Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jhjhghjgj

wykupowanie recept- pytanie

Polecane posty

Gość jhjhghjgj

mam kilka recept na tabletki anty. i tam sobie muszę sama wpisać pesel, datę itd, bo gin mi dał na pół roku żebym sobie uzupełniła.. i moje pytanie: czy mogę od razu zrealizować kilka recept , żeby mieć więcej opakowań tabletek?

Gość jhjhghjgj
w sensie , że bez zniżki? a jakbym keżde opakowanie kupiła w innej aptece, to też musiałabym płacić pełnopłatne?

ja znam osobiscie tylko jedne tabletki anty refundowane. Twoje sa pelnoplatne i w kazdej aptece zaplacisz za nie calosc. Moze byc tak,ze beda mialy inne ceny. Ja biore harmonet i w mojej "ulubionej" aptece place 27 zł,we wszystkich innych kosztuje 36 zł. Znajdz jedna apteke i tam wykup bo jak zaczniesz w roznych ,to sie jeszcze przejedziesz na cenie i tyle ztego.

Gość jhjhghjgj
ja mam rigevidon. tam jest właśnie jakaś zniżka czy coś..

sam nie możesz dopisać PESELU niestety :( przepisy zabraniaja nawet farmaceucie dopisac PESEL poprwic owszem na odwrocie ale nie dopisac

Gość jhjhghjgj
kiedyś jak kupowałam te tebleki , to sobie sama dopisałam.. i nie było problemu.

ja mam ostatnio bzika na punkcie fioletu:) Mam nadzieje,ze nie przefarbuje sobie włosów na fioletowo :D

teraz niestety nie wolno wiem bo tydzien temu miałam kontrol z NFZ w aptece i dokładnie pytałam

ale z data tez chyba nie ma problemu? Wczoraj wykupowalam harmonet z odpisu recepty,date mialam z poczatku marca i bez problemu dostalam tabletki bo sa pełnoplatne,

dopisać ? hm... wiesz inny charakter , inny kolor długopisu i recepta cofnięta lub pełnopłatna to nie takie proste

leki 100 % to data nawet 3 msc ale znizkowe to nie tak łatwo poprwic, dopisac cos tam

Gość jhjhghjgj
nie kumam Was.. dobra spróbuje. ale gin chyba wiedział co robi? inaczej by mi wpisał sam ten pesel.

jhjhghjgj czego nie kumasz w moich wypowiedziach? Co do peselu to nic nie wiem na ten temat.myszka83 z tego co zrozumialam pracuje w aptece,wiec chyba napisala Ci jak jest z tym naprawdę.

a ubezpieczona jestes ? co tu rozumować leki 100 % nie wymagaj ważnej daty i Peselu leki zniżkowe tak recepta ważna 30 dni od daty wystawienia nie może być poprawek kolor długopisu musi być na całej recepcie jednakowy i charakter pisma też recepta na antybiotyki ważna 7 dni

jak dopiszesz to ci każą Popowic receptę ( pieczatka lekarza ) i tyle albo na 100 % tak jestem farmaceutką wiec wiem chyab ze farmaceuta sie podłoży i przyjmie i sama poprawi

Gość myszka a ty jestes
farmaceutka?

Gość magdunia1987
a skończyłaś studia 5,5-letnie magisterskie>? czy technikum ? bo Ci po technikum to technicy farmaceutyczni, a nie farmaceuci :P

Gość to dlaczego lekarz nie wpizsal
wszystkich danych??

a jak to wyglada na tle innych tabletek,np.harmonetu? To są jakiegos starszego typu? Maja wiecej/mniej hormonow?

czemu nie wypisał nie wiem a ubezpieczona jesteś ? w Polsce jest nie wiele refundowanych tabletek czemu cholera wie , pewnie trochę sprawa kościoła są starsze tabletki a refundowane