Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monnononnono

ROLKI - jaki kupić rozmiar??

Polecane posty

Gość monnononnono

kupuję rolki w sklepie internetowym - jaki wziąć rozmiar?? noszę 39. czy mam brać taki właśnie rozmiar?? czy większy?? i o ile?

Gość kiok
nie radze kupowac bez przymiarki. Jak chcesz kupic w internecie, to najpierw idz do normalnego sklepu, wybierz rozmiar i potem zamow w necie.

Gość kiok
Nie zgadzam sie z tym idealnym dopasowaniem. Jezdze od lat na rolkach i nie moga one w zadnym razie obciskac czy byc takie akurat, troche luzu jest potrzebne.

Gość monnononnono
a jakie wy macie nr rolki i numer buta?

Gość monnononnono
a ile tego luzu? podobają mi się jedne, ale mają rozmiar 43 :-O tylko. ale jest napisane, że długość wkładki to 27 cm a ja mam stopę 25,5 cm

Ja mam rozmiar buta 38 i rolki też 38. Są idealnie dopasowane i super się jeździ. Nie wyobrażam sobie, żebym miała pomykać z luzem w środku.

Gość bnhfmnx
kup takie rozmiar wieksze nieprawda jest, ze maja byc idealnie dopasowane- beda uciskac, noga nieco spuchnie i bedzie klops jak masz 39 to kup 40 (oczywiscie koniecznie spojrz na dlugosc wkladki! bo numery sie meidzy soba roznia, wiec przy standardowej dlugosci 39 szukaj dlugosci przy standardowyej 40stce :))

Gość bnhfmnx
moze rozmiarowka jest inna niz standardowa rozmiar buta to tylko dlugosc i luz dla palcow, nie ma on nic wpsolnego ze stabilnoscia bo za to odpowiada wiazanie :) (no chyba ze osoba z r.36 kupi sobie 46 :P)

Gość monnononnono
a co jeszcze jest ważne? do zwykłej jazdy rekreacyjnej wystarczą jakieś taniochy nieznanej firmy? a kółka? kauczuk?

Gość bnhfmnx
kolka oczywiscie kauczukowe ja wychodze z zalozenia, ze jak cos kupuje to porzadne a mnie tanioche... kupilam 12 lat temu rolki bauera i nadal je mam, nic sie z nimi nie stalo (no troche sa obdarte od jazd:D) wiec wydatek kiedys 350zl (ile to bylo kasy wtedy) jednak sie oplacil :) mowi sie, ze najlepsze rolki,lyzwy sa wiazane, ale ja mam takie zatrzaskowe i tez sa ok

Gość numunu
nie ma czegos takiego jak kolka kauczukowe, nie wiem skad sie wzial ten mit w polsce:D

Gość monnononnono
czy muszę precyzować że to kółka z domieszką kauczuku?

Gość bnhfmnx
oj daj spokoj, po prostu chodzi o porzadne kolka z domieszka czegos tam a nie plastikowe co po jednym skoku w rolkach pekaja :P

Gość SWQEEW
JAK NIE JESTEŚ DZIEWICĄ TO KUP ROZMIAR WIĘKSZE

Gość gość
Na www.skitenis.pl mają ciekawą ofertę, z resztą sam zobacz. A jak śpieszysz się z wysyłką do u nich jest maksymalnie 2 dni. Do tego mają możliwość zwrotu i 2 lata gwarancji. Sama chciałabym kupić sobie Rollerblade Macroblade 80 comp damskie.

Gość gość
zgadzam się skitenis.pl ma chyba najlepszą oferę, a jak jestes z poznania to mozesz wpasc do ich sklepu stacjonarnego w samym centrum ;)