Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alidfubgba

ważne pytanie allegro--------

Polecane posty

Gość alidfubgba

Jak zrezygnowac z konfiguracji konta z systemem "płące z allegro". Nie chce, zeby kupujacy wybierali taką opcję, a kiedyś już skonfigurowałam konto. Czy mozna teraz się z tego wycofać? bo nie wiem jak...

Gość alidfubgba

Nie da się, niestety.... Allegro wymaga żeby przy każdej transakcji była ta opcja :o Mnie to wkurwia strasznie, bo w moich aukcjach jest możliwość 'upiększenia' przedmiotu za dodatkową opłatą, i jak ludzie płacą przez allegro to nie mogą o tę opłatę powiększyć kwoty do zapłaty :/ Napisałam w wiadomości do kupującego żeby płacili przelewem od siebie jeśli to wybierają, bo później i tak muszą dopłacać :o

Gość alidfubgba
aha, no to faktycznie bez sensu. Ale wiesz co mi chodziło, zeby w ogóle zlikwidowac konfigurację konta z tym systemem. Bo podalam nr konta do "płacę z allegro" a teraz chciałabym to zlikwidować, tę konfigurację. Da się?

Gość alidfubgba
wiem, ale jak to zlikwidować? Po prostu potem pisałabym w aukcjach, zeby nie używalit ego systemu

Ja kupiłam torebke na allegro i zapłaciłam przez płace z allegro. Dziewczyna nie umiala sobie tego przelac na konto i stwierdzila,ze mi torebki nie wysle bo nie ma realnie tych pieniedzy tylko najakims koncie allegro:O Ile ja sie musialam z nia użerac. No ale w koncu po ciezkich probach przelala,to i wysłała towar.

Gość alidfubgba
no wlasnie ja chce uniknąć zamieszania i takich nieporozumień. Wolę normalną wpłate na konto i już :)

Nie mozecie wpisac sobie tego na aukcjach, bo Allegro tego zabronilo w regulaminie i usunie aukcje Ja pisze: z uwagi na niedociagniecia systemu PZA informuje ze jesli wplacisz pieniazki przez PZA przesylka moze przesunac sie o kilka dni - wysylam towar dopiero kiedy zostana zaksiegowane na moim koncie Inteligentni wyciagaja wnioski - inaczej nie da sie obejsc :(

W sumie u mnie opóźnień nie było, ustawiłam w opcjach żeby kasa z systemu wpływała codziennie :) Nie można tego napisać na aukcji :/ Ja delikatnie w wiadomosci do kupujacego sugeruję że lepiej płacić normalnie ;) I tak allegro na mnie za dużo zarabia, płacę cholernie wysokie prowizje :/

Ja miałam takie szczęście że na wykopie o tym czytałam, i w trybie natychmiastowym skonfigurowałam wtedy te płatności, bo właśnie ludzie się żalili że im kasa nie dochodzi, a kupujący mówią że wpłacili i chcą wysyłki... Allegro nawaliło moim zdaniem z tym że nie wysłali powiadomień do osób, które konta skonfigurowanego nie miały - w każdym razie ja żadnego info nie dostałam o tym :o

No ja i tak podaję że wysyłam do 2 dni od zaksięgowania pieniędzy na koncie, więc - kiedy zaksięguję, to wysyłam info do kupującego że wpłata jest na koncie i że do 2 dni będą buty wysłane... A do 2 dni bo je trzeba zrobić :)