Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ania1995

pomoże mi ktoś ?

Polecane posty

Gość ania1995

witajcie, mam pytanie. nie zrecznie mi tak ale szukałam w internecie i znalazlam to forum. chodzi o to ze nie mam z kim porozmawiac na tematy osobiste. mam 15 lat , od dwoch lat mam okre. ale nie wiem jak sie wylicza dni cyklu . moja mama nie zyje, mam starszego brata i ojca, kolezanki tez nie wiedza. prosze o pomoc

Gość ladaco
yyyyyyyyyyyyyyyyyhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

Gość małyproblemik
hmm.. masz regularne miesiaczki? otórz załuzmy ze okres ci się zaczyna 3 dnia miesiaca, np. 3 marca Cykl zaczyna się od pierwszego dnia miesiączki. Wtedy też zaczynają się dni prawdopodobnie płodne. Jeżeli masz cykl np. 28-dniowy, to od 1 do 9 dnia (czyli od 3 do 12 marca) masz dni prawdopodobnie płodne, od 10 do 17 dnia cyklu (13-20 marzec)- dni płodne, od 18 do 28 cyklu (21-31marca) dni niepłodne

Czego oni Was teraz w szkole uczą... :O Liczysz długość cyklu, to znaczy : od pierwszego dnia miesiączki aż do pierwszego dnia następnej miesiączki. Przeważnie jest to około 28 - 32 dni, różnie. Dzielisz sobie cykl na pół, i dodajesz do dnia, który wypada w połowie mniej więcej 3-4 dni w każdą stronę. To są dni płodne. Na necie znajdziesz też strony, na których można policzyć.

Gość ania1995
dzia , mielismy niby wychowanie do zycia w rodziie, ale pani która miała nam to tłumaczyć wolała pić kawe ... :/

heh seks to nadal temat tabu stąd się biorą zabawy "w słoneczko" i ciężarne gimnazjalistki...

Gość ania1995
nie zamierzam uprawiac seksu, chce tylko potrafic wyliczac dni plodne i nie. ja jestem za mloda na to.