Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cola0205

gdzie rodzić w Bielsku- Białej?

Polecane posty

Gość cola0205

hej dziewczyny :) czy mogłybyście podać jakieś szpitale/ kliniki na NFZ gdzie jest dobra opieka i warunki by rodzić?? aha i jeszcze jedno czy skoro jestem z Żywca to czy mogę rodzić w B-B??

Gość blackyyy
ten temat juz był.. przleciałam z 30 stron z 4ooiluś i w sumie temat sie rozmywa... ja bym chciała na wyspianskiego rodzic... bo o wojewódzkim słyszałam rózne rzeczy...albo jakas prywatna klinika... a na kiedy masz termin?:P

Gość jak dla mnie to tylko
Esculap:)

Gość cola0205
na luty dopiero ale chciałabym od razu tam chodzić do gin...a rodziła któraś z was w tym eskulap?? jak tam jest ze wcześniejszymi wizytami u gin- położnika?? są płatne??

Gość blackyyy
no o escalupie tez slyszałam same dobre rzeczy... dasz 450 zł i masz swiety spokuj

Gość mamcia25..
w wojewodzkim jest super jak dla mnie

Gość cola0205
blackyy --> a ile wizyt jest przed porodem?każdą się płaci 450 zł czy to tylko jednorazowo? i czy wizyty są z badaniem USG?? a czy jeżeli jestem z Żywca to czy mogę tam rodzić?? i czy np. gdybym nie chodziła tam do gin- położnika to czy też mogę tam udać się na rodzenie??

Ja rodziłam w wojewódzkim i szczerze mówiąc nie wiem skad te straszliwe legendy o tym szpitalu bo byłam bardzo zadowolona i nie miałam tam żadnych znajomości, w środku nocy się zjawiłam i wszystko ok, opieka dobra, warunki super. No ale może ktoś trafił na jakąś niemiłą położną i dlatego takie są ploty o wojewódzkim, może miałam szczęście. Tylko jeśli ktoś sie nastawia na znieczulenie lub cesarke to chyba tam sie nie da, tyle że ja nie narzekam mimo że tego ni było, bo atmosfera super i przemiłe panie. W ogóle podobno szpital wojewódzki cały (tzn inne oddzialy) a położnictwo tam to dwie rózne bajki, inni zarządcy i nawet jedzenie inne, także owszem, jako chora nie chciałabym tam leżeć na innym oddziale ale jako rodząca, owszem. O esculapie słyszałam tez ze super, placisz co prawda (ja grosza nie dalam za porod rodzinny) ale masz znieczulenie i szybko do domu, nie ma tez problemu z cesarką na życzenie. Więc gdyby nie to ze bylam zadowolona z wojewodzkiego, to pewnie bym poszla teraz do esculapa. Jedyne co slyszalam zlego to ze nie maja specjalistycznego sprzetu w razie zagrozenia zycia matki czy dziecka i na erce wtedy do szpitali wożą. Jak jest poród nieskomplikowany to spoko czy cesarka. Moze dlatego tez te cesarki robia przy minimalnym zagrozeniu zeby nie bylo komplikacji przy naturalnym.

ale głupote napisalam, cesarka oczywiscie jest w wojewodzkim, tylko znieczulen sie nie praktykuje:)

Gość cola0205
a czy jesli nie jestem z B-B to czy moge tam rodzić??

Gość blackyyy
PAula cesarka w wojewódzim jest ..ale chyba nie na zyczenie?;/ damn.. ja juz sama nie wiem...tyle sie nasłuchałam o normalnym porodzie ze sama nie wiem co o tym myslec;/ co do Escupa.. to tam sie placi ok 450 zł.. za poród nie za wizyte gin :P sory ale zle to ujełam w poprzedniej wypowiedzi... i w tym masz poród..opieke.. i wiem ze jakies badania malca ..tylko nie ma badania słuchu.. Cola ja nie chodze tam do gin..wiec nie wiem ;/ ale mi sie wydaje..ze jak to prywatna klinika i bulisz kase..to chyba ich nie obchodzi skad jest pacjentka tylko czy ma kase;p Paula a o co kaman z porodem rodzinnym? to ze facet moze byc przy Tobie? czy co? i wgl. rodzilas naturalnie czy cesarke? Cola... TY masz początek ciazy.. z tego co widze..a myslałas o tym zeby chodzic do gin do bb..?

Gość bobo11
tak bo u nas to same konowały, a nie gin...

Gość cola0205
tak niestety u nas żaden gin mi nie pasuje... wszyscy leją na ciebie i robią ci łaske że się do ciebie odezwą podaczas wizyty...

Gość blackyyy
wiesz..wydaje mi sie ze jak bedziesz chodzic w bb do gin to ze szpitalem nie bedzie problemu...po za tym rodzacej kobiety chyba nie wyrzuca ze szpitala T_T ja tam tylko z jednym konowałem mialam do czynienia...lekarz gin w przychodni rodzinnej...bylam w ciazy a ona nic.. ze ciazy nie ma -,- masakra

Gość beata7745
w grudniu mam rodzić, moja lekarka poleciła mi szpital ogólny na wyspiańskiego gdzie zresztą pracuje, czy możecie coś na temat tegi szpitala napisać?