Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość shuffle

proszę doradźcie mi czy mam prawo się złościć w takiej sytuacji

Polecane posty

Gość shuffle
tak, ja mieszkam z rodzicami, u mnie też się spotykamy, ale zawsze w weekendy do niego przyjezdzam i spedzamy ten czas razem, czasem jego rodzice przyjdą na kawe i nie mam nic przeciwko...staram sie utrzymać z nimi jakieś zdrowe relacje choć nie raz juz było pod górkę... macie racje, nie mogę z tym zwlekać i musi to sie skonczyc raz na zawsze

Gość chore układy w rodzinie
nie nawalajcie na dziewczyne i jej chłopa, tylko poradźcie... opinie typu "masz faceta cipe" nie załatwią sprawy... Do "no bo padnę" i właśnie w tej sytuacji to powiedziałam. U nas były ciągle awantury... Najwięcej racji ma wg mnie "cyk cyk cyk" niech wybiera, albo Ty (na początku, nie zrywaj tylko przestań u niego pomieszkiwać) albo ciągłe, niezapowiedziane odwiedziny mamusi. Nie mówie, żebyś kazała mu zerwać z nią kontakt. Tylko żeby oddała klucze, albo on wymienił zamki. Jak dla mnie tylko w takiej sytuacji chłopak może się "otrząsnąć". Ciągłe awantury typu "nie przychodź niezapowiedzianie, nie otwieraj mieszkania własnymi kluczami tylko zapukaj" nic nie dadzą.. wiem z własnego doświadczenia. Przez jakiś czas był spokój, później znowu to samo. Uwierz mi, to chyba jedyne rozwiązanie. Nie ma co się pakować w małżeństwo z takim gościem, a właściwie z taką rodziną. Bo będziesz miała ich non stop na głowie. A życie w takim "czworokącie" z tego co już piszesz nie będzie Ci napewno odpowiadało. Tak jak mówiłam.. pogadaj z nim na spokojnie.. bez żadnych awantur. Powiedz jak się czujesz, jak Ty to widzisz i postaw sprawę jasno. Będzie mu ciężko napewno, zrobić tak drastyczne kroki, ale mam nadzieję że wyjdzie z tego chorego kręgu rodzinki. Nic mi chyba nie pozostało tylko życzyć Ci powodzenia ;)

masz prawo być zła i powinnaś jak najszybciej zrobić z tym porządek, a raczej to Twój facet powinien to załatwić... dziewczyny dobrze radzą...niech wymieni zamki i porozmawia z matka raz a dobrze ;)

Gość Nn.
Powiem tak.. skoro teraz tak jest i one doskonale wiedzą że Ciebie to wkurza, a jednak nadal to robią to później będzie tylko gorzej. Skoro już teraz nie liczą się z Twoim zdaniem i uczuciami to szczerze współczuję. A może jak następnym razem zrobią najazd to zapytaj wprost jego mamy - czy nie uważa że powinna pozwolić synowi trochę się usamodzielnić i pozwolić Wam żyć tak jak chcecie?? kurcze skoro jesteście ze sobą już 9 lat to przeciez musiała już mieć okazję poznać Ciebie dobrze... jak jej coś nie pasuje to najlepiej powiedzieć o tym wprost.

Gość chore układy w rodzinie
Wydaje mi się, że to nie jest to, że jej coś nie pasuje.. poprostu to taki typ człowieka. Pewnie nie chce źle i sprzątanie nie jest krytyką tego co autorka wątku robi. Chce Wam jakoś pomóc. Ale nie zdaje sobie sprawy, że ma już dorosłego syna który ma dziewczynę i chce zacząć już swoje życie (bez mamusi). Że przychodzenie bez zapowiedzi i otwieranie sobie drzwi swoimi kluczami jest conajmniej nie na miejscu. Rozmowa autorki z jego mamą nic tutaj nie da, będzie to zataczać błędny krąg pełen awantur. Chwilę będzie lepiej, później tak samo.. i tak w kółko. To Twój chłopak powinien zakończyć te jaja, Ty tu nic nie zdziałasz, możesz tylko zniechęcić do siebie przyszłą teściową i chłopa (taka matka zazwyczaj ma bardzo duży wpływ na syna).

Gość nie no jasne...
ej to jak ona Ci przestawi wazon to podejdz i przestaw z powrotem. i ak z każdą rzeczą którą ruszy :D i to tak od razu, żeby widziała! :D