane polaczki a nie głupie :P

Polaczki? Nie znam takiego wyrazu.

Gość tysionc pincet sto dziwincet
kolkanet, copernik, wasze chaty powinni zrownac z ziemia (wraz z domownikami najlepiej), takich cieci jak wy nie sieja, ja pierdole:o:o do nauki, do nauki:o:o

Gość pikkolo
...to po co wydawali pozwolenia na budowę budynków..to raczej nie wina ludzi, którzy tam mieszkają...ale urzędasów i oczywiście państwa polskiego...ale nie ma czego oczekiwać...samolotów dla vipów nie mamy...wałów też nie będziemy mieć...bo bogatym narodem to my nie jesteśmy:(

Gość copernik
tysionc pincet sto dziwincet wybacz ale ja tylko tłumacze czemu wg mnie ktoś na takim terenie kupuje mieszkanie bo wg mnie nikt przy zdrowych zmysłach tylko cwaniak który chce zarobic przy okazji stąd komentarz że nie głupie polaczki tylko cwane tyczy się to mieszkań kupionych po 97 roku innego wytłumaczenia nie widzę więc prosze nie zrównuj mi domu z ziemią bo nawet nie wiesz czy już nie jest zrównany 🖐️

Gość taka sobie ja ...
ale np Wrocław nie jest miastem zalewanym notorycznie. myśląc tak prymitywnie nie powinni być w ogolę miast w pobliżu rzek bo morze kiedyś będzie powódź żałosne :/

Gość tysionc pincet sto dziwincet
taka sobie ja - wlasnie o to mi chodzilo dokladnie. Ale zeby to pojac (bo to jasne jak slonce) trzeba miec chociaz minimalny poziom inteligencji. Heyah🖐️

Gość pikkolo
no właśnie o to chodzi...jeżeli budują i sprzedają mieszkania to dlaczego nie można tam zamieszkać?? bo zalało osiedle w 97? głupota....

Gość taka sobie ja ...
copernik trochę obeznania a twoje problemy by sie rozwiały. w postawionych osiedlach w Wrocławiu zamieszkali ludzie którzy stracili domy w 97r w powodzi

Gość copernik
we wrocławiu chętnie bym kupiła mieszkanie ale nigdy nie Kozanów więc nie czepiajcie się bo chodzi o konkretne osiedle a nie o całe miasto i odpowiedzcie same sobie czy wybrałybyście Kozanów jako miejsce zamieszkania? wywaliłbyscie kase na mieszkanie?

Gość taka sobie ja ...
pewnie ze tak. jeśli było by mieszkanie w dobrej okolicy i by mi się podobało. jesteś jedyna osoba która znam która kupując mieszkanie myśli " a była tu powódź w 97 to tego mieszkania nie chce" normalnie o takich sprawach się nie myśli no chyba ze jesteś wyjątkiem

Gość pikkolo
...to jest indywidualna decyzja każdej osoby, czy takie mieszkanie kupi czy nie....a jeżeli ktoś kupił i został zalany to należy teraz mu współczuć..a nie twierdzić, ze dobrze mu tak bo był głupi