Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mauri86

Dlaczego Polacy sa rasistami?

Polecane posty

Gość lentil
A maz z Indii, najwspanialszy na swiecie:) Oni maja zasady, nie to co Polacy, zona w domu, kochanka na boku.

Gość lentil
Zreszta widac na tym portalu, tyle zdradzonych zon:( I co ma niby Polki pociagac w Polakach?

Gość lentil
Mamy ladne mieszkanie ale i tak wolalabym mieszkac w slomianej chacie w srodku buszu, a z czlowiekiem, ktory mnie kocha, jest wierny, kulturalny i ma zasady. Polakom daleko do tego.

nie mialam nigdy okazji poznac nikogo z Indii ale nic do nich nie mam :) a niektorzy maja tak ograniczone myslenie ze szok

Gość lentil
Dokladnie. Az przykro to czytac:( Ludzie nic o swiecie nie wiedza. Hindusi maja naprawde wspanialy charakter, wszyscy mnie szanuja. Mezczyzni spedzaja zycie z jedna kobieta (oczywiscie, zawsze moze byc wyjatek), ale trudno spotkac faceta z Indii, ktory zdradza! tak, jak trudno spotkac Polaka, ktory nie zdradza:(

lentil jestes po prostu dz...a nie wazne ze masz jednego faceta ktorego kochasz ale jest obcokrajowcem jeszcze ''takim'' wiec jestes dz.... i takie jest u nas podejscie Żal!

Gość lentil
Wiem, ze jak przyjedziemy do Polski to bede postrzegana jak dz...a. So what? Mam wspaniale zycie, kochajacego meza:) I ch.j im wszystkim w d..e komu sie to nie podoba!

no i pi..ol to masz racje ja juz przywyklam ze niektorzy krzywo patrza ale mam to gdzies

Gość mauri86
Mi sie wydaje,ze polscy faceci sa czesto zazdrosni,duzo jest tu racji,ze obcokrajowcy maja wpojona inna kulture i inaczej traktuja kobiety,moze nawet i lepiej,nie wiem czemu ,,szanowny kolega'' przyczepil sie do szalasu i buszu w Afryce,ja jestem za tolerancja,jesli dziewczyna chce byc z facetem z innego kraju(jak ja ) to powinna z nim byc ze wzgledu na wszystko i wszystkich

Gość i/tak/o/bo/cienka/renta
bo przecietny polak jest bardzo ograniczony, no niestety ale taka jest prawda, nie jestesmy glupim narodem ale lekko ograniczonym i malo rozwinietym... jeszcze... jednak.... nadal... wciaz... i niestety :-) a poza tym lubimy zyc czyims zyciem a nie wlasnym i wpierdzielac nos w nie swoje sprawy. jakbysmy byli bardziej szczesliwym i zadowolonym z zycia narodem nie mielisbysmy nawet czasu zeby spojrzec na innych a nawet gdyby to malo by nas obchodzilo co, kto, z kim i gdzie. a tak wiecznie narzekajacy, niezadowoleni wolimy skupiac sie na innych co by nie przyznac sie przed samym soba jacy to bezradni i leniwi jestemy. szczesliwy czlowiek nie przejmuje sie takimi pierdolami jak np. z kim prowadza sie sasiadka i jaki kolor skory posiada sasiad. poza tym jestesmy pseudo: pseudo tolerancyjni, speudo katoliccy itp...itd.... a do tego mocno zakompleksieni :D

Gość Rasizmowi stop!
"W Polsce mamy wielu cyganów ale nie widziałem związków cygan-polka . W ogóle znasz kogoś kto się zadaje z cyganami ?" Offerma, bo po prostu ślepy jesteś. Znam takie małżeństwo od 21 lat, są razem ok. 35 lat. Wciąz razem, wciąż szczęsliwi i mimo trak długiego stażu małżeństwa wciąż chodzą za rękę i okazują sobie wiele czułości. To po pierwsze. A po drugie przypominam, że zarówno Twoje wypowiedzi, jak i Rookkieee, są zabronion przez prawo (Konstytucja i Kodeks Karny) i możecie pójść za nie siedzieć - oby (można Was zidentyfikować po adresie IP, więc uważajcie).

Gość Nataliaaaaaaaaaaaaa
Czarni i Araby sa oblesnio, polki ktore sie z nimi zadaja i maja mokro w majtkach na ich widok to glupie puste szmatki. mieszkam w usa od 8 lat widze to wszedzie, Blondynki z tymi smoluchami sie szlajaja, to jesty oblesne, nienaturalne zeby zadawac sie z tymi zwierzetami. bo to zwierzeta, chodzilam z nim ido szkoly wiec wiem>, i nie mowcie bzdur ze arabi sa sexi to ograniczone pastuchy, nikt ich nie chce tylko jak ktos powiedzial kobiety z nizim spolecznych i glupie polki. a fuu Ja bym sie wstydzila nawet z takim rozmawiac. Oblesne

Gość a ja wam powiem 25 :) :(
mieszkam w irlandii. smieszne jest to ze polacy ktorzy nie znaja jezyka , nasmiewaja sie z irlandczykow .bo irole to bo irole tamto i zachowuja sie chamsko wobec nich , a tak na prawde jak im nie pasuje to po chuuuu j tu sa ? mowia ze irola nie lubia polakow.a jak maja lubiec ? mowie to oczywiscie o zjebac h typu dresiarze i cwaniaczki.na piwo polakowi szkoda bo lepiej w domu sie zajebac za pol ceny. DRAMAT !!!! Jestem polska i wstyd mi za takich ! nie mam nic do hindusow , mnie nie pociagaja . sa za to super jako kumple , szczerosc u nich to podstawa i ogolnie naturalnosc. nie chce byc z polakiem bo sa nudni , nie potrafia byc naturalni i sa zaklamani.oczywiscie sa wyjatki i chcialabym takiego polaka poznac . ale generalnie nie widze sie z polakiem. wada irladczykow : za duzo czulych slow bez uczucia co oni na serio maja wtedy na mysli. a moze to nie wada ? my za zimno uczucia okazujemy ani przesadzaja czasami . i dlatego latwo to odczuc . jezeli ktokolwiek mnie zrozumial ........................

aha i jeszcze jedno: jest roznica miedzy lubieniem czegos lub kogos a nie tolerowaniem go, poniazaniem lub wysmiewaniem. to ze ktos nie lubi anglikow, niemcow czy ciapatych nie znaczy ze powinien ich krytykowac i ponizac - smaemu si epryz tym wywyzszajac. nie powinno sie wyzywac kobiety od szmat i brudasow tylko dlatego ze kocha inna narodowasc czy kulture. i jeszcze ra zpowtorze, gdybysmy byli szczeliwi nie wpiedzielalibysmy nosa do sypialini sasiadow.

Gość Rasizmowi stop!
Nataliaaaaaaaaaaaaa, Tobie też się śpieszy za kratki? Puste i ograniczone są właśnie takie osoby, jak Ty - bo nie zadałaś sobie nawet odrobiny trudu, by poznać głębiej daną kulturę. A to wymaga sporej inteligencji, czasu (to nie banalna instrukcja obsługi żelazka), oraz postawienia się choć na chwilę w sytuacji tej drugiej strony, by zrozumieć, co ma na myśli, mówiąc to, czy tamto. A to niełatwe, bo mówi się innymi językami (nie chodzi mi o angielski czy chiński, tylko o kanały komunikacyjne i odmienne wartości) i wymaga wiele wytrwałości. Ale skąd Ty możesz to wiedzieć, skoro nie osiągnęłaś tak wysokiego poziomu umysłu?

jest takie znane powiedzenie... "nigdy nie mow nigdy" bo mozesz sie kiedys droga Natalio bardzo zdziwic ;-P i zmienic zdanie :D

Gość Nataliaaaaaaaaaaaaa
Kulture???. O jakiej kulturze ty mowisz? Ale durna jestes. Bierz dalej do papy czzarne i ciapate penisy i wmawiaj sobie ze jestes taka kulturalna ***

Gość Nataliaaaaaaaaaaaaa
okey Ja juz wole Zydow i Wlochow przynajmniej nie smierdza i traktuja kobiety z szacunkiem

Dla mnie chińczyk czy murzyn to też człowiek. Niech sobie żyją u siebie, zakładają rodziny itp. Polska również ma otwarte granice. Nie żywię nienawiści do "kolorowych", a i tak nazywano mnie rasistką i obrażano bo mam zasadę: nigdy nie związałabym się z kimś o innym kolorze skóry czy religi. A mówię nigdy bo znam siebie i swoje wartości. Tylko i wyłącznie Polak wchodzi w grę. I nieprawdą jest, że Polscy mężczyźni zdradzają i są niekulturalni. Kobiety same siebie nie szanują więc nie powinny wymagać szacunku od innych.

Gość mauri86
Do Rasizmowi stop- blogoslawie Cie za te slowa :) szkoda,ze nie wszyscy tak mysla. Do Natalii- a w czym bialy penis jest lepszy? tym,ze mu smierdzi pod napletem?? przynajmniej ci co wyznaja inna religie i kulture dbaja o czystosc,a nie jak wiekszosc brudasow- Polakow nie zadaje sobie nawet trudu by sie umyc i ida smierdzacy tytoniem,potem i alkoholem do wyra mmmmmmmmmm niewatpliwa przyjemnosc.Bynajmniej moj facet jest zawsze czysty bo tak nakazuje mu kultura,ktora moze nie do konca pochwalam,ale staram sie zrozumiec,a rasistow nalezy tepic,nie obcokrajowcow plus obcokrajowcy sa o niiiiiiiiiiiiiiiebo przystojniejsi,do roboty Polaczki,dbajcie o siebie bo tylko was mozna okreslic mianem brudasow

czy jestem rasista? sam nie wiem pewnie jestem - ogólnie spotykałem ludzi różnych narodowości - ciekawe doświadczenie, wymiana doświadczeń, obyczajów itp. piłę wódkę z murzynami Chińczykami tacy sami ludzie jak my - większośc była wporzątku, byli normalni... Nic ogólnie do nich nie miałem... DO czasu aż dziewczyna kumpla puściła się z murzynem.... Od tego czasu mam tylko jedno zastrzeżenie - jeśli czarny pzreleciałby panienkę - nigdy bym jej nie tchną - tylko tyle czy to rasizm - moze tak, może nie - ogólnie to walę:P

Gość mauri86
Do Ja z Mozambik- watpie,ze jestes rasista,bo sam piszesz,ze pogadac bys pogadal,wypic bys wypil,a to juz Twoja sprawa czy przelecialbys panienke ktora miala zwiazek z facetem o innym kolorze skory,chcialam tylko zaznaczyc,ze jak facet sie przespi z kurwa to my polskie dziewczyny powinnysmy z wami byc, tak? zalosne

Ej ej paniusiu ja nie pisze że wy macie być z facetami którzy sypiaja z kurwami czy murzynkami - wasza sprawa, jak do tego podchodzicie ;) ja tylko odpowiedziałem i to szczerze na temat postu;) ogólnie jednak jakies uprzedzenie mam ... ale to chyba ma każdy - jak nikt nikomu nie wchodzi w droge to można z kazdym się dogadac:)

Gość lata swietlne
widac ze malo wiesz o swiecie, jesli sadzisz ze polacy sa rasistami sa ale wcale nie wiekszymi niz ludzie innych narodowosci czy ras, o innych wyznaniach juz nie wspominajac

Gość Rasizmowi stop!
[zgłoś do usunięcia] Nataliaaaaaaaaaaaaa okey Ja juz wole Zydow i Wlochow przynajmniej nie smierdza i traktuja kobiety z szacunkiem Ha, ha, ha - ale się uśmiałam! Od kiedy to Włosi traktują kobiety z szacunkiem? Ani nie traktują z szacunkiem turystek (tylko im mydlą oczka), ani własnych żon. We włoskich domach panuje kultura macho. Mężczyźni bardzo szanują TYLKO własne matki, z którymi mieszkają nawet w wieku 45-50 lat, i na tych kobietach kończy się ich szacunek. I znów się kłania Twój brak wiedzy. Poza tym nie obrażaj ludzi, pisząc im o "braniu czarnych penisów do ust", jak nic nie wiesz o ich życiu. Zaskoczę Cię, że nie spotykam się z mężczyzną z innej kultury, ale mam znajomych i prawdziwych, wieloletnich przyjaciół z wielu takich krajów i bardzo dobrze znam te kultury. I, jak wszędzie, znajdą się w nich tacy ludzie, od których lepiej trzymać się z daleka, i tacy, którzy są godni wielkiego zaufania, na których możesz zawsze polegać (często bardziej niż na polskich przyjaciołach, ktorzy nimi są, dopóki sami mają kłopoty, a gdy Ty je masz, nagle znikają).

Gość Rasizmowi stop!
i/tak/o/bo/cienka/renta jest takie znane powiedzenie... "nigdy nie mow nigdy." To bardzo mądre powiedzenie, sprawdzające się po wielekroć w każdej dziedzienie życia.

Gość Piterekk
Jacy rasiści :-) ? Jak widzę, że dziewczyna idzie z dresem to też dla mnie szmata... a w końcu polak.. niestety

Gość Rasizmowi stop!
żyję według zasad Dla mnie chińczyk czy murzyn to też człowiek. Niech sobie żyją u siebie, zakładają rodziny itp. Polska również ma otwarte granice. Nie żywię nienawiści do "kolorowych", a i tak nazywano mnie rasistką i obrażano bo mam zasadę: nigdy nie związałabym się z kimś o innym kolorze skóry czy religi. A mówię nigdy bo znam siebie i swoje wartości. Nie ma w Twoim podejściu niczego złego czy niewłaściwego, bo jesteś dla innych tolerancyjna, nie kierujes się uprzedzeniami czy stereotypami. A tolerancja nie oznacza, że koniecznie na dowód tego musisz wiązać się z kimś z odmiennej kultury - to dwie różne rzeczy. Masz prawo wyboru, z kim chcesz spędzić życie i wiadomo, że najlepsze związki to te, w których ludzie kierują się zblizonym systemem wartości i mają te podobne poglądy oraz wspólne zainteresowania. Oczywiście najłatwiej taką osobę znaleźć wśród przedstawicieli własnej kultury i narodowości. Ale to nie znaczy, że nie trafisz na taką osobę w innej kulturze - znam wiele przykładów bardzo szcęśliwych małżeństw mieszanych, gdzie w niektórych z nich ludzie mają bardzo podobny system wartości, a inni z kolei tak połączyli swoje obie kultury, że stworzyli swój własny, wspólny system wartości, szanujący zwyczaje i religie każdej ze stron. Sama też mam bliskich przyjaciół z odgegłych kultur, z którymi doskonale się rozumiemy i nie odczuwamy między nami żadnej różnicy co do pochodzenia. Bo o tym, jaki jest człowiek, nie decyduje tylko kraj pochodzenia, ale przede wszystkim charakter tej osoby w połączeniu ze zwyczjami panującymi w rodzinnym domu (a te mogą mocno odbiegać od tych kultywowanych w narodzie, znam taki przykład).

Gość Rasizmowi stop!
Przepraszam za literówki w ostatnim poście, szybko pisałam.