Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adaaam

Problem z moją dziewczyną(zakokompleksioną)

Polecane posty

Gość adaaam

Otóż mam dość dziwny problem z moją dziewczyną.Bardzo ją kocham chciałbym jej poprostu pomóc.Zauważyłem że zakrywa dziwnie twarz w czasie rozmowy zasłania normalnie ręką usta i nos i robi to również w rozmowie z innymi z moimi znajomymi no dziwnie to wygląda i tyle. i zażartowałem ostatnio i też zacząłem tak się zasłaniać celowo w żartach i ona mi dała normalnie w pysk zaczeła się wydzierać czy mnie to bawi powiedziałem żeby sobie przemyślała zachowanie i tyle rozpłakała się powiedziała czy nie widze że ma problem ze nie nawidzi siebie swoich ust i nosa i tyle. nie odzywa się do mnie wogóle od tamtej pory mija już dzisiaj 3 dzień nie odbiera sam nie wiem co robić

tak bywa, jak kobiety maja kompleksy to nie lubia gdy ktos o nich mowi, tak samo jak nie lubia gdy ktos mowi np "jestes piekna" gdy w rzeczywistosci jest sie brzydkim jak noc i dobrze sie o tym wie :D

Gość Don Luidżi
no to miałeś dziewczyne

Gość adaaam
no i co ja mam w związku z tym począć?naprawdę to nie jest normalne że ona ciągle zakrywa się reką ;/

ja tam lubię słuchać że podobam się swojemu mężczyżnie chociaż wiem że pięknością nie jestem...........a co do dziewczyny to podejrzewam że boi się o swój oddech lub stan zębów myślę że podkreślenie że ma ładny uśmiech itp pomogło by jej oczywiście po przeprosinach i szczerej rozmowie w 4 oczy i nie zwracaj uwagi na zasłanianie uwagi sama się oduczy [podkreślenie że ma ładny uśmiech ]

Gość nienono
No ale chyba jak z nią jesteś to nie wygląda aż tak źle żeby miała mieć kompleksy...

trudna sprawa,ale jak dziewczyna ubzdura sobie,ze jest cos nie tak to masz nielatwy orzech ... ale tak to juz jest.. po prostu musisz ja utwierdzac,ze ci sie podoba.. troche drastyczne byloby porownanie ja (przy niej oczywiscie) do buzi jakiejs babki z gazety-pokazanie jej,ze tamta jest taka sama i ze twoja dziewczyna nie powinna sie martwic... ehhh... a to co zrobiles odebrala po prostu jako smianie sie z niej i tyle... tu trzeba delikatnie:)

Gość nienono
Dokładnie. Mogła to odebrać jako śmianie się z niej. Lepiej też powiedzieć "Podoba mi się Twój nos" niż "Masz ładny nos" bo w drugie prawdopodobnie nie uwierzy i nic to nie da. Zawsze możesz też podkreślić inne atuty jej urody(np piękne oczy), żeby wiedziała, że wygląd to całokształt.

Gość rzeczniczka spraw sercowych
a może bała się, że jej szczęka wypadnie:P chyba chodzi o zęby:p jednak;)

Gość asiaa__24
Mam podobnie :D Tez podczas rozmowy bezwiednie zasłaniam usta i nos :) nie lubię ich - szczegolnie ust. Za to oczy mam piękne i aż żałuję że nie mogę chodzić ubrana jak kobiety arabskie - że widać tylko oczy :) Parę osób zwróciło mi na to uwagę i jakoś się przemogłam i odsłaniam usta. Wciąż tego nie lubię i czasami zdarza mi się zasłaniać, np. paląc papierosa wciąż trzymam dłoń przy twarzy.

Gość adaaam
No nie wiem wogóle co mam zrobić żeby się odezwała do mnie bo narazie nie mam z nią żadnego kontaktu ..martwię się o nią ostatnio miała też jakieś dziwne małe ranki koło ust. mówię jej że mi się podoba ale to jakby nic nie daje zawsze to samo

kolego moja rada nie bądz nachalny ona to potem wykorzysta, jak zobaczy, że aż tak bardzo ci zależy, gdyby jej zależało to by sie odezwała i pewnie to zrobi, napisz jej ostatecznego smsa, że piszesz ostatni raz.

Gość agata gagata
Jak ogromny trzeba mieć problem żeby aż tak zareagować? Ja np. mam ogromniasty kompleks na punkcie brzucha. Wciąż go zakrywam. Jak siedzę, to obejmuję się rękoma, albo sadzam sobie torebkę na kolanach, albo zakrywam się czymś. Nikt nie może go dotknąć, jeśli zrobi to przypadkowo to odskakuję jak oparzona. Z moim facetem jestem długo i nigdy o tym nie rozmawialiśmy (on tez nigdy nie dotknął mojego brzucha), chociaz pewnie widzi ten problem? Nie wiem, ja nie czuję potrzeby byu o tym gadać, bo dla mnie to zbyt wstydliwy problem. Jednak wydaje mi się, że gdyby zapytał mnie o to... ze wstydem, pewnie spocona z nerwów powiedziałąbym że mam kompleks. A gdyby się z tego nabijał.... to nie wiem... być może tez zareagowałabym jak ona? Na pewno nie uderzyłabym w twarz, ale chyba też wycofałabym się na kilka dni.... Jednak w tym czasie nie byłabym złą na faceta, ale nienawidziłabym siebie, swojego ciała, życia, uważałabym że jestem do niczego, że facet to zauważył, że nic mnie już dobrego nie czeka... Wiem jak to głupio brzmi...

Gość rzeczniczka spraw sercowych
nie słuchaj tego przystojniaczka.. taka kobieta potrzebuje wiele uwagi, ciepła, rozmów:)

Gość agata gagata
"napisz jej ostatecznego smsa, że piszesz ostatni raz." Jeśli tak zrobi to tym samym zakończy cały związek. Nie znasz się na kobietach przystojniaczku, niestety...

Gość anastaziiii
to sie dowiedz o co jej dokladnie chodzi z tym kompleksem jej i jej powiedz pare komplementow na ten temat itd. zamiast sie z niej zbijac...

Gość agata gagata
Nie znam Twojej dziewczyny i nie wiem jak reaguje... Jednak ja w takiej sytuacji nie chcialabym dostać smsa o treści "masz ładny nos", "podoba mi się twój nos". Bo to własnie maksymalne zwrócenie uwagi na problem, a do tego brzmiałoby sztucznie... Wolałabym dostać smsa "jeśli zrobiłem coś złego to przepraszam, ale nie mam pojęcia o co chodzi". To znaczyłoby dla mnie że problem tego nosa jest bagatelizowany, a co za tym idzie - facet uznaje go za BEZZASADNY. Chodzi mi o to, że ja chcialabym, aby facet okazał szczere zdziwienie moim kompleksem. Żeby naprawdę nie rozumiał o co mi chodzi, zamiast ze spokojem powiedzieć "jak dla mnie to twój nos jest ok" :O

ta dziewczyna potrzebuje ciepla i rozmow a nie oschlego chlopaka... przystojniaczku...

mezczyzny,ktory okaze jej zrozumienie a nie ciapy,ktora jeszcze jej dokopie...

Gość wielkie oburzenie bo jej
chłopak prawde powiedział, powinien najlpeiej udawac, ze nie widzi jej pojebanego zachowania, super zwiazek

zwiazek polega na milosci a nie ciaglym stawianiu do pionu..:/ powinienes byc bardziej czuly..

stawianie do pionu?chłopak zartował, a ksiezniczka foch i jeszcze mu w twarz dała. Wszystkie takie jestescie, ze słowa wam powiedziec nie mozna? zero dystansu do siebie

jedne sa takie,ze maja krzywe nogi i maja to gleboko gdzies i nosza mini a inne sa takie,ze nie jest im latwo zaakceptowac siebie... proste... dlatego wazne jest wsparcie drugiej osoby..

niech dorośnie wpierw(dziewczyna) a potem sie bawi w zwiazki, bo jak widac ma jakis problem z soba.

Gość eeeeeekhmm
a jakie ma zęby Twoja dziewczyna?może ich się wstydzi?

tu nie chodzi o zwiazek emocjonalny tylko o zaakceptowanie siebie.. dala mu w twarz,bo uwazala,ze sie z niej smieje a chlopak nie mial tego na celu.. rozmowa-tylko rozmowa