Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość makowa panienka z okienka

Centyle, czy ktoś się zna?

Polecane posty

Moja córcia waży 16,5 kg ma 99 cm wzrostu. Ma 3 lata i 3 miesiące. Czy powinnam zaniepokoić się wagą? Na siatce w wadze jest na 75 centylu, we wzroście na 50.

Jest ok :)Nie musi być na 50tym, byle różnica między wzrostem a wagą nie była znacząca

Gość ej powiedz
Wg mnie jest ok. Czemu mialoby cie to niepokoic??? Zreszta wpisz sobie w google, tam sa wszystkie informacje na ten temat.

Czytałam, że nie powinno być dużych rozbieżności, po prostu chciałam pozyskać informacje z waszych doświadczeń :)

To nie są duże rozbieżności :) Duża rozbieżnośc by była, gdyby waga była na 97 centylu a wzrost w dolnej granicy (poniżej 10) - lub odwrotnie.To, co opisujesz, to norma ;)

Gość tucz ja dalej bedzie
szczesliwsza

Nie tuczę mojego dziecka! Fizjonomię odziedziczyła po tacie i choć nie wygląda grubo, tak w sam razy na moje oko i rodziny, to wolę pilnować. Słodycze jada tylko po obiedzie na deser, chodzi do żłobka, tam je zdrowe posiłki, ma dużo ruchu, jest bardzo sprawna fizycznie i jest dzieckiem bardzo ruchliwym, więc sobie odpuść złośliwe docinki i zajmij się czymś pożytecznym :o

Aha, wątpliwości zasiała też moja szwagierka, której 5-letni syn waży 16,8 kg i ma 106 cm wzrostu, z jej tonu wyczułam, że uważa, ze moja córka waży za dużo, a może to jej syn za mało?

wedlug mnie to roznie bywa jedeno jest ubite inne mniej ty sluchaj sie swojego lekarza a nie podddawaj sie komentarza innych :P