Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba 1 dzien kolejnego cyklu

2 cykl staran

Polecane posty

wlasnie sie zorientowalam ze moj pierwszy cykl staran poszedl na marne... jest mi tak smutno... sluz zawiera troszke krwi, jak sie domyslam menstruacyjnej, wczorajszy test zrobiony w dniu 29 pierwszego cyklu staran wyszedl negatywnie ... czy sa tutaj kobietki ktore sa w tej samej sytuacji co ja? ktore wlanie maja pierwszy cykl staran nieudany. jestem rozczarowna :( 2 cykl staran czas zaczac...

Uzbrój się w cierpliwość. Tylko ok 30% par zachodzi i to nie w 1 ale w pierwszych 3 cyklach. Ok 50% do pół roku a 80% do roku.Zmień sposób myślenia bo jeśli nie uda się w następnych, to będziesz siedzieć i płakać.. po co? :)

Gość ja w moim 2 cyklu
staran tez zobaczylam krew, spisalam juz go na marne, ale przez kolejne dwa dni "pseudo okres" sie skonczyl... Jestem w 14 tygodniu ciąży ;) Głowa do góry! Nie teraz to następnym razem! I najwazniejsze - wrzuć na luz ;) Zaszłam w miesiącu kiedy lekarz powiedział mi że nie mam na to szans... ;) Spasaowałam i byłam baaaardzo zaskoczona :D

Gość ja w moim 2 cyklu
* krew w śluzie (nie była to normalna krew, tylko śluz zabarwiony krwią)

staram sie nie zalamywac ale jest mi strasznie przykro, tak sie rozczarowalam za bardzo liczylam na ten pierwy cykl ... nie, no nie bede plakac wiem ze to nie ma sensu :) ale to taki pierrszy szok rozczarowania .. bedzie mi lepiej nie moge sie stresowac bo wiem, ze nie zawsze sie w pierwszym cyklu udaje :) a im wiecej sie bede stresowac tym bedzie gorzej ... dziekuje za slowa otuchy NgLka :)

ja w moim 2 cyklu :) to gratuje :) wlasnie u mnie widze bialy sluz zmieszany z krwia... ale mam juz bole menstruacyjne niestety, wiec to @ idzie... w zezlym tygoniu mialam te dziwne bole podbrzusza, troche sie napalilam, ze mi sie macica rozszerza a tu lipa... ale juz troche mi lepiej... mezowi wiadomosc przekazalam i tez rozczarowany...

a swoja droga jesli to jest okres to owulacja 14 dni temu tak? a to byly dni ze kochalismy sie po 2-3 razy dziennie przez kilka dni... i nic nie zakielkowalo :(

Owulacja występuje na 10-6 dni przed miesiączką. Współżycie co 2 dni załatwia sprawę nawet bez żadnych obserwacji.A to, czy dojdzie do zapłodnienia to jedno, bo potem jeszcze musi się zagnieździć, to szereg zmian. Komórka może być niepełnowartościowa, to samo z plemnikiem. Zygota może się nie zagnieździć mimo połączenia komórek; może się zagnieździć i nie utrzymać; może się zagnieździć dobrze ale obumrzeć. To wszystko dzieje się tak szybko, w stosunku do cyklu, że z reguły kobiety nawet nie wiedzą, że doszło do zapłodnienia.Statystycznie łatwiej w ciązę nie zajśc, niż zajśc ;)U mnie złapało dopiero w 5tym cyklu

Gość gryczka
Cierpliwości. Ja się starałam prawie rok i już myślałam, że nic z tego. Trzeba było postymulowac owulację i jestem teraz w 12tc. Doczekasz się swojego szczęścia:-)

nGlka :) ja to wszystko wiem :) niestety, wszystko to prawda co piszesz!! ehh nie wiem skad mi sie wzielo ze zajscie w ciaze to takie chop siup! to nic ze niektorym wystarczy jeden raz, przypadkiem i .. ciaza.. a jak sie planuje, kalendarzykuje, odlicza to juz trudniej ;) musze sie uzbroic w cierpliowsc :) ojejku 12 miesiecy to dla mnie za dlugo, nie wytrzymam psychicznie wczesniej sie zalamie... :(

gryczka a jak sie zorientowalas ze cos masz z owulacja nie tak?

podbijam

Gość gryczka
Po prostu nie mogłam długo zajść w ciążę, zresztą miałam dziwaczne cykle - bardzo krótkie, mimo regulacji luteiną (23-25 dni). Lekarz wysłał mnie na badanie poziomu prolaktyny z obciążeniem (test prolaktynowy), wyszła za wysoka. Dostałam lek na jej obniżenie (bromergon) i w pierwszym cyklu brania zaszłam:-) Ale po drugim nieudanym cyklu nie ma się co martwić. Standardem dla zdrowej pary jest minimum pół roku, generalnie należy zacząć badać sprawę po roku nieudanych staran dopiero.

Witam! Mi się za pierwszym cyklem nie udało.... Teraz mam 15 dzień kolejnego cyklu, ale podejrzewam że cykl był bez owulacji... pozostaje czekać i czekać i jeszcze raz czekać. pozdrawiam Cię serdecznie.

gryczka teraz to ja w ogole spanikowalam byloby mi latwiej gdybym miala swojego gina pod nosem, a tak w uk to co ja zdzialam :( ale glupia jestem, bylam ostation w polsce i nie pomyslalam zeby sobie taki test zrobic... w sumie to nawet nie wiedzialam ze takie testy sie robi... a kolejna wizyta w polsce dopiero na jesien :(

Navi a skad wiesz ze bezowulacyjny? czym to sie objawia? trzymam za Ciebie kciuki :)

Gość gryczka
Ale po co panikujesz? Nglka prawdę pisze. Tylko 30% par zachodzi w ciążę od razu, musi być spełnionych tyle warunków, że to w ogóle cud, że się rozmnażamy:-)

Ale mi ucięło. Jednak żeby nie powielać mitów muszę sprostować.Napisałam: "Owulacja występuje na 10-6 dni " - oczywiście miało być 10-16 !!:-)

mimo że 2 dni temu miałam bóle po prawej stronie podbrzusza, cały czas mam śluz jak w czasie dni niepłodnych... sama nie wiem co o tym myśleć, ale nie nastawiam się za bardzo że tym razem się uda...

Gryczka :) no wlasnie... teraz to zaczelam czytac o prolaktynie, o cyklach bezowulacyjnych i takie tam... ;( musze sie uspokoic, musze sie uspokoic... !!! ale jak czytam o ilosci staran niektorych dziewczyn to mi sie zbiera na placz.... no dokladnie .. CUD ! Nglka :) nawet nie zauwazylam braku jedynki :) Navi wlasnie tez cos takiego zauwazylam w moim pierwszym cyklu staran chodzi o to np miesiac wczesniej dokladnie 13 kwietnia sluz ze mnie wyplywal, ciagnal sie, nie dalo sie podetrzec. mialam wrazenie ze woda ze mnie wycieka we wczesniejszych cyklach bylo to samo a w cyklu pierwszym staran takiego dnia nie bylo na 100% bo obserwowalismy, ogladalismy porownywalismy do tego co pisza w ksiazkach byl lekko bialawy i gesty i taki sie utrzymuje do teraz, z tym ze dzisiaj jest jeszcze domieszka krwi... hmmm....

to ja dolacze. pierwszy cykl staran- nieudany:(

ja mam drugi dzien @ i tez mam sluz w krwi taki ciagnacy sie jak sluz plodny ale to chyba normalne co?

ja od 1 do 13dc bralam wiesiołek więc śluz powinien być ok, a tu lipa :(

Bo wiesiołek zazwyczaj działa dopiero po kilku cyklach przyjmowania - a nie od razu. Tak samo siemię lniane.

I wpływa na jakość śluzu a nie na to, że zajdziesz w ciążę :)) Wiesiołek przyjmują dziewczyny, które mają duży problem ze śluzem i nawet przy szyjce nie mają cech płodnych śluzu (gdzie a cechę płodną przyjmuje się CHOĆBY JEDNĄ z: przejrzysty, rozciągliwy, śliski, mokry, wodnisty).

Gość Opinia...
Ze swoich obserwacji mogę powiedzieć, że odkąd zaczęłam z mężem starania o dziecko, to nagle cały mój cykl, który był w miarę normalny i uregulowany - diabli wzięli. Wszystko zaczęło się rozregulowywać i dziwnie działać. A im więcej czytałam o możliwych problemach na forum (m.in. na kafeterii), to tym więcej ich obserwowałam u siebie. No i ciąży ani widu ani słychu... A stosowałam różne metody wspomagawcze - mierzyłam temperaturę, brałam leki (duphaston, bromergon), robiłam testy owulacyjne, miałam monitoring cyklu, tysiące badań... W klinice lekarz nawet powiedział, że mam słaby śluz i w najlepszym wypadku inseminacja nam zostaje, bo naturalnie to raczej szans nie ma... I jak usłyszałam taki 'wyrok', to się wkurzyłam, bo co mi konował będzie mówił, jaki mam śluz po jednym badaniu (!!!). Wkurzyłam się na gościa, na te całe 'starania' i powiedziałam sobie 'dość tej głupawki! W najgorszym wypadku zaadoptuję dziecko. Trudno'. I odpuściłam starania, bo miałam wrażenie, że im bardziej z mężem pragniemy zajść w ciążę, tym gorzej nam to wychodzi. Przestałam myśleć o ciąży, zajęłam się czymś konkretnym i.. następny cykl zakończył się ciążą, choć zupełnie się tego nie spodziewałam;) Dlatego lepiej nie 'starać się', a po prostu kochać się wtedy, kiedy się na to ma ochotę, cieszyć się sobą, zająć się czymś innym i .. samo przyjdzie, ani się obejrzycie:) Życzę powodzenia!:)

Navi musze tez sobie jakos sprowadzic wiesiolek z Polski gdzie mozna kupic wiesiolek? apteka? podeslesz moze jakas stronke jak to wyglada? bede robic kumpeli liste zakupow :) wiec zeby nie miala watpliowsci :) bo niedlugo wybywa do polski :) bo ten sluz w moim cyklu ostatniom to mi sie nie podobal w ogole, tak jak zaczelismy sie starac tak cala "zasada" sluzu diabli wzieli... Opinia :) gratuluje, ciesze sie ze Ci / Wam sie udalo :) chyba psychika Was blokowala :)

Gość ffghy
Ja jestem dopiero na początku drogi....przekonuję męża...mam nadzieję, że niedługo zaczniemy starania o bobasa...Nastawiam się na min. 6 mieisęcy do roku starań...tym bardziej, że jestem po 30-stce... ktoś tu napisał, że miesiączka pojawia się 6-10 dni przed okresem...to bzdura! Owulacja wystepuję równo 14 dni przed miesiaczką....Ja bedę pomagała sobie mierzeniem temperatury...:)

Eve, witam bedziemy sie wspierac ;) wiec oficjalnie cykl 2 stran rozpoczety :)

ffghy witam :) trzymam kciuki :) widzisz, gdybym ja sie nastawila tak jak Ty to nie bylabym teraz taka rozczarowana.. nie wiem dlaczego sobie ubzdrualam ze skoro moje kolezanki w kolo zaszly w ciaze za pierwszym razem to i mnie sie uda... ktos musial sie wybic co nie i miec problemy.. i musze to byc cholerka ja! dokladnie, 14 dni przed okresem ale dni plodne trwaja juz wczesniej :)