Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama lalunii

Od czego zacząć?

Polecane posty

Gość mama lalunii

Witam mamy. Moja córka za kilka dni kończy 3 miesiące. Od kiedy mogę zacząć jej podawać pokarmy stałe typu owoc, kaszki itp. Karmię piersią. Co wogóle polecacie na sam początek przyzwyczajania dziecka co innych rzeczy niż tylko mleczko mamy??? Proszę o rady.

Gość kauczukowe rolki
ja od 4 miesiaca robilam próby łyżeczka - najzwyklejsza kaszke kupilam i próbowałysmy :) oczywiscie wiadomo, trzeba mase cierpliwosci!!

Gość Lil' poo
4-6 miesiąc i nie wcześniej. Lepiej później niż wcześniej.

Gość kauczukowe rolki
wypowiedzila sie kobieta w ciąży he he , w ciazy to ja nawet nie myslalam zeby komus radzic bo sama nie wiedzialam co i jak a tu wchodzi kwiatkowa i sypie radami jak z rękawa :P

Gość Lil' poo
Na ale ma racje. Dobrze wyczytała.

Gość Lil' poo
Zacznij od kaszek zbożowych bogatych w żelazo. Unikaj słodzonych, sztucznie aromatyzowanych kaszek z kolorowych reklam, bo to gówno, za to się dobrze sprzedaje.

Gość yty
To forum jest i do rad, i do opinii w rodzaju "co samej by się zrobiło". I takie wypowiedzi są o wiele wartościowsze niż wypowiedzi o wypowiedziach (czy choćby wypowiedzi o wypowiedziach o wypowiedzaich ;P). A wracając do tematu: ja się kierowałam tym co na słoiczkach. Skoro po czwartym miesiącu jest np marchewka, to dawałam marchewkę. Problemów z wprowadzaniem pokarmów, w tym nietolerancją czy alergiami córka nie miała.

Diete rozszerza sie od SKOŃCZONEGO czwartego miesiąca i to dla dzieci na mleku modyfikowanym. Dzieci na piersi od 5-6 miesiąca. Nie rozszerzaj na siłe dziecku diete bo mu zaszkodzisz, w tym wieku wystarczy mu tylko mleko. Jego żołądek może miec problemy ze strawieniem innego pokarmu.