Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Falski

Jakie w waszych biurach

Polecane posty

Gość Falski

są wymogi odnośnie ubioru ?

Gość monika347821
W piatki jak komu wygodnie, chyba że mamy spotkanie biznesowe. Od pn-czw obowiazuje strój biznesowy. Mezczyźni garnitury, koszule (dł. rękaw) i krawaty. Kobiety eleganckie bluzki, sukienki, zakiety, obcasy, spódnice lub ew spodnie w kant. Co do kobiet są duże restrykcje np. minimalizm biżuterii (tylko obraczka i pierścionek zaręczynowy, nie wiszące kolczyki) Włosy farbowane na naturalny, jednolity kolor, paznokcie tylko bardzo jasny kolor, ew french. Zawsze rajstopy (nawet latem), buty na obcasie nie mniejszym niż 5cm z zakrytymi palcami. Co może jest śmieszne nawet w wymogach mamy depilację nóg i rąk, ale dla mnie to i tak normalne:-p jednak komuś może przeszkadzać.. Czyli typowy strój biznesowy, najbardziej "bolą" mnie włosy ponieważ musiałam zrezygnować z pasemek:-(

Gość monika347821
Nożyczki u nas nie mozna nosić swetrów (i nie piszę tu o jakiś workowatych i grubych)

Gość zawsze CoCaCola
Monika, gdzie Ty pracujesz...???

Gość wiedziałem że się wpiszesz
w jakimś gównianym banku, im większy pic tym lepiej ubrani ludzie :D

Gość ladaco
u mnie pełny luz w robocie

Gość monika347821
nie pracuję w banku, jestem doradcą biznesowym w dużej koropracji. Nie wytrzymałabym 8h przy biurku z nosem w komputerze:-( na szczęście mam sporo wyjazdów i w miarę luźną atmosferę w pracy (poza strojem:-p) z dyrektorami jesteśmy na "ty", często organizują nam wyjazdy integracyjne, i co żadko się spotyka na te wyjazdy możemy zabierać mężów/żony/partnerów.

Gość monika347821
rzadko sorry

Gość USWBCFVC B
ta jasne i w sobote kafeteria i piszesz ŻADKO....

Gość monika347821
ha każdy może zrobić ortografa i się poprawić, jakiś problem?:-p Poza tym co jest dziwnego,że w sobotę jestem na fafe? Z tego co napisałaś/eś tu mogą siedzieć same tłuki,które niawet dobrej pracy nie mogą mieć.. Dobrze zrozumiałam? W takim razie współczuję Tobie samooceny:-p

Gość monika347821
skąd w was ludzie tyle jadu? wchodzicie na temat i zamiast odpowiedzieć na pytanie oceniacie ludzi, o których nic nie wiecie. To rozumiem taka odskocznia od szarego życia czy coś innego?

Gość monika347821
tak, lubie delikatne pasemka ton lub dwa ciemniejsze od mojego naturalnego koloru. No i co z tego?

Gość monika347821
I lubie malować paznokcie na soczystą czerwień:-p Więc o czym to świadczy Waszym zdaniem? Bo widzę, że szybko można kogoś ocenić po wyglądzie wg was.

Gość monika347821
to co cię tak zastanawia?

Gość u mnie jest ubiór dowolny ale
nieformalny, w garniakach mogą chodzić raczej prezsi, prsty pracownik, menadźjer itd. chodzą ubrani jak im fantazja pozwala, nie ma problemu z tatuażami, kolorowymi włosami itd.

Gość u mnie pelen luz byle nie
swiecic golizna, czy latem nie latac w japonkach. faceci musza miec zakryte stopy i dlugie spodnie. pracuje w branzy finansowej, ale nie spotykam sie z klientami na codzien. pracujemy dla swiatowych bankow inwestycyjnych i kontaktuje sie znimi mailowo/telefonicznie.

Gość monika347821
U nas jest o tyle to nienormalne, iż liczy się wygląd pracownika. Ostatnio nie zatrudniono chłopaka, który świetnie nadawał się do tej pracy z powodu kawałka wystającego tatułażu znad kołnierzyka koszuli:-(

Gość pawianka
tatułażu?!

Gość monika347821
tak tatułażu przecież to forum dla nieudaczników życiowych:-p czego się czepiasz?

Gość kaftan_niebezpieczenstwa
Jakiekolwiek ubranie w jakim mi wygodnie. Tego brakowało by mi kto narzucał jak mam się ubierać. A Wy przebieracie się jak pajace wg czyjegoś widzimisię i myślicie, że to wam dodaje powagi. Banda błaznów jesteście - ale śmieszni przy tym :) Szczególnie że idiotami, jeśli jesteście, to pozostajecie mimo zewnętrznego wystroju. Bałwan w złotej zbroi nadal będzie bałwanem :)

Gość hskrjdn slald
no pewnie "zazdraszcza" :-) błędy błędy błędy jakie to ludzkie:-p

Gość hskrjdn slald
W mojej pracy duzych wymogów nie ma. Nie możemy tylko chodzić ubrani jak "na plażę":-)

dla mnie fakt budowania przez firmę prestiżu za pomocą przebierania pracowników jest żałosny i śmieszny pracownikom współczuję, bo nie mają innego wyjścia - albo przebierają sie jak pajace (w dodatku wszystkie jednakowo szaro-biało-czarne), albo nie mają pracy - smutne ja rozumiem, że ktoś może lubić chodzić w garsonkach i krzywić sobie stopy, chodząc 8 h i więcej na obcasach ale ubiór powinien wynikać z własnej inwencji i własnych potrzeb/upodobań, a nie z regulaminu pracy na szczęście ja pracuję w normalnej firmie, pracownik ma wyglądać przyzwoicie, ale nie jak pajac

Gość Interesująca 24
u nas faceci w garniturach,kobiety w garsonkach:góra i dół w tym samym kolorze,paznokcie w kolorach naturalnych,buty pełne,poza tym dress code mówi o przyjemnym zapachu pracowników,depilacji nóg:D:D