Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość autorka to jakas dziwna kobiet

kulinarny problem!!!

Polecane posty

Gość autorka to jakas dziwna kobiet

Czy mieso surowa szynka nadaje sie na kotlety schabowe?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość autorka to jakas dziwna kobiet
podnosze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość autorka to jakas dziwna kobiet
uuuuuuuuuuu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Punieczka
Co ma szynka do kotletów schabowych nie rozumiem o co tu chodzi?????

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość autorka to jakas dziwna kobiet
Kupilam surowe mieso - szynka bez skory - i si9e zastanawiam czy mozna z tego miesa zrobic kotlety schabowe czy musi byc tylko schab?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hdhjf
no raczej z szynki nie zrobisz kotletów schabowych, co najwyżej kotlety szynkowe;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hdhjf
ale jeśli Ci chodzi o to czy mozesz je pokroic, ubic tłuczkiem i obtoczyc w panierce to mysle, że tak...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja gocha
oczywiscie ze sie nadaje..ja czasem tak robie i jest ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość autorka to jakas dziwna kobiet
No tak wlasnie oto mi chodzi czy ozna je przyrzadzic tak jak robi sie kotlety ze schabu...Moze pytanie glupie ale jestem wegetarianka i od 24 lat nie jadlam miesa..a mam teraz taka sytuacje ze musze zrobic obiad miesny (nie wiem jak to wytrzymam) i sie zastanawiam jak sie za to zabrac:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Punieczka
Najlepiej to upiec w całości z przyprawami bo jak ubijesz tłuczkiem i obtoczysz w panierce to będą twarde to nie są schabowe kotlety

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość to lepiej zrób coś co
wymaga mniejszej obróbki i kontaktu z mięsem np upiecz tę szynkę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość autorka to jakas dziwna kobiet
Hm....a wlasnie maja byc kotlety schabowe:(A kupilam taki wielki kawal tego miecha ze teraz nie usmiecha mi sie kupowac schabu bo co ja z ta szynka zrobie - gdybym ja jescze jadla mieso nie bylo by problemu a tak...kurde szok i stres dla mnie nieziemski..niecierpie gotowania na nieznanym terenie:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Punieczka
Teraz tak czytam i faktycznie masz problem jak jesteś wegetarianką ale tak jak Tobie poradziłam to jest bardzo proste natrzyj mięso przyprawami i obsmaż ze wszystkich stron na oliwie, podlej wodą i wstaw do piekarnika i koniec

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość autorka to jakas dziwna kobiet
I z czym to potem podac?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Punieczka
To zależy co kto lubi mogą być ziemniaki i surówka np. różne rodzaje sałat z sosem knora ja kupuję sródziemnomorski albo ogóreczki małosolne mogą być buraczki albo to wszystko i na pewno będzie smakowało tylko zrób sama sos do tej pieczeni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość autorka to jakas dziwna kobiet
Sama sos?Hmmmm:)A bylabys tak mila i podala mi przepis na sosik?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Punieczka
Wlej wodę do kubeczka zaznaczam zimną dodaj dwie łyżki mąki dobrze rozmerdaj, żeby nie było grudek wyjmij mięso i wlej to do tego sosiku, który został po usmażeniu mięsa jak będzie za gęste to dolej wody i posmakuj na pewno będzie trzeba dodać pieprzy , soli to zależy od Ciebie ja dodaję trochę Maggi pokroj mięso w plasterki ale jak będzie zimne bo tak się rozkruszy i wsadż do sosu i na wolnym ogniu podgrzewaj mówię Tobie rewelacja lepsze niż te oklepane kotlety schabowe SMACZNEGO

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość trzeba bylo kupić schab
jak mialy byc schabowe. z szynki inaczej smakują.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość autorka to jakas dziwna kobiet
Punieczka- Bardzo dzieckuje Ci za przpies i poswiecony czas takiej marnej kucharce jaka jestem ja :))))Bardzo dziekuje raz jeszcze.Zaraz zabiore sie za przygotowanie tego miesiwa :)Eh...mam nadzieje ze nastepnym raz jak bede zmuszona przygotowac miesny obiad bedzie juz latwiejszy;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość autorka to jakas dziwna kobiet
trzeba bylo kupić schab- wiem ze trzeba bylo...ale gdybym gotowala takie rzeczy na codzien pewnie bylabym juz obcykana w tym temacie i odraznialabym szynke od schabu;) :D a ja z miesem sie poklocilam zaraz bedzie cwierc wieku temu i moze ono dla mnie nie istniec...a zdarzyla sie taka sytuacja ze bede goscila u siebie przyszla tesciowa ktora JEST MEGA MIESOZERNA i nie podam jej serii dan wegetarianskich..:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Punieczka
Podziwiam Ciebie JESTEŚ WIELKA i na pewno dasz sobie radę tylko to mięso jak będziesz smażyć w piekarniku to raz po raz podlej gorącą wodą nie zimną i je obracaj nie wiem jakie jest duże ale na każdy kilogram mięsa ponad godzina smażenia trzymaj pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Punieczka
Proszę odpisz jak wyszło to danie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×