Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Skrępowana17

69?

Polecane posty

sweet mozliwe, wiadomo, ze za raczki sie trzymac nie beda, wydaje mi sie ze sex oralny niesie mniej ze soba (widmo niepozadanej ciazy) niz klasyczny sex.

kurczę a wiecie w jakim dziale jesteście to nie strona Ojca dyrektora ma ochotę niech próbuje aby myślała o zabezpieczeniu przed ciążą i chorobami a reszta to sama przyjemność;]

starucha666 -> spróbować można ale czy powinno się z mało znaną osobą? pasuje mieć trochę godności itp.

zgadzam sie z L... dwa miechy-nie dwa miechy.. ale... sama rozumiesz..

wypadaloby jeszcze poczekac z ta namietnoscia,tym bardziej,ze to nowy zwiazek:) pozdrawiam

co innego gdyby mieli po 25 lub więcej lat bo wtedy zazwyczaj ludzie już są gotowi na konsekwencje takich zabaw a 17-18 latkowie to na pewno nie

Gość Skrępowana17
Droga "gówniaro jedna ty!". Ja bym Cię prosiła, żebyś mnie mnie obrażała bo mnie nie znasz. To po pierwsze. Po drugie - na średnią powyżej 5 w moim liceum niewiele osób ma szanse bo mamy wysoki poziom. Po 3 - nie nazywaj mnie "łatwą" bo łatwa nie jestem. Po 4 - "ten mój chłoptaś" ma dobrą opinię i NIKOMU NIGDY nie wystawił złej opinii. Po 5 - NIE ZACHCIAŁO MI SIĘ. Brałam tę opcję pod uwagę i prosiłam tylko o OPINIĘ. Niczego nie planuję. Levviatan - Nikt tu nie mówi od razu o wielkiej miłości. Nie pakuję mu się do łóżka. Sorry, mam swoją godność i zdanie na temat seksu. "i myślisz że się nadaje na matkę w takim wieku?" Już pisałam - nie planuję być matką. Na pewno nie w najbliższym dziesięcioleciu. Wiem, co to jest ANTYKONCEPCJA. Jeśli będę planować zacząć współżycie - wizyta u ginekologa po tabletki i prezerwatywa to minimum co zrobię przed tym. "przecież one tylko robią "loda" przypadkowym facetom" - On nie jest dla mnie przypadkowy. Jesteśmy razem 2 miesiące, a znamy się sporo dłużej. A ja mu tego "loda" nie zrobiłam". Joasiaaa19 - Nigdy nie miałam w planach robienia czegoś wbrew sobie. kotka - poes - dzięki za obronę :) I znowu się powtórzę. Niczego nie planuję. Chciałam tylko rady. Widać nie wszyscy to zauważyli i zjechali mnie. Łatwo być przez internet wygadanym i najmądrzejszym.

nie pakujesz? to dlaczego pozwalasz mu aby uprawiał z tobą seks oralny? moim zdaniem za wcześnie się pakujecie w sferę seksu i intymności w związku stąd to skrępowanie

Gość delightful656
17 lat to wcale nie jest tak malo a jesli dziewczyna jest dojrzala do tego to nie widze przeszkod...prosi o rade a nie o "madre" nauki. Wedlug mnie nie powinnas sie krepowac brakiem umiejetnosci.On zapewne zdaje sobie sprawe z tego ze nie masz doswiadczenia. Ja na poczatku tez sie obawialam ale nie bylo tak zle...ale to tez zalezy od uczucia jakie jest pomiedzy wami,bo facetowi,ktorego ledwie znam albo z ktorym jestem dosc krotko fakt brzydzilabym sie zrobic.Ale jak sie kocha to jest to czysta przyjemnosc:)

Gość delightful656
a no i jeszcze jedno pamietaj o zabezpieczeniu nawet przy oralnym seksie bo nigdy nic nie wiadomo:) a to tak do pozostalych....dlaczego uwazacie ze dziewczyna zaraz dzieciaka sobie zrobi??? przeciez z tego co widze jest inteligentna wiec jak ise zabezpieczy to o ciazy nie ma mowy

Gość az szok
ze 17latka wypowiada sie sensowniej niz wiekszosc tutaj :D i mimo ze co do jednego sie zgadzam - ze to troche za wczesnie dla ciebie, tym bardziej ze jak sama stwierdzasz cos ciebie krepuje to wygladasz na nieglupia dziewczyne i w sumie to tylko zyczyc sobie zeby ludzie ktorzy rozpoczynaja wspolzycie mieli tak poukladane w glowie :p wiec ode mnie tylko jedna rada - rob tylko to na co masz ochote i do niczego sie nie zmuszaj, jesli on faktycznie jest taki w porzadku i poukladany to powinien to zrozumiec, a jesli wasze relacje sa faktycznie tak szczere i otwarte to ty powinnas mu moc to wytlumaczyc i w sumie zycze ci zebys sie nie mylila co do tego i zeby wszystko bylo faktycznie tak jak ty to widzisz

Gość az szok
a co do tych wszystkich wypowiedzi tutaj to nie przejmuj sie, tutaj to glownie banda frustratow i frustratek, gawedziarzy i dewioli siedzi

Gość Skrępowana17
Dzięki Wam delightful656 i az szok :) Dosyć dużo o tym rozmawiam z mamą, nie mam przed nią tajemnic. W sumie do teraz bo nie powiedziałam jej o kwestii seksu oralnego. Ale gdybym planowała współżycie wiem, że mogę do niej iść po radę :) Zdaje sobie sprawę, że nie jestem już małym dzieckiem i ten pierwszy raz może się zdarzyć prędzej czy później. Naprawdę cieszę się, że moja mama taka jest. "17latka wypowiada sie sensowniej niz wiekszosc tutaj" - cieszy mnie taka opinia :) Nie wiem czy jestem bardziej optymistką czy realistką, to zależy od tematu i sytuacji. W tej kwestii wiem, że nie ma tu miejsca na żarty. Życie mnie tego nauczyło mimo tych 17 lat. Może mam taką opinię o seksie właśnie dzięki mamie. Sama w wieku 21 lat zaliczyła wpadkę. Wyczytałam to w jej pamiętniku (teraz mi głupio, że go przeczytałam). Przeżyła swój pierwszy raz z facetem (nawet nie mam zamiaru go nazywać "ojcem") który od razu ją zostawił i śmiał się jej w oczy gdy mu powiedziała, że jest z nim w ciąży. Uwierzył gdy zobaczył brzuch. Podczas rozmowy z mamą powiedziała mi, żebym nie popełniła tego błędu co ona (potem się tłumaczyła, że nie ja jestem błędem, chociaż byłoby lepiej, żebym pojawiła się trochę później :) ) i jeszcze Levviatan. Ty masz swoje zdanie, ja mam swoje. Nie uważam zaistniałej sytuacji za "pchanie się mu do łóżka".

Skrępowana17 -> ja też tylko, bo fakt faktem jesteś w tej kwestii bardziej dojrzała niż część rówieśniczek, ale moim zdaniem za wcześnie to robisz (i stąd pewnie to skrępowanie że może ci się nie udać)

Gość Skrępowana17
Levviatan - Zdaję sobie z tego sprawę, że to nastąpiło zbyt szybko. Wiedziałam to od razu, zaraz po fakcie. Przyznaję. Jednak co się stało to się nie odstanie. Banalne, ale taka prawda. I to działa, bo nie żałuję, że to się stało. Po prostu tak to sobie wytłumaczyłam. Nie podjęłam jeszcze decyzji, żeby zrobić krok dalej. Założyłam ten temat żeby poznać opinie innych, prawdopodobnie bardziej ode mnie doświadczonych osób. Dostać jakąś radę czy wskazówkę, a nie żeby zostać zjechaną i zwyzywaną od łatwych szmat.

po prostu z seksem oralnym poczekaj to chyba jest najlepsza rada :) jemu też ni pozwól na to i wytłumacz że za szybko i chcesz poczekać. jak kocha to zrozumie

Gość Skrępowana17
Jutro z nim pogadam. Na pewno to zrozumie :) Dzięki tym, którzy nie zmieszali mnie z błotem tylko napisali własną opinię. Może jutro napiszę jaka była jego reakcja itd :) Tymczasem dobrej nocy życzę ;)

Gość jigsaw1
Skrępowana. Odezwij się to nauczę :) jigsaw1@tlen.pl

Gość Skrępowana17
jigsaw1 - raczej nie skorzystam.

Gość jacek.c
DO skrepowana 17. Czytając te wypowiedzi zwróć uwagę, że 100-150 lat temu nasze babki wychodziły za mąż w wieku 16-17 lat. Teraz mam wrażenie , że wiele tych wpisów organizuje młodzieżówka od Kś.Rydzyka czy inne niedopieszczone mohery, a także banda z pod znaku "szedł wyrostek niedorostek miał na gębie pełno krostek". Pamiętaj, że dewizą humanistów Oświecenia było :"jestem człowiekiem i nic co ludzkie nie powinno być mi obce" (homo sum et humani nichill a me alienum puto). Dlatego stosuj się do rzymskiej zasady "Quid quid agis prudence agas et respice finem" co znaczy "Cokolwiek robisz rób ostrożnie i patrz końca". Czyli kieruj sie zawsze swoim rozumem i patrz końca sprawy czyli bądz ostrożna

Gość sur_geon
aj tam, pierniczycie... ja zaczalem w wieku 15 lat i co? troszke wczesnie, ale nie zaluje(tak, znalem konsekwencje) dziewczyna ma 17 lat, raczej wie co robi, co wam do tego? abstrahujac od tresci moralizatorskich, nie masz sie czego obawiac, po prostu powiedz mu przed faktem ze jestes niedoswiadczona, on sie tym nie zrazi. aha, tylko go przypadkiem nie ugryz:p

Gość delightful656
do Leviatan czy jak Ci tam... dziewczyna nic takiego nie powiedziala ze jest zdecydowana i pcha sie chlopakowi do lozka....to jest ich obupulna decyzja. A poza tym seks oralny jest to w ramach gry wstepnej wiec co?? Nie ma sie jej uczyc i potem pierwszy raz ma byc najgorsza chwila w jej zyciu??? Para musi poznac swoje ciala,to co lubia,co ich jest w stanie rozpalic...bo pozniej przyjdzie co do czego i kleska. Kobieto nie zyjemy w sredniowieczu jak zauwazylas....ma czekac do 25 roku zycia jak Ty to stwierdzasz??? A poza tym od potocznie mowiac palcowy i lodzika nie da sie zajsc w ciaze....no i co jeszcze jak dobrze dobierze sie zabezpieczenie to nawet podczas klasycznego male prawdopodobienstwo jest zajscia w ciaze... wiec ja nie wiem w jakim Ty swiecie zyjesz...seks uprawiasz wedlug kalendarzyka i bez zabezpieczenia czy co ze tak dziewczynie trujesz??? A poza tym dziewczyna ma 17 lat i czas zeby poznala co to bliskosc... skrepowana17 zazdroszcze mamusi,bo na prawde miec taki kontakt z rodzicem jest bezcenne... i zycze powodzenia:) glowa do gory... nie sluchaj ludzi,ktorzy dalej zyja w czasach kamienia lupanego:) tylko pamietaj zeby sie zabezpieczyc:) powodzenia zycze napisz od czasu do czasu jak tam:) pozdrawiam

Gość Skrępowana17
ach co za uczucie, cudowne!!! :)