Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mzonkaa

czy donosilibyscie na rodakow?

Polecane posty

Gość iuhuu
widze, ze niektorzy sraja juz w gacie ze strachu, ze ktos na nich doniesie, stad te wyzwiska i epitety:D:D

Gość upppppppppppppppppppppp
jestem mezczyzna a jak widze stado bydla to nerwy puszczaja jeszcze kobiety was zwa. no comment. donoscie sobie nic mi do tego

Gość morrigann
Bardzo to interesujące, że zgłoszenie przestępstwa, błędnie i emocjonalnie nazywane donosicielstwem, staje się większym przestępstwem niż wyłudzanie pieniędzy ze skarbu Państwa. Dla zainteresowanych - w krajach skandynawskich, taki "donos" jest powszechnie traktowany jako obywatelski obowiązek. Ale Polak podatków nie będzie płacił, od ZUSu się wymiga, ściągnie jeden czy dwa zasiłki i jeszcze będzie się gorączkował, że państwo mu za darmo wszystkiego nie zapewnia. Za te pieniądze, które pobierają cwaniaczki moglibyśmy mieć lepszą służbę zdrowia, skuteczniejszą policję, środki na rozwój infrastruktury. Ale ci, którzy tak wspaniałomyślnie pilnują wyłącznie swoich spraw tego nie widzą. Bo Państwo to "złodziej" i trzeba go podstępem. A wiecie co? Każdy sądzi według siebie - złodziej wszędzie widzi złodzieja.

Gość no jasne
jesli chodziłoby o ludzi wykonujacych takie zawody jak lekarze, prawnnicy, artysci, osoby prowadzące działalność gospodarczą itd, itp - którzy nie rozliczają sie z fiskusem - na 1000% - dlaczego ja mam uczciwie płacić a inni zarabiaja i nie???

Gość A dlaczego ty nie mozesz
Za cienka jestes :D robolu

Gość Cheryll
Donosic??? Za kase? Ja rozumiem ze bliskim, zonie, mezowi , dzieciom groza wiec zaczynam sypac, ale za pieniadze???? Nie donosilabym na nikogo i brzydze sie osobabi ktore nawet sie nad tym zastanawiaja. I co Wam szkodzi ze ktos pobiera zasilek i handluje fajkami na boku? Tacy pazerni jestescie?? A jak zechca zaplacic zebyscie matke albo ojca wydali, bo bimber w piwnicy wyrabiaja? WSTYD!!!!!

Gość ytrurtyurtyutrywyertyr
tak nisko upasc zeby donosic????????????????????????????????

Gość hubaj
Ty sie brzydzisz ludzmi ktorzy donosza ja sie brzydze zlodziejami. z dwojga zlego wole byc donosicielem niz bezczynnie patrzec jak inni kradna. i nie za pieniadze, ja to zrobilem za darmo- i tak donioslem na kobiete, ktora sprzedaje papierosy. w jej domu znalezli 12 kartonow polskich papierosow, w dodtaku wdalo sie, ze sprzata na czerno i jobseeker allowance poszedl sie jebac.

Gość hubaj
tak nisko upasc, zeby krasc?

Gość wstydu nie masz hubaj
brzydze sie takimi jak ty

Gość hubaj
brzdz sie w dalszym ciagu, dzieki takim jak ty, za kilkanascie lat emertura bedzie wynosila 30 % twojej ostatniej pensji bo reszte kasy rzad przeznaczy na benefity dla osob ktore na to nie zasluguja.

Gość efrv
tobie i tak to na nic . tobie rzad nie da wiec o co kaman

Gość gedferta
A ja nadal nie doczekalam sie odpowiedzi na pytanie: czym wedlug was rozni sie zlodziej na ulicy wyrywajacy kobiecie torebke od zlodzieja benefitow????????????? Moze mi ktos to wyjasnic? Bo dla mnie i jedno i drugie jest przestepstwem, wobec czego jedno i drugie przestepstwo zglaszam odpowiednim organom.

Gość hubaj
o to, ze pieniadze, ktore Ci ludzie kradna, moga byc przeznaczane na lepsze cele. na budowe drog, na modernizacje sluzby zdrowia, na utrzymanie posad nauczycieli, lekarzy. ci ludzie zwczajnie nas okradaja. sa pasozytami, i z czystym sumieniem gdy takiego spotykam na drodze mowie mu o tym.

Gość klapsznyty
hubaj te pieniadze i tak beda zmarnowane. masz pojecie ile kasy przepierdzielaja ludzie???? niesamowite pieniadze. niewyobrazalna kasa naiwny jestes myslac ze rzad to spozytkuje na jakies szczytne cele :D

Gość o jakim kraju ty piszesz>>?
na budowe drog, na modernizacje sluzby zdrowia, na utrzymanie posad nauczycieli, lekarzy chyba nie o UK- POLSKA SIE ZAJMIJ LEPIEJ.

Gość hubaj
pisze o irlandii bo tu mieszkam i tu zalozylem rodzine. co przepierdalaja to inna sprawa, a druga, ze to wlasnie benefity tu rozwalaja gospodarke. do 2010 roku byl rozdawane jak cukierki pod choinka, kto wyciagnal reke ten mial. teraz juz tak nie ma, ale cwaniacy ktorzy jeszcze w 2008 czy 2009 zaczeli pobirac i tak juz swoje wykradli. czas ich odcinac od koryta i jezeli donoszenie na nich moze byc na to sposobem to ja nie mam zadnych oporow. te jebaki okradaja nie tylko mnie ale moje dzieci, moja zone. to tak jakby mi wlozyli reke do kieszeni a ja mialbym sie usmiechac i udawac, ze tego nie widze. nie zamierzam

Gość ja pytam po co po nich
sam swiata nie zmienisz , .. brali biora i brac beda. zawsze byli i sa biedni i bogaci dla rownowagi.I zawsze beda. I twoj donosik nic nie zmieni :D

Gość hubaj
gdyby wszyscy tak mysleli to jasne, ale zakladajac, ze takich jak ja jest wiecej, cos moze sie zmienic. poza tym to, ze inni nic nie robia nie znaczy, ze ja mam byc taki sam. w moim otoczeniu juz 8 osob stracilo benefity. ja donioslem na jedna, na pozostale 7 doniesli inni ludzie. ludzie powoli zaczynaja sie wkurwiac, ze sa tak jawnie okradani. coraz czesciej podnosza glos. i dobrze. tak powinno byc

Gość to jest inna kultura i ich nie
mnie nie obchodzi czy ktos handluje fajkami na lewo czy narkotykami czy zarabia na czarno na budowie - to jego sprawa jak zarabia na zycie i rodzine. ale my mowimy tutaj o ludziach ktorzy kradna pieniadze publiczne, ktore moglyby byc przeznaczone na inne cele. ja akurat widze inwestycje w UK - niedaleko mnie jest akurat prowadzona modernizacja i przebudowa duzego szpitala, wczoraj akurat mialam okazje zobaczyc osobiscie. w przeciewienstwie do Polski tutaj nie trzeba dawac w lape zeby dostac sie do specjalisty lub isc przymusowo na prywatne badania bo panstwo nie refunduje pieniedzy. w UK dzieki Bogu jeszcze tak nie ma. jeszcze... o ile pasozyci zyjacy na benefitach ktore im sie NIE NALEZA wezma sie do roboty i zaczna dokladac do wspolnej kasy zamiast z niej ciagnac ile sie da. widze jednak ze wiekszosc rodakow nadalaby sie do rzadu, bo podejscie macie wlasciwe "nachapie sie ile sie da bo i tak inni to rozkradna" gratuluje ci ktorzy teraz tak sie burza i pisza o chamstwie potencjalnych donosicieli - mam nadzieje ze odkladacie sobie pieniadze na prywatne emerytury bo kiedy obecne pokolenie 30 latkow dojdzie do wieku emerytalnego, ktory moze zostac w miedzyczasie podniesiony do 75 rz, to wtedy przekonacie sie na wlasnej skorze ze tolerancja dla zlodziejstwa dotknie i was. z obywatelskiego obowiazku poinformuje zainteresowanych ze na prywatne emerytury rzad juz podniosl wiek minimalny od tego roku. do tej pory mozna bylo przejsc na prywatna emeryture w wieku 50 lat, a kto sie nie zalapal ten teraz czeka do 55 roku zycia. sukcesywnie wiek ten bedzie wydluzany coraz bardziej, a dlaczego? bo nie ma kto pracowac na budzet panstwa. mi osobiscie byloby wstyd wziasc pieniadze za donos na takiego zlodzieja, bo wtedy bylabym na rowni z nim. ale to nie zmienia faktu ze na taka osobe donioslabym wlasnie ze wzgledu na to ze w przyszlosci osobiscie odczuje skutki obecnych kradziezy.

Gość Kochane donosicielki
A lie z was pracowalo na czarno???? O ile wiem, to tez jest przestepstwo. Radzilabym zabrac sie do roboty, przestac puszczac sie na lewo i prawo za przyslowiowego drinka i zaczac myslec o wlasnym tylku. Donosiciele maja bardzo krotki zywot, a dodatkowo sami zazwyczaj nie sa tacy 'czysci jak lza'... Ja nie rozumiem tego wpieprzania sie w cudze zycie. Nalezy sie skoncentrowac na wlasnym zywocie zeby do konca zycia nie serwowac kawy, czy nie czyscic cudzych kibli. Podciagnac angielski, zdobyc kwalifikacje, a nie donosic. Ludzie na zasilku wegetuja, to nie jest normalne zycie ale to ich sprawa. A donoszenie, nie jest eleganckie i na 100% nie fair. I jeszcze wierze, ze 'wszystko sie wraca'. Jak zrobisz komus swiadomie krzywde to nie licz na bonus od losu...

Gość ojojoj donoszenie nie jest
eleganckie... to nie do noszenie tylko zglaszanie przestepstwa

Gość kovabamba
Ja bym nie donosila, ja bym zglosila przestepstwo polegajace na wyludzaniu benefitow :D

Gość do noszenie
to sie raczej razem pisze> ja bym nie donosila mam to w dupie jak i za co inni zyja

Nigdy bym nie doniosla poniewaz tez nie interesuje mnie cudze zycie. A zeby sie dowiedziec skad i co kto ma, musialabym wlazic z buciorami do czyjegos domu. Nie, dziekuje.

Gość do Kochane Donosicielki
"A lie z was pracowalo na czarno???? O ile wiem, to tez jest przestepstwo. Radzilabym zabrac sie do roboty, przestac puszczac sie na lewo i prawo za przyslowiowego drinka i zaczac myslec o wlasnym tylku. Donosiciele maja bardzo krotki zywot, a dodatkowo sami zazwyczaj nie sa tacy 'czysci jak lza'... Ja nie rozumiem tego wpieprzania sie w cudze zycie. Nalezy sie skoncentrowac na wlasnym zywocie zeby do konca zycia nie serwowac kawy, czy nie czyscic cudzych kibli. Podciagnac angielski, zdobyc kwalifikacje, a nie donosic." czyzbys opisywala siebie czy kogos z bliskiego otoczenia?? zaskakuje mnie dokladnosc opisu wiec raczej nie jest wyssany z palca :) ja osobiscie nie znam nikogo kto by zyl z nielegalnych benefitow, co wiecej nikt z moich znajomych nie bierze nawet tych legalnych :) moze czas zaczac sie obracac w lepszym towarzystwie wtedy kasa innych nie bedzie was klula w oczy :) pozdrawiam zza biurka E.

Gość Ja znam taka jedna co
Mi sie nawet chwalila ze bierze benefity nielegalnie bo pracvje na czarno ale nie doniose bo mi to lata nisko. oni i tak sie dopatrza to jej karza zwrocic . ja nie chce w tym sie maczac.

Gość Do E
Czyzbys miala kompleksy zza biurka? Wybacz ale w tym przypadku 'zza biurka' mi nie imponuje. Od poczatku mialam wieksze ambicje i szersze horyzonty. Nigdy nie bralam zasilkow, ani nie mialam 'przyjemnosci' pracowac na czarno. Rozbrajaja mnie takie paniusie 'zza biurka', dla ktorych to biurko jest szczytem marzen... Gratuluje tak trzymac, 2% rocznej podwyzki a i moze jakis pryszczaty Anglik sie zalapie... Wtedy bedziesz czlonkiem Europy pelna geba! Tylko dalej nie dostalam odpowiedzi o tej pracy na czarno......... Taaaaaaak, tu wszyscy jestesmy anonimowi, komputer jest jak papier, zniesie wszystko. Pa.

Gość Tor silverstone
nie wiedzialam ze ludzie ktorzy w UK zarabiaja gruba kase siedza na kafe :P zawsze myslalam ze siedza tutaj znudzone biurowe i mamuski na benefitach ale widac trzeba zmienic zdanie :P