Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

OlciaCK

Co na wzdecia u miesiecznego dziecka? Pomozcie bo juz nie mam sily

Polecane posty

dziewczyny jakie moga byc przyczyny wzdec u miesiecznegi dziecka, czy moze byc to wina mleka?

Gość karolcia888
Spróbuj infacol. Nam pomógł. A dziecko jest na mleku modyfikowanym?

tak, podajemy jej bebiko 1. Ona urodzila sie mniejsza, wazyla 2340, moze to mleko jest dla niej zle, teraz wazy ok 3kg.

Ja również podaje BEBIKO, do tego espumisan 3 razy dziennie po 4-5 kropli + herbatka z kopru włoskiego i jest ok. Mój maluszek tez ma miesiąc. Spróbuj może pomoże.

Gość karolcia888
Ja bym nie zmieniała na razie mleka. Po prostu układ pokarmowy nie jest do końca rozwinięty. Może trochę rzadsze zrobić.

Gość kasiak788
moze miec kolke:(a na to niema zadnego leku niestety!!moj maly mial wzdecia i okazalo sie ze to kolka!lekarze przepisali bebilon pepti i krople espumisan i proszek troisty!!podzialalo!!!

nam pomogł Infacol, Espumisan u nas sie nie sprawdził, woda koperkowa rowniez moze pocwicz z malutka: nogi do brzuszka i gazy moze odejda

Gość do góry .......hej
u nas nie pomagała ani herbatka koperkowa , ani Infancol , Esputicon dopiero krople Sab Simplex :) ( możesz spróbować Boboticu polski odpowiednik tyle ,że ma miej stężenia tego głównego składnika )

a u nas nie pomogly zadne kropelki, typu espumisan, infacol, bobtic, sab simplex, woda koperkowa...dopiero jak stuknelo 3 miechy synka powoli zaczelo sie wszystko regulowac

Gość byc moze jest tak, ze
u nas Espumisan nie zadziałał bo po prostu dziecko dostało za małą dawkę. 3x 3 kropeli, zwiekszylismy za rada sprawdzonego pediatry do 3 x 5 kropelek i skonczyly sie wzdęcia.... męczyliśmy sie przez miesiąc podajac zbyt małą dawke poźniej było super. Spróbuj dawac 3 razy dziennie po 5 krpelek, to nie zaszkodzi dziecku ... chociaz skonsultuj to moze z lekarzem , bo ja nim nie jestem :)

Gość NIE wiem cooo
a może to nie kolki a nietolerancja laktozy? moja córcia tak miała i ma.ja mieszkam w Uk i podaje jje mleko o obnizonej zawartości laktozy plus krople COLIEF które ją rozkładają jakoś tam i zapobiegają przy okazji kolkom...

u nas tylko espumisan dziala jak zmienilismy na bobotic to po tyg byly takie bole ze musialam dac paracetamol w czopku i wrocilam do espumisanu...tez jestesmy na bebiko jak corcia miala m-c dawalam herbatke z kopru teraz corcia ma 11 tyg dajemy herbatke ulatwiajaca trawienie...bole sa ale rzadsze...trzeba masowac brzuszek, przyciagac nozki do brzuszka wtedy gazy ladnie schodza i pilnowac by sie odbijalo po jedzeniu...dobre sa tez kropelki probiotyczne (ulatwiajace trawienie) BioGaja i kroplke Debridat(na recepte)...bole wynikaja z niedojrzalosci ukladu pokarmowego wszystko sie stabilizuje po ok 3 m-cu zycia...u nas juz jest prawie dobrze choc zdarzaja sie bolesne napady:)

Gość pipi56
Ja podawałam moim synkom esputicon i nie było więcej problemów z kolkami. Jeden karmiony mm drugi piersią. Fakt kilka nocy nie przespanych ale potem już spokój.