Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość granatowamarchewka

pytanie u urlop płatny

Polecane posty

Gość granatowamarchewka

Witam, Pomoże mi ktoś? Jestem zatrudniona na pełen etat. Pracuje w firmie ponad 2 lata. Mam wykształcenie wyższe - licencjat. Ile przysługuje mi dni płatnego urlopu wypoczynkowego? Bo ktoś tu mnie robi w balona:/ Dzięki z góry za odpowiedź.

Gość Złośnica 1283685
Coś koło 3 tyg o ile dobrze pamiętam. Dawno temu pracowałam na etet.

poodaj date skonczenia studiów oraz okres zatrudnienia to ci powiem

Gość 26 dni
szkola wyzsza to 8 lat + przeszlo 2 lata = 10 lat, za 10 lat przysluguje 26 dni 🖐️

Gość granatowamarchewka
whisper Studia skończyłam w 2007 roku. Teraz jestem na magisterce. Pracę zaczęłam pod koniec lutego 2008 r. zdaje sie że 20 dokładnie. Przez jakiś czas pracowałam na 3/4 etatu, ale w tym momencie nie mam jak sprawdzić jaki to był okres czasu. Nie wiem czy to też ma znaczenie?

Gość p p p p p p p p p p p p
absolwent, który otrzymał tytuł licencjata, ukończył szkołę wyższą w rozumieniu art. 155 1 pkt 6 k.p. Oznacza to, że z tego tytułu do okresu pracy, od którego zależy wymiar urlopu wypoczynkowego, wlicza mu się okres ośmiu lat. Podstawa prawna: - ustawa z 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy (j.t. Dz.U. z 1998 r. Nr 21, poz. 94 z późn.zm.), - ustawa z 27 lipca 2005 r. Prawo o szkolnictwie wyższym (Dz.U. Nr 164, poz. 1365 z późn.zm.). do 10 lat pracy masz 21 dni urlopu

Gość ladaco
jak by tak dobrze policzyc : 8lat +2lata =10 czyli 26 + 2 dni monitoru + 2 dni okolicznosciowego =30dni:D:D

studia lic - 8 lat (oczywiscei w Twoich aktach musi byc dyplom, + pełne dwa lata pracy (bez względu na wymiar), czyli do daty zatrudnienia dodajesz dwa lata i od tego dnia przysluguje Ci 26 dni urlopu. Zawsze oblicza sie urlop z korzyscia dla pracownika. Dlatego proponuje isc do kadr i poprosic kadrowa o wyjasnienie. pozrawiam

Gość ladaco
monitor na dziecko, a okolicznościowy jak ktoś z rodziny kipnie i to bliski:P

Gość granatowamarchewka
Dzięki serdeczne whisper. Problem w tym, że z kadrową mam kontakt wyłącznie mailowy. I wszystkie sprawy właśnie tą drogą są załatwiane, a pani kadrowa odpowiada mi na maile jednym zdaniem:/ Z tego co mi napisała odnośnie przysługujących mi dni, to zaszła jakaś pomyłka i chyba już doszłam po tym co napisałas z czego wynika. Zdaje się, że urlop został mi wyliczony tak jakbym pracowała na 3/4 etatu. No nic, postaram się to wyjaśnić. Dziękuje bardzo za wszystkie odpowiedzi.

Gość granatowamarchewka
ladaco Jestem sierotą, więc nie ma mi kto kipnąć. Czasem wypadałoby się zastanowić zanim się coś napisze:/

Gość ladaco
no właśnie to sie tyczy ciebie bo w temacie topiku nie wspomiałaś ze jesteś pokrzywdzona przez los:)