Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kvckvckvckvc

Malzenstwo to przezytek ?

Polecane posty

Gość kvckvckvckvc

W Anglii i we Francji liczba dzieci urodzonych poza formalnym zwiazkiem przekroczyla liczbe urodzonych dzieci partnerow bedacych w zwiazku malzenskim. Jedna z glownych przyczyn tych zmian jest ekonomiczna emancypacja kobiet - w tradycyjnym modelu malzenstwo było forma ekonomicznej ochrony kobiety. Kobiety juz nie daza do malzenstwa a mezczyznom jest to na reke bo tak naprawde malo ktoremu facetowi zalezy na malzenstwie, jest to raczej obecnie przykra koniecznosc. Myslicie ze w Polsce sie to przyjmie ? Jeden partner na cale zycie wg. mnie sie nie sprawdza, w roznym okresie zycia oczekujemy od partnerow czegos innego, wiem to na swoim przykladzie, teraz podobaja sie mi inne kobiety niz kilka lat temu a za kilka lat beda mi sie podobaly jeszcze inne.Malzenstwo komplikuje zycie i relacje uczuciowe z innymi ludzmi, jest przezytkiem ktory powiniem odejsc do lamusa, to jest oczywiscie moje tylko moje zdanie. Po prostu nie widze sensu w malzenstwie, kocham jakas kobiete ale wiadomo ze milosc na cale zycie to mit, za kilka lat bede kochal inna wiec po co mi jakies komplikacje.

raczej nie potrafią żyć razem i się boją konsekwencji małżeństwa (czyli życia razem na dobre i złe)

Gość kvckvckvckvc
Nikt nie moze byc pewny ze wybral wlasciwa osobe, gdy kogos kochasz to nawet w biedzie mozesz byc z nia szczesliwy, malzenstwo to pewna forma przymusu zeby byc z kims kto czasami dla ciebie pod wzgledem uczuciowym nic nie znaczy, czlowiek sie zmienia, uczucia sie zmieniaja, to nieuniknione. Dla mnie wiekszym brakiem odpowiedzialnosci jest zawarcie malzenstwa np. w wieku 19, 20 lat.

Gość gora.....
Gora, ciekawe co mysla o tym kobiety.

Gość fdefrger
ciekawy temat, zgadzam sie z autorem