Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ta z wystającym brzuszkiem

Od którego tygodnia widać brzuszek ciążowy??

Polecane posty

Każda tu pisze za siebie,ja mam 168 cm i ważę 60 kg,to moja druga ciąża.I licz się ze słowami.

Ja jestem w 10 tyg trzeciej ciazy i nic jeszcze nie widac,w poprzednich brzuch wyskakiwal w 4 mies i dosc pokazny.Mam 160 cm i waga z przed ciazy 47 kg,ponoc w kazdej kolejnej widac szybciej,bo miesnie slabsze..

Ja jestem w 10 tyg trzeciej ciazy i nic jeszcze nie widac,w poprzednich brzuch wyskakiwal w 4 mies i dosc pokazny.Mam 160 cm i waga z przed ciazy 47 kg,ponoc w kazdej kolejnej widac szybciej,bo miesnie slabsze..

Gość chdhhd
Ja jestem w 18 tygodniu i u mnie dopiero teraz widać,że jestem w ciąży.

ja przed ciaza 46 kg 156cm u mnie brzuszek bylo widac od 5 miesiaca i to byla tylko delikatna kuleczka jak lezalam plasko nic nie bylo widac :) w dzien porodu 97cm 11kg na plusie a dziecko 55cm i3120 az sie lekarz zdziwil gdzie to sie scowalo :) a ja mialam lozysko na tylnej scianie macicy i fajny maly brzuszek jesli masz lozysko na przedniej scianie to brzuszek bedzie wiekszy :)

a w swoje spodnie nie moglam sie dopiac juz od 10 tyg ale nie mialam brzuszka ani nic poprostu jakby w biodrach sie rozroslam :)

Dziewczyny nie obrazajcie sie nawzajem!! kazda kazda kazda z nas jest inna!! moja siostra w 4 miesiacu miala duuuzyy brzusio bo jej snek urodzil sie dlugi i duzy;) z kolei kumpela ktora jest obecnie w 6 miesiacu ma tak malenki brzusio ze no powiedzialybyscie najwyzej 4 miesiac! ja jestem w 13 tc i widze ze brzusio robi mi sie twardszy i pelniejszy i nie przytylam nic a moj dzidzius ma juz 7 cm!! pozdrawiam was :)

To jest indywidualna sprawa i nikt Ci nie odpowie na pytanie w którym miesiącu zaokrgli Ci sie brzuch! Mi sie pojawial brzuch na poczatku 5 miesiaca, a w 9 miesiacu mialam brzuch takiej wielkosci jak inne kobiety maja w 5 miesiacu. Ginekolog mi tlumaczyl, ze to sprawa tego jak jest sie zbudowaną.

Ja jestem w 12tc i brzuch mam jak w 5mc. Dlaczego? Waga stoi tylko 1kg do przodu. Jestem wysoka mam typowo słowiańską budowę jak to gin okresliła szerokie biodra i uwarunkowania genetyczne mama tak samo miała. Więc odstający brzuch jest normalny

Gość mamciuchna
jestem w 21 tygodniu i mam spory brzuch, ale u mnie już od 8 tygodnia pytali czy jestem w ciąży bo się na brzuchu zaokrągliłam :) To jest moja druga ciąża i faktycznie brzuch wywaliło mi duuużo wcześniej niż w 1. Oczywiście mój wielki brzuch to jeszcze nie duże dziecko, ale właśnie "bebechy" i wzdęcia. Mam brzuch na tyle wysoko, że wchodzę bez problemu w spodnie sprzed ciąży,tylko nie mogę w nich usiąść, bo jak brzuch opadnie, to strasznie cisną. Dziewczyny,którym jeszcze brzuszka nie widać - cieszcie się, bo jeszcze się z nim namęczycie :) U mnie dopiero połowa, a już zakładanie skarpetek zaczyna być problematyczne :P

Gość kobitka w ciąży :)
Jestem w 11 tygodniu, jutro zaczyna się 12 t.c., nic nie przytyłam i brzuch też nie rośnie, choć tuż nad łonem mam minimalne zaokrąglenie, ale to tylko ja widzę :)

Gość U mnie......
U mnie brzuch zaczął być widoczny w połowie 7 miesiąca. Teraz jestem prawie w 9tym i mam widoczny brzuch ale nieduży, taki fajny, zgrabny, nieprzeszkadzający;) Cieszę się bo: mogę nosić swetry sprzed ciąży, płaszyk (odcinany pod biustem oczywiście), nie boli mnie kręgosłup itp. U nas małe brzuchy są rodzinny chyba. Ale napanikowałam się z powodu braku brzucha to fakt:)

Gość U mnie......
a synek mimo wszystko większy o ponad tydzień:)

Gość gość
Ja jestem w 6 tygodniu i oczywiście nie mogę powiedzieć, że to już widoczny ciążowy brzuszek ale widocznie się uwypuklił jak na mnie, bo miałam płaski. W obcisłej tunice wygląda jak po wielkim obrzarciu. Dodam, że wzdęć nie mam

Gość dzidzuś 34567
Może Ci spuchł....w 6 tyg to nawet na usg ciąża jest słabo widoczna;/.... ja jestem w 14 tyg (4,5 msc) i z pod ubrań nic nie widać. Dodam , że miałam i mam tłuściejszy brzuch i może odrobinę urósł... ale nie wiele. Chociaż w normalne spodnie się nie mieszczę, tzn nie chce żeby mi uciskały maluszka. Ale myślę,że jeszcze 2 tyg i urośnie bo ponoć w 4 msc rośnie już....

Gość gość
ja jestem w 22t3d i mam brzuszek .ogolnie nie bylam drobnej budowy.przez pierwsze4miesiace przytylam2kg a teraz problem z tarczyca i moment przytylam.dziecko jest duze bo wazy420g i25cm w 21t5d.niektorzy co niewiedza ze w ciazy jestem mysla ze poprostu przytylam troche.

Gość dżejdżejka
Ja jestem w 14 tc i właśnie zaczyna mi by widać brzuch, ale wcześniej poszło mi na boki - zgubiła mi się talia. Teraz powoli robi się ze mnie walec :) hehe

Gość Aga

ja jestem w 18 tygodniu i jeszcze nie widać. To moja druga ciąża ale pierwsza skończyła się poronieniem w 8 tygodniu.