Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

chóralna

Konkurs!!

Polecane posty

Hej! Znalazłam fajny konkurs :D Jest na stronie http://bezopryszczki.pl/ Można wygrać kuferek pełen kosmetyków! ja już wzięłam udział i dzielę się informacją, bo jest naprawdę prosty :) Powodzenia!l

Gość wzięłam udział
ale i tak pewnie nie wygram :(

Fajny kuferek podróżny, jak tylko go zobaczyłam to wzięłam udział w tym konkursie, a co tam w końcu nic do stracenie nie mam, a w kuferek jest pełen kosmetyków to chyba warto :)

Gość mirrabelka02
Zajrzałam na stronę i złapałam się za głowę, 29 milionów Polaków nosi w sobie wirusa odpowiedzialnego za powstawanie opryszczki! I rzadko kto wie, że można go leczyć skutecznie. Szkoda.

Gość neroya
Najgorzej, ze nie leczą się kobiety ciężarne i zarażają swoje dzieci :( bo większość zakażeń u ma charakter bezobjawowy, a ukryty wirus potrafi przetrwać przez bardzo długi czas i można nawet nie wiedzieć, iż jest się zarażonym opryszczką i w każdym momencie można zarazić swoje dziecko.

Gość chemiczna9
No na początku to maluch dostaje przeciwciała od matki, ale potem jest zupełnie bezbronny jeśli chodzi o tego wirusa. I u dzieci jest większe prawdopodobieństwo wystąpienia powikłań jak opryszczkowe zapalenie jamy ustnej czy najgroźniejsze - zapalenie opon mózgowych

Gość trolinja
Takie powikłania mogą i u dorosłych występować. A dzieci też można leczyć lekami - oczywiście w odpowiednio mniejszej dawce ustalonej przez lekarza

Gość mirabelka02
Dobrze, ze w końcu są leki osłabiające wirusa, może bezie mniej na ulicy ludzi chodzących ze skwarami na ustach, fuj...