Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julka2065

karmie piersią jakie moge jeść owoce

Polecane posty

Gość julka2065

karmie piersią jakie moge jeść owoce by nie zaszkodzić dziecku żeby nie dostało czasem kolek i potem nie krzyczało z bólu brzuszka? wiem że nie moge cytrusów .. mały ma 5 tygodni

Gość oczywiście, że
ja jadłam wszystkie oprócz cytrusów i nie było problemu :) i niech nie pokuszą Cię truskawki w sezonie :)

Gość julka2065
truskawek nie moge?? dlaczego?

Gość julka2065
a np jabka i kiwi??

Gość jabłka kiwi banany

Gość ciezarowka30
Poza Polska mowi sie zeby jesc wszystko, chyba ze cos wyraznie zaszkodzi..

ja jadnlam jablka unikaj owocow po ktorych ma sie wzdecia cytrusow tez a truskawki niestety uczujaja:( a jak tam poradzialas sobie z zastojem pokarmu??

Gość oczywiście, że
truskawki mogą bardzo uczulac więc nie są zalecane podczas karmienia piersią

Gość anulaaaa
ja przez pierwszy miesiąc bardzo uważałam na to co jem z owoców były tylko jabłka teraz jem już wszystko mały ma skończone dwa miesiące wprawdzie truskawek nie próbowałam, ale piłam soki z truskawkami i mały zadnego uczulenia i zadnych kolek nie mial myślę że to zależy też od dziecka

Gość wszytskie mozesz jesc
ale owxoce egzotyczne i cytrusy max raz w tygodniu

z takich "bezpiecznych" owoców: - jabłka - brzoskwinie - banany a cała reszta to metodąprób i błędów

Gość a dlaczego cytrusy
raz w tygodniu?To szkodzi jakos dziecku?Moja mala ma 5 miesiecy jem cytrusy codziennie i nic jej nie jest,truskawki tez jadlam i nic..

Gość hopsa
cytrusy nie szkodzą, ale mogą uczulac, lepiej ich nie jeśc przez pierwsze 3 m-ce karmienia, tak samo truskawki, kiwi i mango

Mozna jesc wszystkie owoce o ile nie uczulują dziecka. I tyle. Wprowadzaj pojdeynczo. Najpierw np jabłko i czekaj tydzień lub dwa. Nie ma wysypki to mozesz spróbowac innego owocu. Itd Mów sie ze cytrusy i truskawki bardziej uczulają. Ale to tylko w Polsce :D Moze wszystko uczulac. Ja osobiscie mam alergie na jabłka, brzpskwinie i wiśnie. A cytrusy i truskawki jem bez problemu. A na te jabłka najabrdziej, puchnie mi od nich przełyk i sie dusze. A ponoć takie "bezpieczne" :D

ja nie jem tylko truskawek,kapusty kiszonej,ogorkowej i kapusniaku,a tak jem wszystko,bo dziecko i tak i tak mialo kolke niezaleznie od tego czy cos zjadlam czy nie... :)

Gość hopsa
ja mam alergię na te chemikalia, którymi są konserwowane owoce do długiego przechowywania, mogę jeśc tylko takie "prosto z krzaka" jabłka jem tylko w sezonie, jak są świeże, albo od sprawdzonych dostawców, którzy przechowują w ziemiankach ekologicznych