Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutnaaaaaa

POMÓŻCIE MIII

Polecane posty

Gość smutnaaaaaa

Mam problem w nawiązywaniu znajomości. Gdy kogoś spotykam jakąś osobę nawet którą troszeczkę znam to nie wiem o czym mam z nią rozmawiać. Zawsze staram się zaczynać rozmowe . Wymienimy ze 2 zdania i nastaje cisza:/

Gość smutnaaaaaa
Prosze was podpowiedzcie mi o czym rozmawiacie to jest la mnie duży problem

Gość zadawaj pyytania
I słuchaj, chwytając się tego, co dana osoba powie, wyraź opinię i znów zadaj pytanie. Pytania muszą być tak zadane, żeby trzeba na nie było odpowiedzieć więcej, niż tak lub nie ;) Zawsze też można zahaczyć o szkołę, pogodę, jedzenie, najnowsze filmy, ksiązki, sporty, znajomych, zeszłe wakacje, wyjazdy za granicę, komiksy, demotywatory, etc :P

Gość zadawaj pyytania
Możesz powiedzieć - super fryzura, u kogo się czeszesz, skąd wiedziałaś, że w takiej fryzurze będzie ci ładnie, myślałaś o zmianie, bo ja się boję, nie umiem dobrać, albo cokolwiek i tak można wlec temat godzinami...

Gość smutnaaaaaa
Zawsze pytam o prace

Gość smutnaaaaaa
Zazwyczaj myślę że mam coś do powiedzenia , ale to będzie głupie i w rezultacie nic nie mówie

Gość smutnaaaaaa
Chociaz wiem,że kazdy czeka na to żebym coś powiedziała bo, to czuje i jest mi wtedy jeszcze bardziej głupio i nie wiem już wogóle jak mam się zachować

Gość smutnaaaaaa
właśnie tylko co mam mówić !!!??? Ja wiem że to się wydaje proste nawet jak sobie siedze w domu to tak sobie udaje że niby z kimś rozmawiam i co on by powiedział, co ja itd Ale to naprawde nigdy nie idzie w parze . Nigdy mój przykładowy dialog się nie zdarza

Gość smutnaaaaaa
przerwa miedzy palcami 90 : I właśnie gdy z kimś zaczynam rozmawiać to sobie od razu myśle, że to jest nudne co mówie , a jak to jest nudne to i ja jestem nudna i nie ma o czym ze mna pogadać:(

W rozmowie ważna jest inicjatywa obojga ludzi, nie tylko Ty musisz prowadzić konwersację. Praca jest niekiedy delikatnym tematem, nie oczekuj spowiadania się z takich spraw od osób, które znasz z widzenia. To samo tyczy się zdrowia, czy rodziny. Najłatwiej rozmawia się o rzeczach dość neutralnych - komentarze co do wydarzeń bieżących (choć w politykę lepiej się nie wdawać, bez delikatnego rozeznania w poglądach rozmówcy), nowego filmu/książki. Możesz opowiedzieć coś o swoim hobby - byleby nie zanudzać, ale to widać jeśli kogoś to nie interesuje. Dobrze jak rozmowa jest płynna i nie polega na sztucznym skakaniu z tematu na temat "a co sądzisz o tym? a o tamtym? siamtym?" Może za bardzo starasz się mówić od siebie, spróbuj wsłuchać się w rozmówcę i okaż zainteresowanie wobec tego co on mówi, przez drobne pytania i tak dalej.

Gość smutnaaaaaa
właśnie tez mi się tak wydaje,że za dużo chcę dac od siebie.Poprostu już mi to tyle czasu nie wychodzi, że nie wiem co mam robić

Gość smutnaaaaaa
a mam lat 23

Gość smutnaaaaaa
W sumie to ja nic nie robie , siedzę w domu i zajmuję się małym dzieckim I właśnie spotkałam ostatnio znajomego i pytał się mnie co słychać itd. A ja nie wiedziałam co mam mu powiedzie bo, naprawde nie miałam co Nigdy wcześniej nie miałam takiej pustki w głowie jak teraz

Gość to jest to
Pewność siebie przedewszystkim. Jeżeli ją stracisz to juz po twojej gadce.

Gość smutnaaaaaa
Właśnie też mi się wydaje , że to co mówie jest nudne i każdy sie nudzi dookoła I teraz pewnie też