Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość torcik urodzinowy

Jak zrobić prstą dobra mase do torta

Polecane posty

Gość torcik urodzinowy

Chce kupić spody doo torta i zrobić jakąś mase ale nie wiem jak zrobic mase wiem ze chce kupic nutelle i jak to z czym to rozrobić

Gość nutelle to mozesz
zmiksowac z kostką masła i łyżką żelatyny.No ale to bedzie mega słodkie.Ja polecam ubic kremówke z smietan-fixem

ja zgubiłam przepis na mase grysikową, wiem, ze na gęsto miał być grysik chyba masło i do drugiego przełożenia dodawało sie kakao ,ale co więcej nie kojarze Wiem, że wychodził świetny tort na tym ;)

polecam cie taką: 1,5 szklanki mleka 3 łyżki cukru zagotować w kubku 1,5 łyżki maki ziemniaczanej 3 łyżki pszennej wlać 1/2 szklanki wody i dodać do gotowanego mleka z cukrem zagotować mieszając by nie zrobiły się grudki kostka margaryny 3 łyżki cukru rozcierać na "puch" dodając po łyżce wcześniej ostudzonego budyniu poźniej możesz dodać ulubiony aromat do ciast,ja polecam rumowy lub arakowy PYCHA :)

najprostsza, najslodsza i najpyszniejsza..... smietana kremowka, mleko skondensowane o smaku toffi (moze byc inny smak) takie male torebeczki z platkami sniadaniwymi (nie wiem jak mam to wtylumaczyc... sa tam kawalki orzechow, andrutow, platkow kukurydzianych, rodzynek... zgybilam slowo..) w kazdym razie miksujemy kremowke na sztywno, dodajemy powoli po lyzce mleka skondensowanego i na koniec platki... pyszka :)

Gość torcik urodzinowy
dzieki wielkie ale ja potrzebuje prostszy sposób z nutella najlepiej tylko co sie do niej jeszcze dawało

Gość ja robie krem
tak że miksuje kostkę margaryny póżniej dodaję nutelle i kieliszek wódki pycha jest. a drugi krem tez jest pyszny:) i daję puszkę skondensowanego mleka o smaku krówkowym miksuje z kostką margaryny 2kieliszki wódki i dwie łyżki żelatyny i wszystko miksuję.

Gość torcik urodzinowy
dzieki

Gość gość
Jak łatwe i pyszne to kupić kremówkę i śmietanofix oraz maskarpone i masę krówkową wraz z nutellą i kakao Kremówkę ubić połowę serka do ubitej z fixem kremówki a połowę do zagotowanej w garczku masy krówkowej wraz z nutellą i maskarpone Przekłądać biszkopty na przemian tymi masami i smakuje obłędnie!

Gość gość
aaa zapomniałam o kakao! Dużo kakao żeby czekoladowe było! Cukru mało bo masa krówkowa jest słodka i wystarczy można w ogóle nie słodzić!

Gość gość
najprostsza? ubic śmietane kremowke, dodać mascarpone. zadnego pierdolenia się a sztywne jak nie wiem