Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

figunia86

Sex w pierwszym trymestrze

Polecane posty

Czy mogę kochać się z mężem jak jestem 4/5 tyg. ciąży? Czy to nie wywoła okresu? Słyszałam że to grozi poronieniem?

Możesz, jeśli nie masz żadnych dokuczliwych dolegliwości to śmiało. Kobiety w ciąży mają większy apetyt na sex :D

oo czyli ciąża już potwierdzona? juz po wizycie u lekarza?:)

nie ale dalej nie ma @ a ja regularnie mam @ :) Więc co to może byc? :)

Gość Po pierwsze
Z tym seksem to na poczatku ostrożnie. Lepiej niech lekarz sie wypowie. Tak dla pewności. Ja nie mogłam się kochać, bo miałam krwiak i to groziło poronieniem.

no to pewnie to:) a do lekarza i tak idż bo zleci ci badania krwi, które są potrzebne by stwierdzić czy z tobą wszystko ok oraz z dzieckiem. lekarz powie ci tez jakie tabletki witaminowe brac, oraz kiedy badania prenatalne itp. musi tez sprawidzic czy to nie ciaza pozamaciczna itp. takze nie ma sie co ociągać;) generalnie do 3 trmestru chodzi się do lekarza tak raz w miesiącu - by mozna śledzić rozwój ciąży:) a jak tam z tą rozmową o prace? wybrałas sie?

Gość gryczka
Ja również poczekałabym do konsultacji z lekarzem. Tym bardziej, że gdzieś napisałaś dopiero co, że miałaś plamienie. Może to być nic, a może być objaw powstającego krwiaczka i wtedy trzeba się wstrzymać z seksem dopóki się nie wchłonie.

nie przejmuj się:) może tak miało być! przynajmniej nie musisz teraz się przejmować, że ciąża... praca.. wszystko na raz

Gość Po pierwsze
To jesteś w ciąży i szukasz pracy? Wiedząc o ciąży? Nie rozumiem.

Czy to cię dziwi? Przecież kobieta w ciąży to nie kobieta niepełnosprawna !!! Po za tym można załapać się na macierzyński a potem na wychowawcze. to chyba dosyć rozsądne bo pieniążki na dziecko z nieba nie lecą :)

Gość gryczka
Cóż, niektórzy uważają, że w ciąży nie szuka się pracy. Niestety wielu pracodawców też na to bardzo źle patrzy. Tak czy owak życzę powodzenia, może jeszcze się uda. A ja jestem na zwolnieniu (praca z małymi dziećmi, zarazki itp) i jestem przeszczęsliwa :-D

Gość Po pierwsze
Może to i rozsądne, ale napewno nie uczciwe. Oszukujesz ludzi u których chcesz pracować. Trzeba było o pracy myśleć zanim zaszłaś w ciążę. Ktoś poniesie koszty zatrudnienia cię, szkolenia itd., a ty masz to w d...To nie w porządku. Mam nadzieję, że nie dostaniesz tej pracy. Naprawdę.

Ja mam to w dupie myślę że tak :) Na pewno :) A kto nas w dzisiejszych czasach nie ma w dupie? :)

Gość Po pierwsze
Uczciwy pracownik, którym ty widać nie jesteś. Sama się przyznajesz.

Gość europe01
Moja ginekolog kiedyś mówiła, że w pierwszysm trymestrze nie mozna kochać się bez prezerwatywy, ponieważ pleminki mogą uszkodzić płód.

Gość kizia mizia fizia
może w ogóle to nieuczciwe żeby kobieta szukała pracy?? przecież i tak kiedyś zajdzie w ciążę tak, to na prawdę nieuczciwe chyba się zwolnię dziś... bo przecież i tak kiedyś będę w ciąży pójdę na zasiłek dla bezrobotnych... a potem do opieki społecznej to bardziej uczciwe... wobec tych co płacą podatki

dajcie jej spokoj.ona sie dowiedziała w tą niedziele, że jest w ciąży a w poniedziałek miała zaplanowaną rozmowę o prace juz wczesniej. pisała tu w niedziele i nie wiedziała co ma zrobic - isc czy nie. zdecydowala ,ze idzie no i jej sprawa.

"Plemniki mogą uszkodzić płód " ?????:O

Gość Po pierwsze
Nieuczciwe jest szukanie pracy będąc w ciąży. Przecież zaraz pójdzie taka osoba na zwolnienie. Potem macierzyński, potem wychowawczy. Nawet jak uda się pracodawcy rozwiązać z nią um owę to będzie musiał zapłacić jej za urlop, którego ona nawet nie wypracowała tylko dostała za swoje naciągactwo. Co innego gdy ktoś pracuje kilka lat i potem zachodzi w ciążę.

Nie zdziw się, jeśli takich pieniążków nie dostaniesz. Teoretycznie kobieta w ciąży pracę może podjąć, ale praktycznie ZUS nie widzi tego jako pracę, a wyłudzenie świadczeń :( Nawet kobiety, które np. po dwóch miesiącach od podjęcia pracy zaszły w ciążę najczęściej przegrywają w sądzie i muszą zwracać wszelkie świadczenia. A jeśli oszukasz pracodawcę i pójdziesz na zwolnienie on sam może na Ciebie donieść i wtedy żadnych szans nie masz. Mój szef tak robi i wszystkie kombinatorki, które zatrudniały się i nagle ciąża przegrywały, bo on uprzejmie donosi do ZUS i prosi o sprawdzenie. Oczywiście możesz mieć szczęście, że nikt nie zauważy długo ciąży itd. Każdy miesiąc przepracowany to dla ciebie plus i mniejsze ryzyko oskarżeń przez ZUS

Gość europe01
powaga. tak mówiła.

Europe- naprawdę ? To chyba miała jakieś problemy ze studiami ;)

FatCAt Ty to mnie rozumiesz :) Może koleżanka preferuje wygodne życie z opieki społecznej skoro jest taka uczciwa albo ma ją kto utrzymywać :) Nie będę cię dziewczyno szufladkować i Ty nie rób tego ze mną nie znasz mojej sytułacji nie znasz mnie !!! A ja tylko chce żeby maluszek miał wszystko co jest niezbędne...

Gość Po pierwsze
Ja w swojej firmie przepracowałam 5,5 roku zanim zaszłam w ciążę dziecinko. Teraz jestem za zwolnieniu lekarskim,. bo jak już wyżej napisałam mam ciążę zagrożoną. I nikt nie ma mi tego za złe. Wszyscy mi kibicują i dzwonią pytając jak się czuję. Jestem pewna, że po macierzyńskim będę miał gdzie wrócić. Nikogo nie naciągam.

Gość Po pierwsze
A dla swego maluszka szukasz widać sponsora.

Gość europe01
tak powiedziała ja nie wiem. moze zeby nastraszyc kobiete zeby sie nie bzykała czy co:O

Gość Nataliaaaaa
zalosne..

Gość Nataliaaaaa
Ja bym sie wstydzila majac taka matke ale dno

Tak sponsorem dla maluszka jest mój mąż czyli ojciec dziecka ! Więc nie obrażaj mnie i zajmij się sama sobą