Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zniesmaczona akacja

Pytanie do kobiet" dlaczego ubieracie się tak niedbale, niechlijnie wręcz?

Polecane posty

oj tam bez przesady psedło jest całkiem inteligentny gość tyle, że buc:)

Gość "jade ci ja" hehehehehe
Wymagasz od innych posługiwania się poprawną polszczyzną, a sama tego nie potrafisz. Wymagasz od innych kultury, dobrego wychowania, a tym również nie grzeszysz. Może jednak czas przyjrzeć się sobie?

Gość zniesmaczona akacja
Tak jest. Brednią jest ubiorcze stroje kobiety... Wstyd!

Brednią jest ubiorcze stroje kobiety a po polskiemu?? :)

Gość zniesmaczona akacja
:-) Powtarzam jeszcze raz - wstyd! Z wyjątkiem tej dziewczyny, która musi codziennie dojeżdżać pociągiem, co więcej, szanuje język polski. :-)

To gdzie ta wieś , autorko?

" ubiorcze stroje kobiety " -tak chyba nawet na Podlasiu nie mówią. Polecam zaopatrzyć się w słownik poprawnej polszczyzny !

ubiorcze stroje kobiety " -tak chyba nawet na Podlasiu nie mówią nawet? przede wszystkim:P

Zniknęła nasza dama , jak przykro. Pewnie zgodnie z jej słownictwem teraz gdzieś " popyla " . ;)

To nie regionalizm tylko archaizm. :)

Gość zniesmaczona akacja
Sorry juz jestem właśnie wracam z klopa. Nikt mnie nie rozumi nie mam z kim porozmawiać to se na kafe siedze. Przynajmniej ktoś ze mną poszfargoli. Jeśli tylko ktoś ma ochotę to każdemu mogę pomóż w prawidłowym posługiwaniu się językiem polskim.

haha "ubiorcze stroje kobiety":) tak to tylko na kafeterii mozna mówić/pisać. Tu jak widać sens, logika, ect... są zbędne.

Gość _zniesmaczona akacja
Cześć, Bróm. Wygląda na to, że znowu będziemy skazani na siebie. Może Bu jeszcze do nas przylezie? A może Luśka przyfrunie na majowych obłokach niepogody i dżdżu? Miło, choć nie do końca. Zważ, ile złości, jadu oraz zwykłego językowego niechlujstwa w wypowiedziach koleżanek. Smutno. :(

Hej. :) Forum jest specyficznym miejscem.

Nie zgadzam się, Bróm. Widzę bez trudu analogie z forum "w realu". Mam na mysli na przykład niechlujstwo. W ubiorze i w braku staranności, w procesie wyrażania myśli. Bróm, jak sądzisz? Dlaczego ludzie kaleczą polszczyznę poprzez ignorowanie podstawowych zasad pisowni?

Co za gupki no nikt nie chce ze mna romawiać bo nikt nie posiada tak spaczonego intelektu jak ja.

psedło ja myślę, że dlatego żeby ci zrobić na złość :)

Gość droga autorko/drogi autorze
Intryguje mnie niezmiernie jedna rzecz - dlaczego nie udzielasz odpowiedzi na ŻADNE zadane Ci pytanie, zarówno w tym jak i w innych tematach Twojego autorstwa?...

To nie tak do końca, forum odzwierciedla real. Nie sądzę, żeby w realnym życiu, a przynajmniej mam taką nadzieję, ludzie przeprowadzali rozmowy podobne do niektórych, które tu czytam. A moja teoria na temat niechlujstwa? Hmm... Bo ja wiem? Czasami pośpiech, czasami ludzie nie znają ortografii czy innych zasad. Czasami w taki właśnie sposób manifestują swoją odmienność.

Gość _zniesmaczona akacja_
bo azaliż jenakowoż i nad wyraz kwieciście jestem ci ja zajęta popylaniem. Dlaczegoż to inne białogłowy nie mają takiego daru wymowy , jaki ja posiadam!

Gość _=zniesmaczona akacja
:-) Odmienność w masowej, społecznej skali? Bróm? Źle spałaś dzisiaj w nocy?

Nie popadaj w nastój kafastrofalny. :D Przecież jest trochę ludzkości, która stawia kropki na końcu zdania. :D

wszyscy ludzie to debile,ja jestem wyjatkową , niezrozumianą jednostką dzieki mojej zjawiskowej wręcz inteligencji.

katastroficzny bróm !!! Ty tez nalezysz do tej złej masy pospólstwa kaleczącego nasz język ?

Bróm, miła, gdyby na ulicy zdarzały się pojedyncze kobiety w pastuszych portkach, to zgoda. Ale zjawisko niechlujności ubioru ma wymiar społeczny, wszechogarniający. Mężczyznom można nie jedno zarzucić. Ale zjawisko degradacji dbałości o ubiór wśród kobiet jest o wiele bardziej intensywne i ma znacznie bardziej dramatyczny wymiar.

to już apokalipsa!!!

No właśnie, Bróm. Resztka ludzi, którzy dbają o to jeszcze, żeby przyzwoicie się ubrać, żeby zadbać o to, jak porządnie napisać. A reszta? Niechlujstwo i bezhołowie.

Nie mogę wręcz patrzeć na ubiorcze stroje kobiety, toż to istna profanacja, złamanie decorum !!! Boli mnie gdy widze kobiety tak depczące kwiat swojej kobiecości