Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klara555

wierzycie w duchy??

Polecane posty

Gość klara555

??

Gość duchy to jeszcze nic
Duchy zmarłych osób czyli ich dusze pozbawione ciała są mało groźne i mogą cie najwyżej nastraszyć albo wywołac chorobę psychiczną. O wiele gorsze są demony i inne istoty mieszkające po drugiej stronie... ""Latem 1966 roku czterech kilkunastoletnich chłopców wybrało się na górę Wysoki Kamień, leżącą nieopodal miejscowości Bardo, w Górach Bardzkich. O północy zamierzali przeprowadzić na szczycie góry seans spirytystyczny. Początkowo nic nie zapowiadało żadnych kłopotów, żądni wrażeń młodzieńcy mieli po prostu dobra zabawę. Sytuacja zmieniła się jednak po zakończeniu seansu. Nagle ucichł wiatr, a rześkie, wypełnione dotąd dziesiątkami dźwięków powietrze zamarło w bezruchu. Rozpalone wcześniej ognisko zgasło w ułamku sekundy, a jedynymi dźwiękami, jakie słyszeli było odtąd bicie ich własnych serc. Coś nieokreślonego zbliżało się do obozowiska. Przerażeni chłopcy rzucili się do ucieczki. Do pobliskiej wsi dotarło tylko dwóch. Byli kompletnie przerażeni. Gdy opowiedzieli, co ich spotkało, nikt nie chciał im uwierzyć. Nie wiedzieli, co stało się z pozostałą dwójką. Mieszkańcy wsi zawiadomili milicję. Sześć dni dziesiątki funkcjonariuszy przeczesywało całą okolicę. Bezskutecznie, chłopcy nie odnaleźli się nigdy. Pozostałą dwójkę dręczyły senne koszmary. Śniła im się ich własna śmierć i przyglądająca się im niewyraźna postać. Jeden z chłopców mówił nawet, że to "coś" ma na imię Aargaroth. Kilka dni później, osiem dni po feralnej nocy na szczycie góry zniknął kolejny z uczestników seansu. Dwa dni potem ostatni z chłopców również przepadł bez wieści. Żadnego z nich nigdy nie odnaleziono. Był to jednak dopiero początek tragicznych wypadków związanych z Wysokim Kamieniem. Do dzisiaj naliczono w jego okolicy osiem przypadków zaginięć. I żadnej z zaginionych osób do dzisiaj nie odnaleziono." Uważajcie na AAgarotha bo z nim nie ma żartów 🖐️

Gość wrzeczysamej111
Dlatego tak ważne jest aby być dobrym człowkiem, pielęgnować pozytywne emocje i mieć szacunek do zaświatów i Pana Boga ;)

Gość klara555
to mnie dopiero teraz nastraszyłaś... na szczescie nigdy nie wywolywalam duchow czy tam demonów i nie mam zamiaru.. ale jak sobie pomysle ze mozliwe jest to ze one sa gdzies miedzy nami to .... nawet nie wiem jak to powiedziec....

Gość religie to kłamstwa
Wszystkie religie są wymysłem ludzkim, to po prostu mity. Dobroć cię więc nie uchroni przed tym co tam jest, bo drapieżnik nigdy nie patrzy czy jego ofiara jest dobra czy zła, wierząca w Chrystusa czy w Manitou albo innego Buddę...Duchowy drapieżnik po prostu poluje wykorzystując nadarzające się okazje. Jest "zły" ale czyż lew który zabija antylope tak aby na pewno jest zły? Taki się urodził dlatego nie miej pretensji do złych duchów i demonów bo one po prostu są jakie są i trzeba ich unikać jako unika się niebezpiecznych przestępców albo groźnych zwierząt. Kiedyś zdarzyło mi się spotkać z czymś takim i nie zapomne tego do końca życia. To było niesamowite, dziwne, doświadczenie i nie szukajcie tego bo szczęścia wam to nie da a tylko ubrudzicie swą psychikę kontaktem z zaświatami

Gość oj dana dana hejjj góry
czyli to w sudetach niby bylo :) a mozesz powiedziec skad masz taką ciekawą historie? az sie przestraszylam.. brrr ;)

Gość klara555
daliscie mi duzo do myslenia...

Gość uppppppppppppppo
up

Gość :)))))))hihi
Szkoda w ogóle słuchać tych, którzy prerorują że religie to kłastwa. Skoro tak ktoś uważa, to niech sobie uważa. Ja sama doświadczam codziennie tej 'drugiej' rzeczywistości. Nie ma Boga, wielkiego papy smerfa który z mieczem rozsądza, Bóg jest czymś znacznie subtelniejszym. Tak jak pisze w Bibli "na początku było słowo i słowo byłou Boga". W tekście łacińskim jest napisane LOGOS. poczytajcie co to jest LOGOS. Życie jest energią, a ciało fizyczne jest tylko manifestacją, przejściowym okresem wzmożonej nauki. Po śmierci wracamy do Boga i sami decydujemy kiedy wracamy do kolejnego życia nauczyć się więcej. Otacza nas mnóśtwo niskowibracyjnych istot, jeśli dbamy o swoją energię i otaczamy się pozytywnymi emocjami (miłość, współczucie, zachwyt, spokój, przyjaźń) nic nam nie mogą zrobić. jeśli wibrujemy na ich poziomie, otaczamy się niskowibracyjnymi emocjami (chciwość, gniew, chęć czynienia zła, zazdrość, etc) jesteśmy łatwym łupem dla nich, źle się czujemy i płatają nam figle. Nie bez przyczyny wszystkie religie nawołują do miłości. PS: i nie dajmy się wpędzić w wojnę z ISLAMEM! Ataki terrorystyczne to wymysł idiotów którym się nudzi bo zgromadzili już miliardy na kontach bankowych. Szacunek się nalezy wszystkim.

Gość racjonalista1
Jedyny duch jaki istnieje to Kacper - "przyjazny duszek!

@RACJONALISTA1, pozwól, że Ci wyjaśnię. Twierdzisz, że nie ma duchów (poza kacperkiem ;]), ponieważ ich nie widzisz. Powiedz mi, czy widzisz powietrze? Ludzie przez wieki nie wiedzieli, że powietrze istnieje, nie mogli tego zbadać, jednak w wiedzieli, że czymś oddychają, że ich płuca COŚ pompują. Inny przykład. Skąd wiesz, że dźwięk istnieje? Jak to możliwe, że ktoś otwiera usta a Ty na końcu pokoju słyszysz dźwięki jakie wydaje?! A ednak jest możliwe, ludzie o tym wiedzieli od wieków, bo tego doświadczali i jakiś czas temu nauka to zbadała. Teraz wiemy JAK to działa. To że nauka nie potwierdza oficjalnie rzeczywistości niematerialnej nie znaczy że jej nie ma. Przecież sam doświadczas codziennie emocji, doświadczasz piękna muzyki które porusza Twoje serce albo ciało do tańca. Jak to możliwe że szereg dźwięków o różnej częstotliwości tak działa? Doświadczasz przeczuć, myślenia o tym samym z osobami które lubisz, i różnych innych. Rzeczywistość niematerialna istnieje. Wielka szkodą jest szalejący w dzisiejszych czasach ateizm. Ludzie czują się bezkarni i oddalają się od szeroko rozumianego Boga, przez co cierpią. Szukają szczęścia w pieniądzach, seksie, sportach ekstremalnych - to wszystko jest OK, ale nie da pełnego szczęścia, bo ono jest w środku każdego człowieka, w jego poziomie harmonii ze światem i samoświadomości siebie... co o tym myślisz i myślicie

Gość Gadocha5
"Nie bez przyczyny wszystkie religie nawołują do miłości." hehehehe powiedziała wychowana w kręgu katolickim moherzyca co ty wiesz o religiach plemion z Papui-Nowej Gwinei ( jeszcze 50 lat temu byli oni kanibalami) ? co ty wiesz o religiach Indian z dżungli Amazońskiej, co ty wiesz o religiach słowiańskich, światowidzie, Perunie i innych Bogach w których wierzyli mieszkańcy naszych ziem..i poczytaj sobie starannie tą swoją Biblie, pełną zła, przemocy, dziwnych praw gdzie kobieta jest podistota mającą słuzyc meżsczyźnie, Stary Testamen to krwawa księga Żydów, powstała aby plemiona żydowskie przetrwały. Zawiera ona zbiór rytuałów i praw które miały zachować Żydów jako osobmne plemię, zapytasz po co? ano po to aby pasterze czyli kapłani czyli władcy plemienia mieli owieczki do strzyżenia, mieli niewolników do pracy, mieli frajerów którzy oddadza im swe młode córki aby stare capy zaspokajały swe żądze...Religia to manipulacja nic więcej. Religia katolicka również, powstała aby ktos mógł panowac nad masami ludzi, a jak się chłop zbuntowął to go batozyli i twierdzili że przeciwko Bogu sie buntuje wszak Jezus nakazywął że "jak cię uderzą nadstaw i drugi policzek, a jak ci zabiora suknie, oddaj i kapotę :D Ciekawe na tle chciwości papieży średniowiecza i współczesnej degrengolady pedofilskiego, tłustego kleru

indianie z papui nowej gwinei nie mają religii tylko wierzenia. Podobnie kanibale, etc. Proponuję się dokształcić a później prerować niezwykle jadowitym i plującym się tonem. Nie jestem mocherzycą, jestem młodą osobą i swojego czasu byłam też 'ateistką'. Po za tym w dobrym tonie jest powstrzymać się od eufemizmów, ciekawe czy gdybyśmy rozmawiały twarzą w twarz też byś tak agresywanie odpowiedziała.

Gość nie wierze w duchy
ale sie ich boje :)

Gość nie wierze w duchy
jak mozna miec taki krzywy ryj i nie wstydzic sie go pokazywac?

Gość nie wierze w duchy
jakby byl zgrabny to moze i bym cmoknal:O

Gość jes ciekawy film o tej tematyc
paranolmal activity polecam:)

Gość jes ciekawy film o tej tematyc
ogladalas to dobrze:) mi film sie podobal i nie odbieraj innym przyjemnosci ogladania swoimi wypowiedziami

Gość wezcie zobaczcie sobie
egzorcyzmy anne liese czy jakos tak, to dokument tam to dopiero o demonach jest. Ale czy takie cos istnieje to ja nie wiem bo nigdy nie spotkalam sie z takim czyms.

Gość powinno byc
a gdzie to mzna obejrzec? cos mi swita, ze to o dziewczynie ktora lewitowala a teraz nie zyje????

Gość wezcie zobaczcie sobie
na youtube jest