Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość OBROŃCZYNI22:((

ZABIJANIE ZWIERZĄT W LASACH:((

Polecane posty

10 milionów złotych - tyle co najmniej kosztują polskiego podatnika szkody wyrządzane przez kłusowników w lasach na terenie całego kraju - pisze w najnowszym wydaniu tygodnik "Angora", powołując się na dane policji, Straży Leśnej, Państwowej Straży Rybackiej i Państwowej Straży Łowieckiej. Jak ustalił tygodnik, każdego roku służby te konfiskują około 250 tysięcy sztuk sprzętu kłusowniczego: broni myśliwskiej, amunicji, wnyków, sideł i sieci służących do nielegalnych połowów ryb. Kłusownicy zabijają rocznie kilkaset dzików, saren, jeleni i kozłów. Problem kłusownictwa jest jednak trudny do rozwiązania, ponieważ służbom brakuje pieniędzy na etaty i wyposażenie, a zabijanie zwierząt przynosi coraz wyższe dochody. Dla przykładu: zabicie dzika to zysk około 1000 złotych. Mięso kupują małe zakłady przetwórcze i lokale gastronomiczne. Nie brakuje również chętnych na zakup skór, futer i kłów. Mimo akcji podejmowanych przez państwowe służby, problem kłusownictwa narasta. Jak pisze "Angora", w Polsce wyróżniamy dwa typy kłusowników. Jedni polują, bo mogą w ten sposób wyżywić rodzinę i zarobić na sprzedaży skór. Drudzy zabijają zwierzęta dla relaksu, traktując polowanie jako rozrywkę po stresującej pracy. Sądy wymierzają im coraz surowsze kary, które nie są jednak w stanie zrekompensować coraz większych szkód. Więcej na ten temat w najnowszym wydaniu tygodnika "Angora".

Wiem wiem słyszałam, ale i jedno i drugie jest złe Tylko jak temu przeciwdziałać? co można zrobić? czy są na to jakieś sposoby??

ehhh:((

Gość ,jfdfjnfd,nmffd
no tak problem kłusownictwa jest poważny ale jednak kłusownictwo i myslistwo razem wziete to tylko mały pikuś w porownaniu z tym co sie dzieje w zupelnie legalnych rzeźniach

nie toczyć śliny na widok dziczyzny w menu restauracji, a juz na pewno nie zamawiać dań z dzika czy sarny - jak nie będzie popytu, zniknie podaż nie kupować wędlin czy pasztetów z dziczyzny to tyle, co możemy zrobić od teraz i od siebie

Gość taa niedobra pupa
Wyższe kary, w tym dla tych kupujących mięso....

Gość nazwij to ruletka watykańska
no znalazła się nawiedzona autorka.....

dlatego ja mięsa nie jem i jestem o niebo szczęśliwsza chociaż niektórzy postrzegają to jako głupotę, ale cóż każdy żyje jak chce...a tych co polują dla rozrywki rozerwałabym na strzęp i np pan Komorowski chociażby nie wiem jaki miał genialny program polityczny to NIGDY na niego nie zagłosuję bo jest złym człowiekiem

Gość o jest wujek dobra rada
wszystko chyba juz wiecie bo wszechwiedzaca ewa33 zabrała głos

Gość ale gadacie bzduryyy
przeciez dziczyzna jest pyszna tylko fakt musi byc dobrze zrobiona

Gość lubię dziczyznę
w czym niby jest lepszy dzik od świni hodowlanej? albo sarna od cielaka....te leśne zwierzęta mają nawet lepiej bo póki myśliwy ich nie upoluje albo póki ich drapieżnik nie zabije to sobie żyją na wolności... od tysięcy lat ludzie polują, zjadaja zwierzęta, ubierają sie w ich skóry, zwierzęta też polują na mniejwsze zwierzęta i jest to całkowicie naturalne.....nie dociera do ciebie? no to jedź do Afryki i zapoznaj się z lwami, zeżarły by cię bez cienia litości i mogłabyś się drzeć a ich żółte oczy pozostałyby niewzrószone - dla nich jesteś tylko mięsem!

Gość myśłiwyyyyy
a ja osobiście zawsze cały tydzień czekam kiedy w soboiote z samego rana na polance usłysze DARZ BÓR i heja w las to jest dopiero relaks, polecam wszystkim

Gość cvbc
proponuje umiescic kamery w lasach, to na pewno rozwiaze problem

Gość uwielbiam dziczyzneee
moj mąż poluje, jest myśłiwym i mówie wam kiedys wydawało mi się , że dziczyzna to bee a teraz nic innego nie jadam , jest pyyychaaaa

Gość no ja przeddd
polowaniem to prawie sie zawsze posram z podniecenia tak to lubie robic, taka andrenalinka coz moje oczka ujrza i do czego huknę , a ty weź jeszcze w stopke kilka linków do tych złodzei

Gość dzikie ptactwo też jest niezłe
współczesne kurczaki są hodowane na hormonach sterydowych, sztucznych paszach, antybiotykach...kto nigdy nie spróbował pieczonej dzikiej kaczki albo gęsi ten nie wie jak smakuje prawdziwe jedzenie, dla was pospólstwa hoduje sie te brojlery, mysliwy ma dostęp do wybornego, luksusowego mięsa dlatego mysliwymi są ludzie elit i dlatego we francuskich restauracjach dania z dziczyzny są tak drogie @arian84 idź lepiej ogolić nogi zamiast pisać od rzeczy, wegetarianki mają zawsze bardzo włochate nogi, to skutek uboczny tej wyniszczającej diety

dzikie ptactwo też jest niezłe - hahahhahahahhahahhahahahahahahahhahah dzięki dawno mnie nikt tak nie rozbawił :D wyniszczająca dieta i nieogolone nogi :D gratuluję średniowiecznych poglądów :D kretyństwo

Gość myśliwaaaaaaaaaaa
dziczyzna jest przepyszna. zgadzam się ze stwierdzeniem, że hodowlane świnie są dla pospólstwa. a jedzcie sobie.