Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gjdjfd

Baza pod puder??

Polecane posty

Gość gjdjfd

czu uzywalyscie jakiejs bazy pod puder zeby trzymal sie lepije w dniu slubu? wlascicwie to kosmetyczki pewnie uzywaly ktore robily wam makijaze slubne, nie wiem czy kazda kosmetyczka uzywa dobrych baz wiec pomyslalam sobie ze kupie jakas dobra, kiedys kolezanka miala z firmy Dior i rzeczywiscie byla dobra, smiesznie wyglada bo jak bialy silikon, ale puder wtedy trzyma sie dosyc dlugo

Mnie malowała kosmetyczka. Używała kosmetyków z Mary Key i Diora. Makijaż wyszedł super i długo się trzymał. Na pewno dawała bazę a potem jeszcze kilka warstw.

Gość
ja polecam podklad color stay revlon -trzyma sie baaardzo dłygo i nie trzeba zadnej bazy

Gość należy odróżnić bazę pod
podkład a bazę pod cienie do oczu - to dwa zupełnei różne produkty; poz atym zawodowe wizażystki często używają tzw. rozświetlaczy, wyrównujących cere i nadających jej promienny wypoczęty wygląd jeśli któraś z was chce umalowac się sama, całkiem niezłe są polskie bazy pod podkład (Dax, Cashmere Effect, i świetna baza z serii rżanej Miraculum), kosmetyczki odradzaja np. bazt świetnej skądinąd firmy Kryolan (akurat ten produkt mają kiepski, natomiast rewelacyjne sa cienie pyłkowe do oczu); z kolei najlepszą bazę pod cienie do oczu produkuje firma ArtDeco (do dostania w Douglasie) całość makijażu można spryskać na koniec fixerem Kryolan (najlepszy na rynku) - sprawia, że makjaż trzyma się jak przymurowany i nie grożą mu nawet potoki łez ;)

Gość color stay mnie akurat
uczulił - posmarowałam odrobinką produktu policzek w perfumerii i natychmiast twarz zsypało mi czerwonymi plamami...

Gość a ja sie maluje naturalnie
a ja nie uzywam bazy pod makijaz. nie jestem profesjonalistka ale ludzie czesto pytaja mnie kto mnie malowal :) zwykle robie tak: przemywam twarz tonikiem nakladam krem normalizujacy do cery mieszanej (taki przeciw blyszczeniu skory - aktualnie uzywam Biopur Biotherm) po ok 5 min nakladam korektor na ew pryszcze lub zaczerwienienia nakladam fluid - moj ulubiony to Max Factor Age Renew i Color Adapt zwykle jeden z tych matuje twarz sypkim pudrem jesli dalej przebijaja zaczerwienienia to dokladam na nie troche koretkora lub fluidu i ponownie obsypuje pudrem sypkim modeluje policzki rozem i/lub pudrem brazujacym wazne jest zeby dobrac wlasciwy kolor podkladu i pudru sypkiego zeby twarz wygladala naturalnie

Gość silat
Ja uzywam podkładu z revlona na to puder loreala i zeby dłużej trzymał to spryskuje fixerem clarensa, zeby cien sie trzymał polecam baze pod cienie z art deco wszystko do kupienia w douglasie:) bardzo trwałe sa tez cienie z firmy nouba :)pozdrawiam