Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kfffiatuszek

Sposób na - ROZSTĘPY

Polecane posty

Witajcie mamusie, i ciężarówki :) Chciałabym poznać wasze sposoby, najlepiej te sprawdzone na rozstępy ! a fuu ! Od kiedy najlepiej się zacząć stosować ? Pozdrawiam.

Gość mariankas
nie ma takiego sposobu. Mimo stosowań kremów od początku ciazy w 36 tyg wyskoczyły mi potworne rozstępy. wiec nie ma co wydawac kase na glupoty

Gość oliwa z oliwek
smaroj się oliwą 2 razy dziennie, skóra robi się bardziej elastyczna i można uniknąć rozstępów. Kremy o kant d*py można rozbić

szkoda, że tak mało wypowiedzi, i 0 dyskusja ;) ale cóż, jakoś będzie trzeba sobie poradzić ;)

Gość Malinowa_mammba
Najlepsze kremy, oliwki i balsamy Cię nie uchronią od rozstępów. Jak mają wyjść, to i tak wyjdą. Ja w czasie ciąży wydałam majątek na te wszystkie kosmetyki i w 9 miesiącu niestety mimo wszystko kilka się pojawiło. 2 lata po ciąży odkryłam kolagen naturalny i powiem szczerze, że efekty są rewelacyjne. Rozstępy się wygładziły i zbladły do tego stopnia, że już są praktycznie niewidoczne. Żałuję, że w czasie ciąży się tym nie smarowałam, być może wtedy bym ich uniknęła.

Poczytałam o tym kolagenie naturalnym, i nie wolno go stosować w ciąży :( z przyczyn prawnych

Gość bomba_bomba
a dlaczego nie można go stosować z przyczyn prawnych? nie rozumiem?

Gość niby powinno sie stosowac
oliwke, tluste masci. Z doswiadczenia wiem natomiast, ze nie ma reguly, jak maja ci wyskoczyc rozstepy to wyskocza. Ja smarowalam sie roznymi specyfikami przez cala ciaze i tak mi wyskoczyly, kolezanka nie smarowala sie niczym, nie wyskoczyly jej. Wazne jest takze to czy twoja matka ma rozstepy, bo z tego co slyszalam sklonnosc do nich jest dziedziczna :P

Gość niedługo dwójeczka
ja znam świetny sposób- zaakceptowanie tego jeżeli się pojawią- jeżeli masz je mieć to żedne specyfiki nie pomogą.

Gość anulaaaa
również uważm że stosowanie kremów nic nie daje smarowałam brzuch i piersi całą ciąże i na piersiach pojawiły się około 20 tyg i są ciemne natomiast na brzuchu wyszły w ostatnim miesiącu ciąży z tym że brzuch smaruję cały czas masą perłową i jak na razie nie ciemnieją i są troszke płytsze, ale już straciłam nadzieję że znikną

Liczę się z tym, że nic może nie pomóc, a może w ogole się jednak nie pojawią... topic powstał z ciekawości ;)

Moim sposobem była duża aktywność fizyczna przez całe życie:) Dodatkowo stosowałam specjalistyczne produkty podczas ciąży.