Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asia199991111

tabletki anty! pomocy !

Polecane posty

Gość asia199991111

byłam dzisiaj u ginekologa i przepisal mi tabletki novynette. Powiedział mi ze mam wziac w 1 dniu cyklu. I mam takie pytanie. Po 21 tabletce trzeba zrobic przerwe 7 dniowa i kolejna wziac 8 dnia prawda? I czy podczas tej przerwy 7dniowej wystapi okres czy nie?

Gość zły nawyk...
o tak, bardzo dobrze piszesz:D bierzerz w 8 dniu bo 7 dni ma byc przerwa! a okres powinnas dostac w trakcie przerwy ale róznie to bywa...

Gość asia199991111
ale nie pasuje mi jedna rzecz.. skoro 21 dni minie i jest przerwa 7 dniowa to razem jest 28 dni. a ja mam okres co 28 dni.. wiec wydaje mi sie ze ta przerwe mialabym bez okresu a rozpoczecie nastepnego opakowania znowu podczas okresu :/ chyba ze sie myle i te cykle podczas brania tabletek sa krotsze..

Gość podczas przerwy
podczas przerwy dostaniesz okres, to taki "sztuczny" okres, bo biorac tabletki nie jajeczkujesz, ja biore novynette i okres dostaje w 4 dniu przerwy, pierwsza tabletke biore gdy okres jeszcze trwa

kochanaaa... ile Ty masz lat! Poczytaj sobie o tym... Robisz tak jak napisałaś a okres sam Ci sie dostosuje. Ja zanim zaczelam brać tabletki miałam strasznie nieregularny okres... czasami dostawałam go po 25 dniacz a czasami po 35... ale odkąd biore tabletki wszytsko działa jak w zegarku

Gość asia199991111
dobrze nie krzycz, chcialam tylko sie upewnic! bo moje kolezanki robiac przerwe wiedza ze maja miec okres, nawet mowia ze jest skapy i krocej trwa.. a ja jako poczatkujaca jakos mnie zdziwilo te 21 dni i podczas tej przerwy okres.. myslalam poprostu ze przerwe bede miala bez okresu a rozpoczecie nowego opakowania znow z okresem..

Gość asia199991111
bede robić tak jak zalecil lekarz.. rozpoczne 1 dnia i po skonczeniu opakowania przerwa i na 8 dzien znow kolejne opakowanie..

Gość asia199991111
podczas przerwy - tak to wiem że nawet jesli okres jeszcze jest a jest juz 8 dizen musze rozpoczac drugie opakowanie ;) wlasnie chodzilo mi o ta przerwe i ten "Sztuczny" okres ;)

nie nie, okres będziesz miec np. w 4 czy 5 dniu bez tabletkowym, a zanim Ci sie skończy, to juz rozpoczniesz nowe opakowanie okres jest regulowany przez hormony płciowe poprzez sztuczne ich dostarczanie sztucznie się ten "okres" reguluje (będzie faktycznie mniejszy, krótszy, bezbolesny i regularny jak w zegarku, prawie co do godziny - oczywiście, jeśli będziesz przyjmować hormony jak należy)

Gość asia199991111
pewnie ze bede ;)

Gość asia199991111
z niecierpliwoscia czekam na okres ;D