Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdenerwowana20

7dniowa przerwa jesli chodzi o pigulki, pomocy...

Polecane posty

Gość Zdenerwowana20

Dziś 5 dzien przerwy, a u mnie nadal brak okresu, mial tak ktos?

Gość Zdenerwowana20
3 miesiąc

Do 3 miesiecy mozesz miec zawirowania nie regularne krwawienie z odstawienia itp. Chyba ze zapomnialas, zwymiotowalas tabletke, mialas biegunke badz bralas antybiotyk co moglo zmniejszyc dzialanie tabletek i zaszlas w ciaze, zwlaszcza jezeli Twoj facet mial final w srodku.

Gość Zdenerwowana20
Mój facet nigdy nie konczy w srodku... A dzis rano zrobilam test ciazawy ,ktory ma wynik negatywny... Tabletki bralam codziennie o tej samej porze, pilnowalam tego, nie wiem co sie dzieje :( Robilam test,a i tak sie boje,ze moze to ciaza, ktorej nie chce...

Jezeli Twoj facet nie konczyl w srodku czy tez bralas tabletki regularnie nie masz sie co obawiac:) Hormony w tabletkach powoduja ze jajniki sa tj uspione i nie ma jajeczkowania a miesiaczka to tzw. krwawienie z odstawienia i czasem moze nie wystapic. Zacznij nowe opakowanie po 7 dniowej przerwie i jezeli po kolejnym krwawienie rowniez nie wystapi pojdz do gina. Wyluzuj sie troszke zrob goraca kapiel lub wieczorem wyjdz do kina i nie mysl o tym a zobaczysz ze krwawienie przyjdzie:) Czasem stres opoznia krwawienie wiec trzeba dac na luz;)

Gość Zdenerwowana20
Wiesz, panikuje bo... przy pierwszej przerwie dostalam 3 dnia, przy drugiej 4 dnia, teraz brak w tych dniach... Wczoraj spanikowalam i poszlam po test. Mam nadzieje,ze bedzie dobrze wszystko... Dzis mam wizyte u ginekologa,ale po recepty... Moze poprosze o badanie usg dopochowe dla pewnosci...

Gość Zdenerwowana20
A mam jeszcze jedno pytanie, w czasie tej przerwy mozna wspolzyc bez zabezpieczenia,tak?

W usg jezeli nawet bylabys w ciaży( co jest malo prawdopodobne slonce) nic nie wykaze bo jest za wczesnie. Ale jezeli masz dzis wizyte to zapytaj sie gina dla wlasnego spokoju. Moja gin zawsze mi powtarzala ze 1 cykl bez krwawienia moze sie zdazyc jezeli sa dwa to trzeba isc do lekarza bo moze byc cos nie tak:) Bierzesz tabsy dopiero 3 miesiace wiec organizm musi sie przestawic;) I nie stresuj sie kochana bo to wlasnie moze byc powodem spuznienia;)

Jezeli po przerwie rozpoczniesz kolejne opakowanie to antykoncepcja jest zachowana i mozna wspolzyc bez zadnego zabezpieczenia;)

Gość Zdenerwowana20
Jejku, wlasnie okres dostalam! :)

Gość Zdenerwowana20
Tzn. krwawienie :) bo to nie okres. Dziękuję za rozmowę :)) Mogłabyś mi podać jakiś namiar na Ciebie? E-mail lub gg? W razie co... gdybym kiedys jeszcze z czyms spanikowala... Bo wiadomo jak jest na forum, wielu woli zbesztac niz pomoc :) (oczywiscie jesli mozesz) :)

bez paniki, tez tak mialam, i okres przyszedl 8 dnia od wziecia ostatbej tabletki

kamcia818@tlen.pl i jak cos to przez maila dam Ci slonce numer gadu:) Ciesze sie ze moglam pomoc:)

Gość Zdenerwowana20
Bardzo pomoglas :) Odezwę się.