Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

CałaOna

Ciąża po tabl anty

Polecane posty

Witam, niedawno odstawiłam tabletki ( w połowie opakowania) i od razu z mężem zaczeliśmy starania o dzidzie (po jakimś tygodniu po odstawieniu), okresu nie dostałam od pory kiedy odstawiłam tabletki. Bolą mnie sutki, wieczorami mam temp 37, żyłki na piersiach, śluz biały oraz bolą mnie jajniki jak na okres. Czy to może być ciąża? Dodam, że po 10 dniach od stosunku zrobiłam test-wyszedł negatywnie. Proszę o odpowiedź.

masz identyczne objawy do moich :) Miałam bardzo wrażliwe piersi, a sutki mnie czasami bardzo piekły. Powtórz test ;) i życzę pomyślności.

Gość Ja mam tak dokładnie w czasie
Brak okresu- namieszanie w hormonach, tymbardziej, ze odstawiłas tabletki w połowie opakowania. Trzeba było poczekac do konca opakowania i dopiero je odstawic. Myślę, ze nie jestes w ciązy, tymbardziej ze test wyszedł Ci negatywnie, musisz teraz uzbroic sie w cierpliwość i czekac na okres, a po takich "jazdach" hormonalnych jakie zrobiłas swojemu organizmowi, możesz czekać nawet bardzo długo.

Kfffffiatuszek a czy po tych objawach byłaś w ciąży? Bardzo tego pragnę, niby po odstawieniu tabletek łatwiej zajść w ciążę...jestem dobrej myśli.

Gość małaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
fakt,że po odstawieniu tabletek łatwiej zajść,ale jest większe ryzyko pusteg jaja

tak bardzo się boję:( w nastepnym tygodniu powtorze test i pojde do lekarza. Czyli po odstawieniu tabl (w moim przypadku w polowie opakowania) wcale nie musi pojawic sie miesiaczka zeby moc zajsc w ciaze?

Gość ewewew
Teraz sie boisz glupia babo? Przeciez jest tak jak chcialas, wiec czego sie boisz? Trzeba bylo najpierw myslec pozniej biadolic

Gość ja mysle ze powinnas
zacząć starania po najblizszym okresie bo teraz przerwałaś tabletki w połowie cyklu więc miesiączki nie było i owulacji pewnie też nie....tabletki przeciez ją blokują.jesli przyjmowałaś hormony w tym cyklu to nie sądze byś miala jajeczkowanie.... dlatego poczekaj niech ci się ureguluje organizm, przyjdzie miesiączka i wtedy cykle wróca do normy :) powodzenia!:) ja też sie staram więc oby nam się szybko udało:D!

ewewew boje sie ze nie jestem w ciazy...i nie prosilam o docinki. A co z moimi objawami? nigdy tak nie mialam i juz drugi tydzien boli mnie brzuszek (jajniki kuja) jak na okres.

Gość gyhgui98u709
mnie jajniki we wczesnej ciąży też kuły ale źle zrobiłaś że odstawiłaś opak w połowie trzeba było wziąć do końca i odczekać jeszcze z 3 miesiące na wyregulowanie okresu po tabsach ja tak zrobiłam poczekałam 7 miesięcy po odstawieniu aby cykle się uregulowały.

Tak wiem ale nie moglismy sie z mezem doczekac a podobno zaraz po odstawieniu szybciej sie zachodzi. Troszke glupio ze w polowie no ale tak wyszlo...

Gość nimesilka
Głupi ten co głupio robi , więc o Tobie mowa .. :-/Żeby niedobrać tabletek do końca "bo tak bardzo chcemy" żenada, chyba niedojrzałaś kobieto, ale życze powodzenia . pozdrowienia

Gość kto tam kto tam
to jest dobre...brala te piguly,zeby nie zajsc Bog wie ile,a teraz jej sie odwidzialo i oczekuje cudow...

Cala ona, mysle ze jest mozliwosc ze jestes w ciazy, klucie jajnikow jest jednym z mozliwych objawow ciazy. Wiec najlepiej jesli poczekasz jeszcze z tydzien i powtorzysz test. A jesli okres nie pojawi sie jeszcze a test bylby znow negatywny wybierz sie do lekarza. Ale ja mysle ze jak najbardziej mozesz byc w ciazy. Jesli mozna zajsc w ciaze biorac tabletki anty to czemu nie mozna by bylo zajsc jesli sie je odstawi wczesniej?

Gość styczniowka2011:)
Ja po odstawieniu tabletek staralam sie o dzidzie 1,5 roku, wiec uwazam, że wcale nie jest tak łatwo, tym bardziej , że test wyszedl Ci negatywny, nie jestes najprawdopodobniej w ciazy. AAA i dodam ,że ja co miesiąc mialam zawsze podobne obawy: bolace piersi, rozdraznienie itp, a pozniej... okres, miedawno objawy tez byly identyczne tylko, ze z ta roznica , że okres nie przyszedl:) pozdrawiam

U mnie tez dlugo trwalo zanim po odstawieniu moje cykle wrocily w miare do normy nadal nie jestem pewna czy sa normalne a odstawilam w grudniu tez myslalam ze zaraz zajde i nic to juz 7 miesiecy.Pigulki powoduja burze hormonalna po odstawieniu i naprawde nie jest latwiej zajsc w ciaze a jak sie uda to niestety czesto sie ja szybko traci warto wiec poczekac.