Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mauri86

Dlaczego Polacy sa rasistami?

Polecane posty

Gość mięso mięsa
rasizm, ksenofobia są obecne we wszystkich kulturach trzeba sobie jasno powiedzieć, że polityka imigracyjna, szczególnie Francji była i jest antyfrancuska i nie chodzi tu o brak zrozumienia dla imigrantów, których przecież, bieda zmusza do przyjazdu ale o świadomość prostych faktów znaczna ilość radykalnie obcych kulturowo imigrantów w kraju rządzonym de facto całe dziesięciolecia, przez elitę lewicowo-liberalną musi skutkować naruszeniem kulturowej spójności, która jest wartościowa jako fundament wspólnie wyznawanych wartości, które kreują idee prawne, społeczne właściwe danemu społeczeństwu, narodowi ale przecież pojęcie naród z wyroku lewicowych filozofów, jest passe liczy się jedynie obywatel który ma z resztą obywateli, nieważne że kulturowo odmiennych, socjalnie trwale upośledzonych, ma tworzyć społeczeństwo obywatelskie :D to jest po prostu śmieszne te wszystkie programy asymilacji powinno się wydalić wszystkich nielegalnych imigrantów poza autentycznie zagrożonymi imigrantami politycznymi a tych którym nieopacznie nadano obywatelstwo (przykład z USA, Obhamy) należy postawić przed alternatywą albo zrezygnujesz z roszczeń natury politycznej i kutlurowej (dotyczy szczególnie arabów i muzułmanów) albo sprawimy, że sam zrezygnujesz z obywatelstwa okrutne to ale konieczne

Gość Rasizmowi stop!
Mięso mięsa, polityka integracji/asymilacji dotyczy zwykle właśnie uchodźców. A oczywistym jest, że w żadnym kraju nie powinno być nielegalnych imigrantów. U nas się takie osoby wydala dość skutecznie.

Gość mięso mięsa
i jeszcze taka uwaga powinni się tym zajmować fachowcy inni są muzułmanie z Kaukazu, których bandytyzm państwa rosyjskiego zepchnął na pozycje islamskiego radykalizmu a inni Arabowie z rozmaitych krajów, którzy dopiero we Hamburskim, Paryskim, Brukselskim meczecie zostają gorliwymi fundamentalistami ktoś powyżej napisał, że Rosja nie ma problemów z imigracją :D Rosja jest de facto krajem kolonialnym cały Kaukaz, środkowa Azja była i jest źródłem z którego do Rosji (właściwej, czy jak to nazwać) napływa ludność obca kulturowo, którą Rosja nie jest już w stanie zasymilować ale to już inna historia osobiście mam nadzieję, że doczekam ostatecznego upadku rosyjskiego imperium :) bo to nie tylko wróg Polski odwieczny ale i wrzód na plecach Europy za to kultura rosyjska przecudna :)

Gość ja nie rozumiem rasizmu
jakie znaczenie ma kolor skóry? ja w ogóle nie widzę podziału. są po prostu czarni,biali,żółci-jakie to ma znaczenie? każdy jest takim samym człowiekiem. i jak to śpiewała majka jeżowska-:,,nie patrz na to iooooo,w jakim kraju,jaki kolor ioooo,dzieci mają i jak piszą na tablicy,to naprawdę się nie liczy'' :D :classic_cool:

Gość Rasizmowi stop!
Kaliban Rasizmowi stop! => Masz rację. Powinniśmy ich za jedno słowo biczować, ścinać i kamienować, jak w krajach islamskich. Wtedy by byli spokojni, a my cieszylibyśmy się prawdziwie islamską tolerancją. Nie wkładaj w moje usta słów, których nie powiedziałam. Miałam na myśli niewyśmiewanie się z innych religii czy ważnych dla nich świętych postaci. A zwyczaje takie, jak biczowanie, ściananie czy kamienowanie też potępiam. Ale występują one w krajach radykalnie islamskich, gdzie zwykle przywódcami są też fundamentaliści lub innej maści ekstremiści, albo postępują tak poszczególne terrorystyczne organizacje. Więc nie wrzucaj wszystkich do jednego worka i nie daj się ogłupić mediom. W mediach zawsze będą pokazywać ekstremistów i terrorystów, bo i oni się najbardziej rzucają w oczy ze względu na zamachy. Ale gdyby tak realnie ocenić sytuację, to stanowią oni zaledwie nikły, tyle że najbardziej "widowiskowy", procent wszystkich muzułmanów.

Gość ty stopująca rasizmowi
muzułmanie, bardzo umiejętnie wykorzystują tv satelitarne. Emitują ze swoich krajów, program w tv, pokazują zamieszki w swoich krajach między sobą, z komentarzem, że to biali dręczą biednych muzułmanów, a ci głupcy w Brytanii, czy Belgii , przekonani są że krzywda dzieje się biednym muzułmanom. Śmierć tym co obrażają islam, ale co zrobić z tymi islamistami, co np Palestynie obrażają religię judaistyczną......a może też im śmierć, tak jak to robią Izraelczycy....

Gość mięso mięsa
uchodźców? przecież w rzeczywistości zarówno legalnie przebywający jak i nielegalnie (na terenie krajów UE) to imigranci ekonomiczni którzy gdyby zostali w swoich ojczyznach wytwarzaliby dodatkowe ciśnienie polityczne, które wymuszałoby jakiekolwiek zmiany choćby na gorsze :D oczywiście, że Europa Zachodnia wręcz namawiała do imigracji ekonomicznej w latach 60 i 70 (i to jest jej wina i moralna odpowiedzialność) tylko, że o ile Niemcy Turkom (przecież nie sprawiającym takich problemów jak Arabowie) konsekwentnie nie nadawali obywatelstwa to Francuzi wybrali model rzekomej asymilacji a Brytyjczycy coś pośredniego ale Hindusi i do pewnego stopnia Pakistańczycy są inni niż Arabowie należało wpuszczać na pewien czas i z powrotem do domu rodzaj kontraktu pozwalać na ewentualne osiedlanie się, jedynie nielicznym, najlepiej w mieszanych małżeństwach

Gość mięso mięsa
lękam się dewastacji kultury zachodniej w tym dobrym rozumieniu, nie w wydaniu popularnej papki z tv nie lękam się natomiast fundamentalizmu islamskiego jako takiego myślę, że sama ta ideologia i jej terrorystyczne przejawy są wynikiem bezradności kultury islamskiej, świata islamu, wobec zwycięskiej cywilizacji zachodniej od 1683 roku świat islamu jest w defensywie do pewnego znaczenia powrócił po 45 roku na skutek emancypacji narodowej i zasobów ropy naftowej poza nią oni nie mają wiele czeka ich rewolucja kulturowa albo zginą terroryzm to przedśmiertne drgawki islamu niesionego niewiernym

mięso mięsa => Szczerze wątpię, co do Twojego osądu zagrożenia islamem. Biali się nie rozmnażają w porównaniu z muzlimami. A dzieci tych ostatnich mają obywatelstwo. Demokratycznie wybrano Hitlera, demokratycznie zostanie wprowadzony szariat.

Gość nacz sie polskiego kali ok?
co znaczy widzieć o innej narodowości ?? albo inna kolor skóry facetem o innej narodowosci lub kolorze skory

Gość mięso mięsa
Kaliban takie mam zdanie nie twierdzę, że jestem nieomylny nazizm był produktem miejscowym specyficznie europejskim, niemieckim demokratyczne wprowadzenie szariatu :D na skalę paneuropejską nie nastąpi, bo przeciętny Europejczyk tego nie zniesie i zanim masy islamskie będą mogły dokonać aż takiego przewrotu, same stracą na to ochotę bo cywilizacja islamu w swej tradycyjnej formie przeżywa kryzys co nie znaczy, że nie należy być ostrożnym i zapobiegliwym błędem najgorszym jest siedzenie cicho, bo przecież każde słowo przeciw to rasizm trzeba głośno krzyczeć, że tego już za wiele i nie wyrzekać się swojej kultury także gdy jest się ateistą Europa na antyku, chrześcijaństwie i judaizmie została uformowana z niewielkimi wpływami innych kultur ale trzonem jest powyższa triada i o tym należy pamiętać bez antyku i chrześcijaństwa nie byłoby demokracji

Gość mięso mięsa
:D zapłacę Ci więcej niż symbolicznie, jeśli podasz mi wylosowane liczby przy najbliższej kumulacji lotto śmieszna/śmieszny jesteś :D

mięso mięsa => na paneuropejską na pewno nie. Póki co Polacy nie przepada za czarnymi (może dlatego, że od ponad 1000 lat innych czarnych utrzymują). Ruscy zaś czarnych i arabusów mordują w biały dzień (kazus syna ambasadora). " zanim masy islamskie będą mogły dokonać aż takiego przewrotu, same stracą na to ochotę bo cywilizacja islamu w swej tradycyjnej formie przeżywa kryzys" I tu właśnie uważam Cię za optymistę. Po co być rządzonym jęli można rządzić? Jakoś nie widać, aby potomkowie imigrantów obywatele europejscy w drugim pokoleniu tracili ochotę na przewroty. Mają pretensje, że nie są Rockefellerami, że poza Polkami większość normalnych kobiet ich unika etc. Są sfrustrowani i zabijają. Niektórzy mord mają we krwi. No i co oznacza dla niektórych nacji wiek XXI? Tylko to chyba, że mogą sobie nawzajem wyjmować mózgi przy pomocy kuli karabinowych, miast bełtów, czy toporów. Na Kaukazie pod względem szacunku do życia ludzkiego nic się nie zmieniło od tysiącleci. Czarnuchy w Afryka dalej się ciachać maczeta. Ew. strzelać do siebie z kałasznikow. nacz sie polskiego kali ok? => rzadko kiedy przebywam na tym forum trzeźwy :P Poza tym nie zarzucaj komuś braku dbałości o wpisy jeśli i sama tym grzeszysz szczurku. Patrz: nick.

Gość kolejny znielubiany na kafe
Kaliban nie szkoda Ci czasu na kafeterię? czepiaj sie dalej wszystkiego :P jak sie nabawisz hemoroidów albo wrzodów na dupie to pogadamy :P żal mi was pozdr p.s sam jesteś szczurek mastodoncie

Gość kawa bez i mleka i
ja k widzę jak francja i anglia wyszły na swej tolerancji , to zaczynam coraz mniej tolerowac inne nacje

Gość kawa bez i mleka i
i nie ma to zbyt wiele wspólnego z rasizmem a raczej z troską o rodaków

kolejny znielubiany na kafe => "ak sie nabawisz hemoroidów albo wrzodów na dupie to pogadamy " Szukasz kogoś by wymienić się doświadczeniami? mastodoncie... Sam się tak określam :D

Gość mięso mięsa
kaliban mnie nie przekonuje siła zrewoltowanego islamu nie uważam też aby dynamika demograficzna ludności muzułmańskiej była czynnikiem najistotniejszym w konfrontacji z zachodnią cywilizacją zwróć uwagę, że masy islamskie, z punktu widzenia fundamentalistycznych ideologów są deprawowane zachodnim stylem życia i tutaj upatruję istotnego czynnika, który nie zamieni zamieszkujących Europę muzułmanów w karną armię, kierowaną przez fanatycznych mułłów poza tym kraje muzułmańskie nie uczestniczą w wyścigu cywilizacyjnym, nie są w stanie dogonić takich liderów jak USA, także rozkwitające Indie czy Chiny moim zdaniem są skazane na wielki kryzys, który obecnie przejawia się nasileniem fundamentalizmu który jest prymitywną odpowiedzią na zapóźnienie cywilizacyjne nie ma we mnie pogardy dla Arabów ja wręcz mam do nich sympatię, pociąga mnie ich kultura chociaż szczególnie podziwiam Persów i myślę, że pierwsi otrząsną się z fundamentalizmu nie gardzę Afrykańczykami, widzę ich nieszczęście mieszkańców, najbardziej upośledzonego regionu świata

Gość Kaliban wsrod pomaranczy
:D

mięso mięsa => Co do biedy; żyjemy w miarę dobrze, bo inni żyją źle. I nie ma tu co współczuć. Ktoś zawsze musi być ofiarą. Oj nie myślę tu o jakiejś unifikacji. Jeśli arabusy będą w większości, jak każda większość nie będą zwartą grupą. Problem w tym, że to czarni są największymi rasistami, więc jeśli to oni będą większością, to dla białych skończy dobrobyt. Co się dzieje w RPA, wiadomo. Bogaci się obronią, ale biedniejszych czarnuchy mordują na ulicach. Oczywiście nikt o tym złego słowa nie napisze, bo tam biedne murzyny pod apartheidem żyli. Inna kwestia, że żyło się im lepiej niż teraz. Nie martwię się specjalnie zielonymi sztandarami meczetami etc., po prostu myślę, że dla naszych ewentualnych dzieci Europa (Zachód) będzie kurewsko złym miejscem do życia. Jeśli chcesz wiedzieć o co mi chodzi. Jedź samojeden do Czeczenii. Jeśli wrócisz podziel się wrażeniami :P Kaliban wsrod pomaranczy => Tylko jabłuszka w pyszczku brakuje :P

Gość mauri86
troche za daleko to zaszlo,ja chcialam sie dowiedziec czemu tylko obrzucacie dziewczyny blotem za to,ze zakochala sie w obcokrajowcy i sprowadzila go do Polski :/,nie musicie nikogo lubic,ale przynajmniej sie nie odzywac na ulicy i obrzucac wyzwiskami

mauri86 => Masz rację ja cie wyzywać nie będę. Starczy, że cię twój arab napierdala. Krew się zawsze odezwie. Zwłaszcza ta brudna.

Gość _kredens_
Polacy to hermetyczne środowisko ze względu na katolicyzm i jego wpływ na świadomość narodową - z drugiej strony tolerancyjne od zawsze na wpływy innych (najbardziej żydów) i przez to nie dba o swoje interesy , lecz dba zazwyczaj gościnnie o innych i potrafi to robić jak mało kto w Europie - rasizmu raczej nie ma (poza pojedynczymi przypadkami) natomiast jest głęboko zakorzeniony nacjonalizm , bez wpływu jednak na politykę państwową - czyli woda na młyn

Gość mauri86
Wybacz,ale moj facet pochodzi z Mauritiusa,a to nie jest kraj arabski to raz,po drugie-nie napierdala mnie,za to moj ex Polak mnie napierdalal,jak to wytlumaczysz?? Ze Polak to swoj i mogl a obcokrajowiec robi to zawsze,zalosne

mauri86 => Rozumiem, że uderzył Cię tutaj twój facet Polak? http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4479978 Hindus, czy islamista? Polacy nie są dla mnie swoimi. :o Aleć zawsze przynajmniej Słowianie. I każdą przemoc względem bliskich uważam za karygodną. Psychiczną i fizyczną. Niezależnie od tego czy stosuje ją mężczyzna, czy kobieta. Ciebie zaś uważam za jedną z tych głupich dup, którym ckni się w oczach wszystko co innostranne. Wielceś, kurwa, awansowała. Wyszłaś za mąż za czarnego maminsynka. Pfff.... No dalej. Ugryź mnie.

Gość mauri86
nie bede sie znizala do Twojego poziomu,moj facet jest lepszy od wszystkich moich ex Polakow WE WSZYSTKIM i tak awansowalam,awansowalam na dziewczyne kochana i rozumiana przez czlowieka ktory nie jest polakiem i jestem z tego dumna

Gość taka jedna wariatka z kafe
kaliban to jej sprawa niech sobie zyje z tym ciornym i nic ci do tego, za przemoc fizyczną to bez wyjątku(czy polak czy muzułmanin,czy azjata jak leje rodzinę) w ciurmu :P

Gość gown wiecie
moj facet jest persem i wszystko jest ok , mieszkalam tez u niego w iranie jakos nie zamknal mnie w chaupie:)

Gość taka jedna wariatka z kafe
hahah kolejna na kase poleciała a ja mam ze studiów kolegę irańczyka i ma takie zdanie ,że lepiej nie pytaj ale na pocieszenie ma gorsze o ukrainkach ;) bo jak miał dziewuche z ukrainy to kazała sobie za seks płacić ...powiedział jej wprost chce dziewczynę a nie sprzedajna kurwe...o dziwo nauczył się polskiego ;|) trochę pisownia nie bardzo ale mowa ekstra