Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Amaderka1990

Mam pytanie - czy beda kary dla osob,ktorzy budowali domy na terenach zalewowych

Polecane posty

Gość Amaderka1990

Przeciez to ich wina, ze ich zalalo - moim zdaniem nie powinni dostawac zadnej pomocy od panstwa no i nie powinni miec prawa do ubezpieczenia za ewentualne zkody - sami sa sobie winni

Gość czy wstały smyracze?
Amaderka dorosniej zmienisz zdanie

Tak. Będą ich rozstrzeliwać. Publicznie. Transmisja w TVP1 u Pośpieszalskiego - warto rozmawiać.

ha ha ha prawie się o fotel zabiłam jak przeczytałam pytanie :) Powiedzą tym ludziom którzy tam mieszkają że mogli przecież nie kupować nikt im nie kazał i koniec

Gość trzeba protestowac44
juz dostali kare, po cio im jeszcze jedna????

Gość Eustach
gdy Wrocław był tak zwany 'niemiecki' to wszyscy wiedzieli, że te tereny są zalewowe i totalną głupotą na tych miejscach było posadzić las a co dopiero budynki mieszkalne :(

Gość a pewnie że powinny
trzeba protestowac44 juz dostali kare, po cio im jeszcze jedna???? bo widocznie była za mała od lat zalewane są mniej więcej te same obszary a ludzie bezmyślnie kupują w takich miejscach mieszkania i budują domy jakby tak raz czy drugi nie dostali od państwa żadnej pomocy toby się może jeden z drugim zastanowił gdzie mieszkać a jakby nikt takich mieszkań nie chciał kupować toby żaden inwestor w takich miejscach osiedli nie stawiał a jak już ktoś sobie postawi taka chałupke w miejscu zagrozonym powodzią to powinien konkretne ubezpieczenie płacić państwo nie powinno do tego ani grosza dokładać - ciekawe jakby mi dom zalało 2 miesiące temu jak nie było jeszcze powodzi w prawie całej Polsce i nie byłby on ubezpieczony czy by mi dali jakąś kasę a fige bym dostała. Usłyszałabym pewnie: "trzeba bylo się ubezpieczyć"

Gość trzeba protestowac44
mądrze by było zasiać tam dżunglę, a nie las, bo drzewka spiły by nieco tej wody

jak ktoś chce niech się buduje ( podpisuje oświadczenie że wie że to taki teren ), może lubi jak go zalewa , ale żadnej pomocy od państwa i ewakuacja odpłatna

gdy Wrocław był tak zwany 'niemiecki' to wszyscy wiedzieli, że te tereny są zalewowe i totalną głupotą na tych miejscach było posadzić las a co dopiero budynki mieszkalne w wielu krajach zachodnich i nie tylko zakazana jest budowa domów na terenach zalewowych - w PL też tak powinno być!

Gość a pewnie że powinny
trzeba protestowac44 mądrze by było zasiać tam dżunglę, a nie las, bo drzewka spiły by nieco tej wody bo dżungle to się sieje jak pietruszkę na wiosnę:O