Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fffrrrwwwww

PLAGIAT w pracy!! pooomocy

Polecane posty

Gość fffrrrwwwww

jak to jest z plagiatem pracy mgr? Uczelnia korzysta z tego systemu, podkreśli cytaty, artykuły a co jeśli np. wyjdzie jedno zdanie na 80 stron i zostanie uznane za plagiat? przymknął oko? wie glupie pytanie ale czasem zdarza sie cos przeoczyc w przypisie

30% pracy jak wykryje to wtedy dopiero jest uznawane za plagiat ale tez ostatnio wyczytałam,że 50% więc dokładnie ci nie powiem. ale jeśli masz spisane jedno zdanie na 80 stron to sobie chyba żartujesz..

Gość czerśnia123abcd
Mądry nauczyciel plagiat rozpozna natychmiast i nie przepuści kretyna / idiotki dając mu wyższe wykształcenie!

Gość r344343r
dzięki, ja też staram się szyk w zdaniu zmienić, napisać coś od siebie, słownik synonimów zawsze włączony :) mimo wszystko się stresuję...

Gość czerśnia123abcd
Lepsza własna praca na mierną ocenę, niż kupiona/ splagiatowana / napisana przez pieniądze przez kogoś (tak samo jest z przepisywaniem książek starych).

Gość czerśnia123abcd
Bank można okraść jak i zdobyć go rozumem!

Gość r344343r
masz rację, tylko mam taki specyficzny temat gdzie glowie na ustawie, kodeksach sie opieram, stare ksiazki odpadaja gdyz sa nieaktualne

Gość czerśnia123abcd
Jeśli dużo nie wiesz (lub zajęcia się omijało to lej wodę w pracy na temat tego co wiesz! I tak mądry nauczyciel wychwyci, że to nie jest Twoja praca i że nic nie kumasz! Zawsze zdają Ci, którzy w miarę możliwości na zajęcia uczęszczali, a na wykładzie dowiesz się czasem więcej, niż z książki jeśli słuchasz (tutaj pamięć i IQ nie gra roli).

Gość defnjwkndj
a licencjat tez przepuszczaja przez ten program???

Gość czerśnia123abcd
W starych książkach też jest wiedza dobra i należy z niej korzystać jako z podbudowy jeśli do nowych książek się dostępu nie ma!

Gość defnjwkndj
eeehhh czyli czeka mnie sporo zmieniania :D

Gość r344343r
czeresnia akurat temat mam spoko, fajnie sie pisze tylko nie ma w nim miejsca a jakies samodzielne wywody, na wykladach tez niczego sie nie dowiesz oprocz tego co jest w komentarzach i ustawach. masz jakis przepis czarno na bialym 2 zdania nie nie sklecisz z tego pol strony :)

Gość ja mam pytainie
na jakiej zasadzie dziala taki program?

Gość ja mam pytainie
rozumiem ze to tylko sprawdza z jakimis opracowaniami z neta? co z ksiazkami?

Gość no co tyyyyy
sprawdza z książkami

Gość ja mam pytainie
niedobrze:(

Gość no co tyyyyy
wiem :( :( a znacie jakiś generator synonimów???? taki program ,żeby wpisać zdanie i żeby to zdanie zmieniło , jednocześnie zachowując sens? ja w necie znalazłam ale jakies gowno bezsensu zmiania zdanie na bezuzyteczny zlepek slow

Gość ja mam pytainie
masakra... ja musze pol pracy przeksztalcic:|

Gość ja mam pytainie
niby to tylko licencjat ale juz mi sie tym zygac chce!!! musze z pol pracy zmienic..

Gość ja mam pytainie
wlasnie nie wiem... :(((

Gość ja mam pytainie
jeden rozdzuial to spoko, bo tlumacze z angielskiego, wiec luz ale drugi mam taki gdzie ciezko mi cos od siebie...

Gość czerśnia123abcd
Pokaz nam potem tę pracę i ją poczytamy: wrzuć na: rapidshare hotfile meggaupload Zobaczymy ile takich prac podobnych nauczyciele ocenią i jakie oceny wystawia!

Gość hie hie hie hie hie
ja pierdziele, wykształcone pokolenie, które nawet nie potrafi napisać 80 stron na podstawie książek, tylko muszą zrzynać - albo zamieniać zdania w "programach", bo sami się nie wysilą :O masakra. Dziś tytuł mgr nie znaczy nic.

Gość ja mam pytainie
a powiedzcie mi gdy zmieniam szyk, słowa, itd, (ale ogolem sens, uklad zdan podobny), to czy musze robic przypis? czy to jest jakby "moje"?

Gość ja mam pytainie
do hie hie hi tj licencjat, ktory jest jedna wielka sciema. nawet wielokrotnie promotorzy nie traktuja tego serio

Gość hie hie hie hie hie
beznadziejny poziom :O musisz robić przypis, bo sama tego nie wymyśliłaś. Powinno się najpierw przeczytać fragment, potem opisać go swoimi słowami i zrobić przypis. Można użyć zdań "Autorka tego tytułu tę sprawę widzi tak i tak. ten autor problem ujął w sposób taki i taki, a patrząc na problem pod kątem takim i takim zgadzam się z autorem, który mówi tak i tak... Cytat to potwierdzenie jakiejś tezy. Mówiąc o tym i tym ten i ten potwierdza, mówi, opisuje.... Cytat to cytat, a tekst pisany w oparciu o literaturę to kolejna rzecz.

A ja słyszałam, że 3 wyrazy pod rząd wykrywa co dla mnie jest paranoją, bo mam taki temat, że nazwy, których używam składają się z 3,4 wyrazów :/ Mój promotor przestrzega wszystkich przed plagiatem, ale nie wiem jak to w praktyce wygląda. Co jeśli w dziekanacie powiedzą, że plagiat?? Mówię o własnej pracy, oczywiście korzystając z innych książek, przecież jak odrzucą to nie spłodzi się kolejnej w miesiąc. Jak to wygląda wiecie? Mój facet mówi, że za bardzo panikuję, ale wolę wiedzieć i ograniczyć niespodzianki ;)

Gość no co tyyyyy
kosciankowa mam to samo, wszyscy krzycza plagiat plagiat a nikt nie udzieli sensownych informacji co nim tak naprawde jest :o jak w dziekanacie uznaja ze to plagiat to mozna cos poprawic? czy od razu wilczy bilet?

Gość asdadadasdd
Jak nalezy pisać przypisy ? do każdego akapitu? a jak przepisuje 2 akapity po kolei z tej samej książki to nie wystarcza 1 ?