Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co zrobic z wlosami

Co zrobic z wlosami po nieudanej trwalej?

Polecane posty

Gość co zrobic z wlosami

3 miesiace temu cos mi odbilo i zrobilam sobie trwala. Niestety fryzjerka okazala sie niekompetentna, zakrecila mi na drobne walki, moje ciezkie i grube wlosy nie chcialy sie temu poddac zamiast ladnych lokow wyszlam ze slabo skrecona "szopa". Na szczescie nie spalila mi ich. Nastepnego dnia inna fryzjerka wycieniowala mi wlosy i jakos to wszystko zaczelo wygladac, chociaz do pelni szczescie bylo daleko. Wczesniej juz mialam krecone wlosy i wygladaly pieknie dlugie miesiace. Niestety na dzien dzisiejszy wlosy po umyciu jakos tam jeszcze sie kreca, ale po wyschnieciu mam siano na glowie. Wlosy sa do lopatek. Zastanawiam sie nad scieciem, ale obawiam sie co by mi z tego wyszlo. Jeszcze wieksze siano? Troche juz odrosly wiec przy skorze glowy nie ma juz sladu po trwalej. Ogolnie chcialabym wygladac jakos powazniej. Co radzicie?

Odzywiaj, po wysuszeniu nie rozczesuj, bo bedzie wieksza szopa. Jak juz rozczeszesz, to spryskaj je rano plynem do lokow, to troszke wydobedziesz skret i nie bedzsie szopy.

Gość co zrobic z wlosami
uzywam specjalnych srodkow podkreslajacych skret, to nic nie daje. Od jakiegos czasu robi sie szopa i tyle. Rozczesuje je po myciu, bo przynajmniej wtedy wlosy robia sie prawie proste. Tyle ze nie ukladaja sie zbytnio. I stad pomysl obciecia.

Gość moze je prostuj

Gość Anq26
Idź do tej fryzjerki i niech Ci odda kasę...następnie dołóż nieco i idź do jakiegoś salonu na zabieg global keratin, on wygładzi skręcone włosy ale nie zniszczy jak chemiczne prostowanie.

Odżywiać, odżywiać i jeszcze raz odżywiać i czekać aż odrosną. No i póki co możesz się tą szopę starać wyprostować jakąś dobrą prostownicą, np taką: http://www.kalamis.pl/product-pol-3524-Prostownica-Hair-Goddess-Special-Edition-Black-elegancka-torebka.html która posiada płytki ceramiczno-turmalinowe (czyli włosy się nie elektryzują, nie puszą).