Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mauri86

Dlaczego Polacy sa rasistami?

Polecane posty

Gość kaliban lubi bzykac tylko
mlode dupy 18-20 lat. sam tak pisal :P

Gość dlatego niech jedzie do arabow

Gość ej Kaliban śniłeś mi się
serio :D widziałam Twoją mordę we śnie i rozmawiałam z Tobą. urocze, czyż nie?

ej Kaliban śniłeś mi się serio widziałam Twoją mordę we śnie i rozmawiałam z Tobą. urocze, czyż nie? Ależ fantazja :D Za dużo kafe? :P

no za dużo kafe :D zaraz idę spać, aż się boję co mi sie przyśni tej nocy :D

dominik1000? aż tak źle mi życzysz? :P tym niemniej, dobranoc. trzymajcie kciuki za moje zdrowie psychiczne ;)

Gość mięso mięsa
Kaliban Jestem pewien, że moja wycieczka do Czeczenii zakończyłaby się źle bo jakiś rosyjski żołnierz lub oficer zastrzeliłby mnie za manifestowanie sympatii dla idei wolnej Czeczenii mylisz strony świata i kultury Kaukaz to nie Maghreb ani Płw. Arabski Czeczenów podziwiam i lubię zostali celowo wepchnięci przez postsowiecką bezpiekę w sytuację bez wyjścia i pewna ich część zwróciła się ku radykalnemu Islamowi nie popieram ataków na obiekty cywilne, to straszne i nie do przyjęcia ale wojskowe a także członków władz okupant jak najbardziej niech strzelają do Putina i jego bandy ile wlezie :D a propos ataków na obiekty cywilne wysadzenie bloków przed drugą wojną czeczeńską to robota FSB Dubrowka, Biesłan wyglądają tak podejrzanie, że można brać pod uwagę możliwość inspiracji czeczeńskich terrorystów przez FSB

Gość mięso mięsa
Rasizmowi stop! => Nie zesraj się, jeszcze ci cukier skoczy. Mnie po ch*j czy muslism to filipiniec, czeczen, czy mauritianiec. Ta sama religia, to samo gówno. Teraz TO doczytałem szkoda z Tobą gadać różnice są ogromne jak choćby między Arabami a Persami to przecież zupełnie inne narody i kultury nawet w Kalifacie Kordobańskim wywołałbyś wojnę religijną :D

"Czeczenów podziwiam i lubię" Dodam, że mam nadzieję, że dziejowej sprawiedliwości stanie się zadość... ! Tylko kiedy, a co najważniejsze jakimi środkami? "nie popieram ataków na obiekty cywilne" A ja się nie godzę na to jak Rosjanie zachowywali się wobec ludności cywilnej (kobiety, dzieci!!) w czasie I czy II wojny czeczeńskiej. 🖐️

Gość mauri86
No i gdzie jest szanowny pan Kaliban ze swoimi madrasciami o nas jako muslimskich wydmuszkach? Rasizmowi Stop=>cudowne ,,przemowienie''

Gość Rasizmowi stop!
Mięso mięsa -> Przeczytałam Twoje posty, ale niestety nie mogę ich skomentować na tyle szczegółowo, jakbym chciała, bo nie mam czasu, przepraszam. W większości się z Tobą zgadzam, choć niektóre rzeczy wymagają sprostowania. Całkowicie zgadza się to, że nie tylko każda grupa etniczna wyznająca islam to coś zupełnie innego (Arabowie, Irańczycy, Afgańczycy, Czeczenii, Pakistańczycy i Hindusi muzułmanie, Kurdowie, czy wyznający tę religię ludzie z czarnej Afryki), nawet poszczególne kraje arabskie różnią się pomiędzy sobą, wcale nie są takie same pod względem zwyczajów i stopnia ich nasilenia. Co do Czeczenów, to ci "dobrzy" już dawno opuścili kraj lub zostali wymordowani. Dziś walczą tam terrorystyczna armia kremlowskiego pomocnika Kadyrowa z niewiele mniej bezwzględnymi bojownikami Dokku Umarowa (to ten odpowiedzialny za zamachy w rosyjskim metrze), następcy Szamila Basajewa. I i II wojna czeczeńska to całkiem inna historia niż to, co ma miejsce dzisiaj. Wtedy też byłam bardzo zbulwersowana tymi zbrodniami Rosjan w Czeczenii. Dziś głównie Czeczeni walczą z Czeczenami. Z kolei Biesłan i Dubrowka to robota Szamila Basajewa. To prawda, że przed tragedią w Biesłanie Rosjanie rozdawali Osetyjczykom paszporty, że na te tereny wjechały rosyjskie czołgi, ale wewnątrz byli zamachowcy Basajewa, co do którego jest wątpliwe, aby trzymał z Rosją (no chyba że dałby się przekupić, ale trudno powiedzieć). W każdym razie nic, absolutnuie nic, żadna żądza odwetu nie usprawiedliwia wzięcia na zakładników dzieci, a tym bardziej trzymania ich w tak potwornych warunkach oraz ich mordowania. To, co się działo przez te dni wewnątrz szkoły, napawa prawdziwą grozą. A na terenach UE są nie tylko imigranci ekonomiczni, ale i uchodźcy ze wszystkich regionów świata, choć w stosunku do tych pierwszych stanowią znikomy odsetek. Co do Kalibana to prawda, że nawet w Kalifacie Kordobańskim wywołałby wojnę, a pomoglaby Mu w tym Jego ignorancja. :-D

Gość Rasizmowi stop!
"taka jedna wariatka z kafe kaliban nie znasz ,życia ..faceci też są psycholami często...niestety mam kilka lat z psychopatą za sobą ...poznaj życie pogadamy wtedy". Hej, Taska jedna wariatka z kafe -> Ty sama wiesz, co piszesz? Twierdzisz, że każdy, kto nie jest znaszej kultury, programowo używa przemocy, co nie jest prawdą. Tak samo, jak nie jest prawdą, że używa jej niewielu Polaków. U nas przemoc domowa, znęcanie się fizyczne i psychiczne, jest rozpowszechniona na bardzo szeroką skalę. To zjawisko jest jeszcze większe niż pokazują to statystyki, ponieważ wiele jej przypadków nie jest ujawnianych i zgłaszanych na policję ze wstydu. Sama znam kilka takich małżeństw, w których kobieta była maltretowana (o dziwo, spotkałam się tylko z jednym takim przypadkiem wśród licznych znanych mi małżenstw mieszanych). Sama wyżej napisałaś, że miałaś do czynienia z psychopatą, to coś już na ten temat powinnaś wiedzieć, bo wsród sprawców przemocy jest najwięcej psychopatów właśnie. Ale oczywiście nie oznacza to, że można z tego wyprowadzić wniosek, że wszyscy Polacy to brutale, tak samo jak nie można powiedzieć, że wszyscy mężczyźni z innych kultur biją swoje żony. Uogólnienia są krzywdzące dla obu stron.

Gość Rasizmowi stop!
Słodko-gorzki -> na tym filmie, choć okropny, to po prostu chuligani. W każdym kraju znajdą się tacy. Tak niebezpiecznie jest zwłaszcza w różnych rejonach, gdzie jest dużo biedy, jak slumsy czy favele, a te podparyskie rejony to też pewna odmiana getta. W Polsce taką złą opinią cieszy się Nowa Huta w Krakowie. Poza tym nawet nie komentuję, jakie Ty strony w necie oglądasz.

ale te ghetta tworzą oni sami. nie wiem jak jest we Francji, wiem jak jest w Anglii. nie chce mi się tego opisywać. a co do rasizmu: - kiedy murzyn mnie napada i bije, to jest to napad, akt chuligański. - kiedy ja go leję, to jest to napad na tle rasistowskim. nie życzę Ci przygody jaka spotkała tą dziewczynę. nie wiem jakie masz doświadczenie z murzynami. jeśli tylko z Polski, to przemilczę to. w Polsce jeszcze nie podskakują, bo wiedzą co by się stało, gdyby zrobili coś takiego jak na filmiku. zebrało by się paru chłopaków i... nie uogólniam. ale na 10 murzynów, jeden jest pracowity i cywilizowany. nie mam tu na myśli, że nosi ubranie, a nie swój plemienny strój. PS. film znalazłem na kafeterii, tylko w innym dziale.

Gość Rasizmowi stop!
"[zgłoś do usunięcia] słodko_gorzki ale te ghetta tworzą oni sami. nie wiem jak jest we Francji, wiem jak jest w Anglii. nie chce mi się tego opisywać. a co do rasizmu: - kiedy murzyn mnie napada i bije, to jest to napad, akt chuligański. - kiedy ja go leję, to jest to napad na tle rasistowskim." Favele czy inne tego typu miejsca też tworzą osoby, które w nich mieszkają, co nie zmienia faktu, że są favelami, slumsami, gettami, czyli miejscami z zasady niebezpiecznymi. Nieraz tworzą je osoby, które przybywają do miast w poszukiwaniu lepszego życia i na poczatek, zanim się nie dorobią (o ile w ogóle im się to uda), zaczynają osiedlać się w określonym miejscu miasta lub na jego peryferiach, przez co powstaje kolejna dzielnica skrajnej biedy. Przemoc ludzi w mieszkających w takich miejscach nie da się usprawiedliwić niczym, mimo panującej w nich biedy (czym innym jest kradzież z głodu, bez robienia komukolwiek krzywdy, a czym innym napad i pobicie, nawet jesli w tym samym celu). Nie odróżniasz też zwykłej przemocy od przemocy na tle rasistowskim. Pierwsza to napadanie z najróżniejszych powodów, kogokolwiek, kto się napatoczy (tak samo dobrą ofiarą jest tu Azjata, Afrykańczyk, jak i Europejczyk), bo bandycie wydaje się, że ta osoba dysponuje czymś, czego on che (np. pieniądze, karta kredytowa, a może tylko paczka papierosów, jak to bywa z tymi najbardziej bezwzględnymi przestępcami, itd.), a rasizm to napadanie ludzi o określonym kolorze skóry, tylko dlatego, że inaczej wyglądają i pochodzą z innej kultury, z innego kraju. Napaść rasistowska ma w podbudowie silną nienawiść, skierowana jest przeciwko ściśle określonej grupie osób, a jej głównym celem jest ich zamordowanie.

Gość Rasizmowi stop!
Taką przemocą na tle rasistowskim, tyle, że werbalną, jest też nawoływanie do mordowania czy eksterminacji określonych grup etnicznych czy narodowości.

Gość Polak_katolik
Ja rasistą nie jestem. Ja tylko po prostu nienawidzę czarnuchów.

Gość zakochana w murzynku
OFFERMA, sluchaj uwaznie ofermo , bo masz MYLNE dane, chyba wydumane przez swoj mozdzek zazdrosny:"W związkach między rasami białą i czarną w trzech czwartych wypadków mężczyzna jest czarny, a kobieta biała. Te proporcje utrzymują się, mimo że czarne kobiety z reguły są lepiej wykształcone niż mężczyźni tej rasy, mają lepszą pracę, więc to one mają więcej okazji do zawierania związków z białymi mężczyznami. Zdaniem Steve'a Sailera, prezesa Human Biodiversity Institute, ta dysproporcja wynika z tego, że dla białych kobiet czarni mężczyźni są często atrakcyjni fizycznie. Z kolei czarnych mężczyzn pociąga w białych kobietach uroda oraz wyższy status społeczny. Małżeństwom mieszanym przeciwne są czarne kobiety, bo mają mniej partnerów z kręgu własnej rasy, a nie interesują się nimi biali mężczyźni. Bebe Moore Campbell, czarnoskóra pisarka, mówiła o "perfidii naszych mężczyzn", którzy jeśli już interesują się czarnymi dziewczętami, wybierają te o jaśniejszym kolorze skóry." Dotarlo ?

Gość 100pro urazy
A co to są Polacy? Bo nie wiem. Wymyślono jakąś odrębność grupy społecznej kiedyś tam i stworzono mowę oraz pismo, które jest niekorzystne dla nawiązywania kontaktów. Osoba bardzo zdolna i wykształcona gubi umiejętność pisowni bez błędów ortograficznych, interpunkcyjnych, stylistycznych, gramatycznych, składniowych tuż przy pobycie kilkuletnim w różnych krajach ucząc się obczyzny. Później wraca i jak nie ma przy sobie słownika, to lęka się napisać listu urzędowego lub do kogoś, by uniknąć ośmieszenia i uznania za analfabetę/kę.